مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

محمد قریب که بود؟ / داستان زندگی بنیانگذار طب اطفال ایران

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


دفعه بعد – دکتر محمد قریب پدر متخصص اطفال ایران متولد 23 تیر 1367 و در 10 بهمن 1377 درگذشت.

به گزارش فردا در زندگی نامه دکتر قریب آمده است که وی در سال 1288 در تهران به دنیا آمد و اصلش به روستای گرکان در نزدیکی آشتیانی اراک می رسد. او از دبیرستان در دورولفنون فارغ التحصیل شد. پس از آن با موافقت رضاشاه گروهی از شاگردان این مدرسه در سال 1307 برای ادامه تحصیل به اروپا اعزام شدند و دکتر قریب در آن زمان در بین دانشجویان پاریسی محبوبیت داشت و دکتر قریب نیز این امر را برگزید قریب اولین ایرانی بود که آزمون ورودی (تخصص) را در پاریس با موفقیت پشت سر گذاشت.

پروفسور لاپلان درباره دکتر گاریب نوشته است: «در فرانسه از هر 40 تا 50 دانشجو، یک دانشجو به دوره انترنی در بیمارستان های پاریس می رفت. محمد قریب در معاینه خارجی و سپس در سال 1935 در معاینه داخلی بیمارستان پاریس به آسان ترین روش پذیرفته شد.

دکتر قریب پس از اتمام تحصیل به ایران بازگشت و پس از ازدواج مجدداً به پاریس رفت، اما طاقت نیاورد، از کشورش دور بود و به کشور بازگشت. صدیقه قریب خواهر دکتر قریب به کیهان فرهانی گفت: برادرم محمد به کشورش عشق می ورزید و معتقد بود حالا که با هزینه دولت تحصیل کرده است باید به وطن برگردد و به مردم خدمت کند. “.

عملیات پزشکی و علمی دکتر قریب

یکی از اولین اقدامات دکتر قریب پس از بازگشت به ایران تأسیس پایگاه انتقال خون بود و اولین تبادل خون نیز در این مرکز انجام شد.

دکتر غلامریزو خاتمی در گفتگو با کیهان فرهانی گفت: دکتر محمد قریب اولین فردی بود که داروهای جدیدی به نام آنتی بیوتیک برای از بین بردن میکروب ها تولید کرد که از داروهای قدیمی ارزشمندتر است.

در بخشی دیگر از این گفت و گو، غلامرضا خاتمی درباره دکتر قریب می گوید: «یکی از اقدامات اصلی محمد قریب تأسیس پزشک متخصص اطفال در ایران بود و علاوه بر آن، بیمارستانی به نام دکتر اهری تأسیس کرد. که امروزه به آن مرکز طبی کودکان می گویند».

کتاب «بیماری های کودکان» نوشته دکتر قریب اولین کتابی است که در دوران معاصر به زبان فارسی در مورد بیماری های مربوط به نوزادان و کودکان نوشته شده است که با بیانی شیوا و معنادار سعی در انتقال آن به دیگران داشته است. او به پاس خدماتش موفق به دریافت مدرک از دانشگاه تهران و بالاترین نشان لژیون افتخار از دولت فرانسه شد.

فعالیت سیاسی دکتر محمد قریب

دکتر قریب از اعضای جبهه ملی و از هواداران دکتر مصدق در زمان صنعت ملی نفت بود. پس از کودتای 28 مرداد انتقادات زیادی به دولت زاهدی داشت. وی به همراه چند تن از اساتید دانشگاه با انتشار بیانیه ای نسبت به قرارداد کنسرسیوم نفتی اعتراض کرد که به همین دلیل مدتی از دانشگاه اخراج شد.

عباسی شیبانی از شاگردان دکتر قریب درباره فعالیت های سیاسی وی گفت: در کلاس ها با نیش و کنایه از رژیم محمدرضا شاه انتقاد می کرد.

دکتر قریب در آخرین روزهای زندگی لحظات غم انگیزی را سپری کرد و پس از 65 سال زندگی پربار و پربار در روز اول بهمن ماه سال 53 در بیمارستان کودکان بستری شد.

محمد قریب که بود؟ داستان زندگی بنیانگذار اطفال ایران

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *