مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

ماجرای واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم «سقوط شاهین سیاه شد»

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


در سال 2001، ریدلی اسکات فیلم اکشن حماسی Black Hawk Down را بر اساس کتابی به همین نام در سال 1999 توسط روزنامه نگار مارک باودن منتشر کرد. در این فیلم بازیگرانی چون جاش هارتنت، اریک بانا، جرمی پین، اورلاندو بلوم، یوان مک گرگور، تام هاردی (و بسیاری دیگر از بازیگران جوان) جنگ شهری پر تنش و اکشن را به مدت 2 ساعت و 32 دقیقه به تصویر می کشند.

به گزارش روسیاتو، داستان این فیلم در دهه 1990 می گذرد و بر نیروهای ویژه ارتش آمریکا تمرکز دارد که پس از به دام افتادن در قلمرو دشمن توسط هلیکوپترهای سیکورسکی یو اچ-60 بلک هاوک، توسط شورشیان محاصره می شوند و ناامید برای طرح تخلیه و نجات هستند. اگرچه آزادی های هنری زیادی می طلبد، فیلم (و کتابی که بر اساس آن ساخته شده است) در واقع درباره نبرد موگادیشو در سال 1993 در سومالی است که در واقع با سرنگونی دو هلیکوپتر بلک هاوک آغاز شد.

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

رویدادهایی که قبل از سقوط بلک هاوک رخ داده است

بررسی رویدادهای منتهی به سقوط هلیکوپتر بلک هاوک در زمینه چگونگی و چرایی نبرد موگادیشو مهم است. در سال 1991 جنگ داخلی در سومالی آغاز شد. در نتیجه درگیری بین گروه های مختلف، کمبود منابع و آذوقه منجر به مرگ حدود 30000 نفر بر اثر قحطی شد. سال بعد، سازمان ملل یک مأموریت بشردوستانه را در سومالی برای جلوگیری از قحطی بیشتر در سراسر کشور رهبری کرد. با این حال، محمد فرح ایدید، فرمانده جنگ سومالی و نیروهای شبه نظامی اتحاد ملی سومالی متحد او به نیروهای حافظ صلح حمله کردند، زنجیره تامین را مختل کردند و نیروهای بین المللی را کشتند. اسناد ارتش ایالات متحده نشان می دهد که “تقریبا 80 درصد از تجهیزات توسط شبه نظامیان دشمن به سرقت رفته است که آنها را با سلاح و مهمات با سایر کشورهای فاسد مبادله می کنند.”

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

سازمان ملل متحد علیرغم خساراتی که در نتیجه حمله شبه نظامیان ایدید دیده بود به ماموریت خود ادامه داد. با این حال، در 5 ژوئن 1995، یک کشتار هولناک درگیری را تشدید کرد. در آن روز، نیروهای ائتلاف ملی سومالی 24 سرباز پاکستانی را کشتند و سازمان ملل متحد از ارتش آمریکا خواست تا ایدید را دستگیر کند.

در ابتدا دولت آمریکا این درخواست را رد کرد، اما در نهایت یک گروه ویژه تشکیل شد و در 3 اکتبر 1993، این یگان موظف شد با حذف دو تن از فرماندهان ارشد وی، زنجیره فرماندهی آیدید را مختل کند. متاسفانه همه چیز طبق برنامه پیش نرفت.

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

شاهین سیاه چگونه سقوط کرد؟

در آن روز سرنوشت ساز، قرار بود نزدیک به صد نیروی ویژه آمریکایی با هلیکوپتر به موگادیشو منتقل شوند. قرار بود افراد ایدید را دستگیر کنند و 60 دقیقه دیگر از آنجا خارج شوند. در عوض، یک نبرد شبانه در خیابان های شهر شروع شد و جان 18 سرباز آمریکایی و بیش از هزار سومالیایی را گرفت. مارک باودن سالها بعد برای مؤسسه اسمیتسونیان نوشت: «برنامه محاصره یک خانه سفید سه طبقه در پایتخت، موگادیشو بود، جایی که رهبران قبیله هبر گدیر، متحدان اصلی آیدید، جمع می شدند. خود را با طناب روی زمین فرود آوردند و از هر طرف ساختمان را احاطه کردند.»

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

روی زمین، یک تیم تهاجمی در حال بارگیری زندانیان بود که شبه نظامیان سومالیایی یکی از بلک هاوک های پشتیبانی را با یک آرپی جی سرنگون کردند. در حالی که نیروی زمینی برای جمع آوری اسرا و تخلیه مجروحان تلاش می کرد، درگیری بالا گرفت و نیروها از هم جدا شدند. دو هلیکوپتر دیگر نیز هدف قرار گرفتند، اما توانستند با مقداری آسیب به پایگاه بازگردند. آن زمان بود که بلک هاوک دیگری سقوط کرد. همه خدمه کشته شدند، اما یکی از خلبانان زنده ماند و اسیر شد. نیروهای آمریکایی در سرتاسر شهر مستقر شدند و در تلاش برای شکستن محاصره و بازگشت به پایگاه خود بودند.

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

نیروهای آمریکایی در حالی که در چند متری شبه‌نظامیان را متوقف می‌کردند و منتظر نیروهای کمکی بودند، مجروحان خود را مداوا کردند. تمام شب دعوا کردند. آنها تمام شب با شبه نظامیان سومالیایی جنگیدند. در نهایت، این ماموریت موفقیت آمیز بود و رهبران ارشد داعش به همراه 20 عضو دیگر ائتلاف ملی سومالی دستگیر شدند، اما نبرد موگادیشو به عنوان خونین ترین نبرد نیروهای آمریکایی از زمان جنگ ویتنام توصیف شده است.

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

داستان واقعی نبرد موگادیشو که الهام بخش فیلم بود

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *