مطالعه بزرگ WHO: تلفنهای همراه ارتباطی با سرطان ندارند
۱ دقیقه خوانده شدهیک بررسی سیستماتیک از اثرات قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی نشان داد که تلفن های همراه با سرطان مغز ارتباطی ندارند. این بررسی توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) انجام شده است.
به گفته دیجیاتو، هنگام مکالمه تلفن های همراه در کنار سر قرار می گیرند. این دستگاه ها امواج رادیویی را منتشر می کنند که نوعی تشعشع غیر تهاجمی است. این دو عامل عمدتاً به این باور منجر شده است که تلفن های همراه ممکن است عامل سرطان مغز باشند.
این احتمال همیشه یک نگرانی عمده بوده است. تلفن های همراه (و به طور کلی فناوری بی سیم) بخش بزرگی از زندگی روزمره ما هستند. به همین دلیل، دانشمندان همواره در تلاش بوده اند تا موضوع قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی را بررسی کنند.
در طول سالها، یک اجماع علمی قوی وجود داشته است که امواج رادیویی تلفن همراه با سرطان مغز یا سایر مشکلات سلامتی مرتبط نیستند.
علیرغم این اتفاق نظر، مطالعات نشان داده اند که تلفن های همراه ممکن است مضر باشند. در سال 2011، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی را به عنوان یک “سرطان زای احتمالی” برای انسان طبقه بندی کرد.
آژانس بین المللی تحقیقات سرطان چهار دسته از مواد سرطان زا دارد و دسته «مواد سرطانزای احتمالی» شامل مواردی است که شواهد محدودی در مورد انسان، شواهد کافی در حیوانات یا شواهد قوی برای خواص آنها وجود دارد.
این طبقه بندی باعث سوء تفاهم و افزایش نگرانی در سال های اخیر شده است. قرار گرفتن امواج رادیویی در این دسته به دلیل شواهد محدود مطالعات رصدی در انسان است. به این مطالعات، مطالعات اپیدمیولوژیک گفته می شود که در آن میزان بیماری و چگونگی بروز آن در انسان بررسی می شود.
طبقه بندی IARC بر اساس مطالعات مشاهده ای بود که در آن افراد مبتلا به سرطان مغز افزایش استفاده از تلفن همراه را گزارش کردند.
در یک بررسی اخیر، طیف وسیعی از مطالعات مشاهدهای علیه کار آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان بررسی شد. مطالعه WHO شامل تحقیقات جدیدتر و جامع تر است. این بدان معناست که اکنون میتوانیم مطمئنتر باشیم که قرار گرفتن در معرض امواج رادیویی تلفنهای همراه یا فناوریهای بیسیم با افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز مرتبط نیست.
تعداد موارد تومور مغزی به ازای هر 100000 نفر در استرالیا در طول زمان
نسبت تلفن های همراه به جمعیت استرالیا در طول زمان (در سال 2008 تعداد تلفن های همراه از جمعیت استرالیا بیشتر شد).
تلفن همراه باعث سرطان نمی شود
این بررسی جدید قویترین شواهدی است که تا به امروز نشان میدهد امواج رادیویی ناشی از فناوریهای بیسیم هیچ خطری برای سلامت انسان ندارند.
در این مطالعه جامع، بیش از 5000 مطالعه در نظر گرفته شد که 63 مطالعه منتشر شده در بازه زمانی 1994 تا 2022 در مرحله نهایی مورد بررسی قرار گرفتند. سایر مقالات عمدتاً با موضوع مطالعه ارتباط نداشتند و حذف شدند (این یک مشکل رایج در مطالعات مروری سیستماتیک است).
نتایج نشان داد که هیچ ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه و سرطان مغز یا هر نوع سرطان سر و گردن دیگری وجود ندارد.
هیچ ارتباطی بین سرطان و استفاده طولانی مدت (10 سال یا بیشتر) از تلفن همراه وجود ندارد. تعداد افرادی که از تلفن همراه استفاده می کنند (بر اساس تعداد تماس ها یا زمان صرف شده با تلفن) با خطر ابتلا به سرطان مرتبط نیست.
این نتایج با نتایج قبلی مطابقت دارد. اگرچه انسان ها در دهه های گذشته به طور گسترده از فناوری های بی سیم استفاده کرده اند، موارد سرطان مغز افزایش نیافته است.
به طور کلی، این نتایج معقول هستند. آنها نشان می دهند که استانداردهای ایمنی ملی و بین المللی به خوبی کار می کنند. امواج رادیویی ساطع شده از تلفن های همراه کمتر از آستانه ایمنی است و شواهد نشان می دهد که این سطوح پایین بر سلامت انسان تأثیر نمی گذارد.