لازانیای اسفناج، یک ظرف لازانیای سبک و خوشمزه
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک لازانیا نوعی پاستا پهن و مسطح است و یکی از قدیمی ترین انواع ماکارونی به شمار می رود. خمیر لازانیا در واقع همان خمیر ماکارونی است که از ورقه های پهن درست می شود. امروزه لازانیا یک غذای بین المللی خوشمزه و پرطرفدار محسوب می شود که در سراسر دنیا تهیه و سرو می شود. لازانیا نیز یک غذای محبوب در بین کودکان است. ورقه های لازانیا به صورت آماده، خشک و مانند ماکارونی به صورت عمده در کارخانه تولید می شود و به اشکال مختلف در سوپرمارکت ها و فروشگاه های رفاه موجود است. لازانیا را معمولا لایه به لایه با مواد گوشتی و پنیر پیتزا در فر تهیه می کنند و در این حالت بسیار سنگین و پرکالری است. لازانیا اسفناج و قارچ نوعی لازانیا لذیذ و سبک است که از مخلوط اسفناج، قارچ، سینه مرغ، شیر و پنیر پیتزا تهیه می شود و به همین دلیل بسیار سبک و لذیذ است. اگر می خواهید این لازانیا خاص را در خانه درست کنید، در ادامه این مقاله با آموزش لازانیا اسفناج همراه باشید.
عناصر
سینه مرغ: 1 عدد
پیاز: 1 عدد
– سیر: 3 حبه
قارچ: 20 عدد
اسفناج پاک شده: نیم کیلو
شیر: یک و نیم فنجان
کره: 20 خامه
لازانیا از قبل پخته شده: 1 بسته
پنیر پیتزا کم چرب: نصف فنجان
آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و ادویه برای لازانیا: به میزان لازم
نحوه تهیه
برای تهیه این لازانیا خوشمزه ابتدا سینه مرغ را با پیاز و چوب دارچین و کمی نمک و زردچوبه و آب بپزید و سینه مرغ را ریش ریش کرده و کنار بگذارید. در مرحله بعد قارچ ها را خلال کرده و در ظرف مناسبی قرار دهید. ماهیتابه را روی اجاق قرار دهید و بدون اضافه کردن روغن قارچ ها را بگذارید تا آب آن گرفته شود و با آب آنها کمی نرم شوند. وقتی آب قارچ کشیده شد، کره و سیر رنده شده را اضافه کنید، سپس اسفناج خرد شده را در تابه بریزید. اسفناج به اندازه قارچ مایع است پس صبر کنید تا آب اسفناج آبکش شود سپس شیر و آرد را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید سپس کمی نمک و فلفل و چاشنی لازانیا را روی سس بریزید و مواد را خوب مخلوط کنید و بعد زمانی که شروع به جوشیدن کرد. بجوشانید، اجاق گاز را خاموش کنید.
در مرحله بعد ظرف مورد نظر را آماده کرده و دو قاشق غذاخوری از سس آماده شده را کف ظرف بریزید و پخش کنید سپس چند ورق لازانیا از قبل پخته شده را روی مواد بچینید. حالا دو قاشق غذاخوری از سس را روی ورقه های لازانیا بریزید و پخش کنید سپس مقداری مرغ خرد شده و کمی پنیر پیتزا بریزید و دوباره چند ورقه لازانیا را روی مواد بچینید. این کار را تا پر شدن ظرف ادامه دهید. لایه آخر سس قارچ و اسفناج را روی برش های لازانیا بریزید سپس کمی پنیر پیتزا بریزید. حالا ظرف لازانیا را به مدت 35 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته و روی لازانیا طلایی شود. در این مرحله لازانیا اسفناج خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان کنید.
نکات مهم
1- پنیر پیتزا نوعی پنیر موزارلای کم رطوبت است که گاهی با انواع دیگر پنیر سرو می شود. پنیر پیتزا حاوی کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و ویتامین های مختلف گروه A و B است. خوردن پنیر پیتزا با سبزیجات خام و پخته باعث می شود چربی ها و مواد ناسالم موجود در آن کمتر جذب بدن شوند. یکی از ویژگی های پنیر پیتزای مرغوب این است که هنگام جویدن پنیر نباید در دهان چسبنده باشد. همچنین پنیر پیتزای مرغوب بعد از پخت هیچ روغنی پس نمی دهد. برای خوشمزه تر شدن پیتزا و هر نوع غذایی سعی کنید همیشه از ترکیب چند نوع پنیر پیتزا استفاده کنید.
2- قارچ طبیعت گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای آمینه و غیره است. همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در خرید قارچ به این نکته توجه کنید که قارچ تازه نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های شناسایی قارچ های سالم این است که کمی سنگین باشند. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، ناسالم است. کلاهک قارچ سالم نباید ترک داشته باشد. همچنین بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آنها لکه های قهوه ای رنگ است نخرید و در صورت خرید حتما به صورت پخته مصرف کنید. برای تهیه خوراک قارچ خامه ای بهتر است از قارچ های سایز کوچک استفاده کنید و قارچ ها را به درستی داخل خوراک بریزید.
3- همانطور که می دانید اسفناج یک سبزی بسیار متمایز است که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان ها مفید است. این سبزی مغذی می تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میانسال و مسن باشد. هنگام شستن اسفناج حتما به این نکات توجه کنید زیرا اسفناج حاوی ماسه است. پس چند دقیقه آن را در آب ولرم خیس کنید تا ماسه ها جا بیفتد و در نهایت به تدریج آن را از روی اسفناج بردارید و با آب سرد بشویید تا ماسه ته نشین شده دوباره به اسفناج نچسبد. اسفناج را پس از برش دادن هرگز نشویید زیرا مواد مغذی از آن پاک نمی شود. اسفناج را به میزان لازم بپزید و هرگز آن را پخته نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج، برگ های لطیف و تازه را انتخاب کنید.
fararu به نقل از همه در یک