مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

فواید معجزه آسای چغندر خام

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- چغندر سرشار از نیترات و نیتریت است. یعنی همان مولکول های متشکل از نیتروژن و اکسیژن که در گوشت قرمز نیز وجود دارد، دلیل مضر بودن سوسیس برای سلامتی است.

بر اساس آنچه دیلی میل به نقل از همه در یک گفته است. ترکیبات نیتریت و نیترات موجود در گوشت فرآوری شده با سایر مولکول های بدن برهمکنش می کنند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. آیا سبزیجات حاوی نیترات مانند چغندر نیز برای سلامتی مضر هستند؟ نه، در واقع این سبزیجات برای سلامتی شما مفید هستند. نیترات ها و نیتریت ها فقط در برخی از اشکال گوشت قرمز خطرناک هستند، زیرا وقتی با مواد شیمیایی در بدن ترکیب می شوند، مولکول هایی را تشکیل می دهند که خطر ابتلا به تومورهای سرطان روده بزرگ را در طول فرآیند گوارش افزایش می دهد.

اما وقتی نیترات ها و نیتریت های موجود در سبزیجات وارد بدن شده و به اکسید نیتریک تبدیل می شوند. ماده ای که می تواند رگ های خونی را باز کند و خطر فشار خون بالا و در نتیجه بیماری قلبی را کاهش دهد. نیترات بالای چغندر همچنین ممکن است به شما کمک کند سریعتر بدوید، شنا کنید و دوچرخه سواری کنید. تحقیقات نشان داده است که مقادیر زیاد نیترات می تواند کارایی اکسیژن را افزایش دهد. در نتیجه، با تلاش قبلی، بدن با اکسیژن کمتر اما با عملکرد بهتر قادر به فعالیت خواهد بود. اندی جونز، استاد فیزیولوژی کاربردی از دانشگاه اکستر، اثرات چغندر بر عملکرد ورزشی را بررسی کرد. وی گفت: خوردن نیترات های موجود در چغندر باعث بهبود جریان خون در ریه ها و ماهیچه ها و در نتیجه انتقال سریعتر اکسیژن به نقاط مختلف بدن می شود. مطالعه ای که در سال 2009 توسط دانشگاه اکستر انجام شد نشان داد که نوشیدن آب چغندر استقامت بدن را افزایش می دهد.

به نظر می رسد خوردن چغندر به صورت خام در کاهش فشار خون تاثیر بیشتری نسبت به خوردن آن به صورت پخته یا ترشی دارد. فرآیند پخت و پز باعث کاهش سطوح نیترات ها و آنتی اکسیدان ها در چغندر می شود. البته فواید چغندر بسیار بیشتر از نیترات آن است. چغندر همچنین حاوی مقدار زیادی اسید فولیک است که به تقویت بدن کمک می کند. اسید فولیک یا ویتامین B9 عمدتا در سبزیجات با برگ تیره یا لوبیا، نخود و چغندر یافت می شود. 100 گرم چغندر حاوی حدود 109 میکروگرم اسید فولیک است. این مقدار تقریباً نصف مقدار توصیه شده روزانه این ویتامین است.

اسید فولیک همچنین نقش بسیار مهمی در تولید گلبول های قرمز دارد. خوردن مقدار زیادی اسید فولیک به پیشگیری از کم خونی کمک می کند و با خستگی، ضعف و تنگی نفس مبارزه می کند. این ویتامین همچنین برای رشد و ترمیم DNA، تقسیم و رشد سلولی، به ویژه در دوره های رشد سریع مانند بارداری و شیردهی ضروری است. سازمان ملی بهداشت انگلیس به زنان توصیه می کند که روزانه 400 میکروگرم اسید فولیک قبل از بارداری و تا هفته دوازدهم بارداری مصرف کنند. اسید فولیک برای رشد و سلامت جنین ضروری است و از بیماری های مادرزادی مغز و ستون فقرات محافظت می کند. سطوح بالای اسید فولیک موجود در چغندر از بیماری های قلبی عروقی نیز جلوگیری می کند.

چغندر همچنین حاوی رنگدانه های طبیعی به نام بتالین است که خواص ضد التهابی دارد. التهاب مزمن با شرایط مختلفی مانند چاقی، بیماری های قلبی و بیماری های کبدی همراه است و مصرف این رنگدانه ها تاثیر مثبتی بر سلامت کلی دارد. محققان دانشگاه کوئین مری لندن اثرات مصرف روزانه آب چغندر را بررسی کردند. آب چغندر حاوی نیترات است و باعث افزایش عملکرد لایه سلولی می شود که رگ های خونی را می پوشاند.

چگونه چغندر خام بخوریم؟

راب هابسون، متخصص تغذیه، بهترین غذاهایی را که می توانید با چغندر خام درست کنید، معرفی کرده است.

سالاد چغندر سفید

مواد مورد نیاز:

نصف تکه کلم قرمز خرد شده

نصف کلم سفید، خرد شده

هویج بزرگ رنده شده

پیاز سفید کوچک، خرد شده

مقداری برگ جعفری خرد شده

یک عدد چغندر سفید پوست کنده و رنده شده

مواد لازم برای تهیه سس:

نصف حبه سیر ریز خرد شده

نصف یک زنجبیل ریز رنده شده

100 گرم ماست ساده

یک قاشق غذاخوری آرد

نصف لیمو، له شده

یک قاشق غذاخوری روغن زیتون

نمک دریا

طرز تهیه:

اولین قسمت از مواد اولیه سالاد را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. سپس مواد اولیه سس را با کمی آب گرم در مخلوط کن می ریزیم تا به غلظت خامه برسد. در صورت نیاز می توانید از نمک و فلفل نیز استفاده کنید.

آب هویج، چغندر، سیب و زنجبیل

موارد مورد نیاز

2 عدد هویج

2 عدد چغندر

2 عدد سیب

زنجبیل متوسط

آبلیمو

طرز تهیه

هویج، چغندر، سیب و زنجبیل را بشویید، سپس خرد کنید و در آبمیوه گیری بریزید. اگر آبمیوه گیری ندارید، تمام مواد خرد شده را در مخلوط کن بریزید و به مدت 30 ثانیه هم بزنید تا یکدست شود. یک تکه پارچه نخی تمیز را روی یک کاسه قرار دهید، سپس مخلوط را از صافی رد کنید. آب میوه شما آماده است!

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *