معرفی ۳ پهپاد رزمی با بالاترین برد عملیاتی
۱ دقیقه خوانده شدهوسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (پهپادها) در حال حاضر سلاح های رایج جنگی هستند و به طور گسترده در درگیری های مدرن استفاده می شوند. آنها می توانند خطر کشته شدن سربازان را با اجازه دادن به هواپیما برای کنترل از راه دور کاهش دهند، یا می توان از آنها با هواپیماهای سرنشین دار برای پشتیبانی، اسکورت یا شناسایی استفاده کرد. از بسیاری جهات، پهپادها با تغییر کامل سهام خود، چشم انداز مدرن نبرد نظامی را شکل می دهند. با این حال، یکی از مشکلات مهم پیش روی طراحان پهپادهای نظامی، برد عملیاتی این پرندگان است.
به گزارش روزیاتو، در حالی که امکان سوخت گیری هواپیما در حال پرواز وجود دارد، اما این فناوری برای موفقیت آمیز بودن همچنان نیازمند دخالت انسان است. تنها چهار سال از اولین سوخت گیری پهپاد می گذرد که طی آن یک پهپاد سوخت را به هواپیمای سرنشین دار تحویل می داد. علاوه بر این، پهپاد باید در محدوده عملیاتی ایستگاه کنترل از راه دور باقی بماند. در مقایسه با هواپیماهای نظامی سنتی، پهپادها در محدوده عملیاتی خود بسیار محدود هستند. تا لحظه نگارش این مطلب، اینها دوربردترین پهپادهای ارتش آمریکا هستند.
3-MQ-9B SkyGuardian
پهپاد MQ-9B SkyGuardian ساخت شرکت جنرال اتمیکس یکی از پهپادهایی است که می تواند مسافت های طولانی را بدون سوخت گیری یا خارج شدن از کنترل پرواز کند. حداکثر برد عملیاتی آن حداقل 11046 کیلومتر و حداکثر ارتفاع پرواز حداقل 40000 فوت است. MQ-9B SkyGuardian اساساً برای اهداف شناسایی و جمع آوری اطلاعات استفاده می شود، با استفاده از پیوند ماهواره ای خلبانی می شود و مدت پرواز عملیاتی آن حداقل 40 ساعت است. این پهپاد به گونه ای طراحی شده است که در انواع شرایط آب و هوایی مقاوم است و آن را برای هر سناریویی مناسب می کند و شرایط غیرمنتظره عملکرد آن را محدود نمی کند.
این پهپاد دارای یک رادار چند حالته، یک حسگر الکترواپتیکی/مادون قرمز بهبودیافته و توانایی برخاستن و فرود خودکار است. طول بال این هواپیما نسبت به مدلهای پهپاد قبلی بیشتر است و میتواند سیستمهای خود را با سایر سیستمها، کپسولها و پلتفرمهایی که ممکن است پرسنل نظامی استفاده کنند، ادغام کند. این پهپاد میتواند محمولهای 360 کیلوگرمی را در داخل یا 2137 کیلوگرم از بیرون را بر روی 9 نقطه سخت، هشت نقطه در بال و یکی در وسط بدنه حمل کند.
2-MQ-4C تریتون
MQ-4C Triton که توسط Northrop Grumman به عنوان یک نسخه دریایی از RQ-4 Global Hawk توسعه یافته است، در خدمت بخش نظارت دریایی نیروی دریایی ایالات متحده است. MQ-4C Triton معمولاً در کنار P-8A سرنشین دار پرواز می کند و اطلاعات حیاتی، نظارتی و شناسایی را با حداکثر 80 درصد زمان موثر در ایستگاه در اختیار نیروی دریایی ایالات متحده قرار می دهد. حداکثر وزن ناخالص برخاست این پهپاد 5635 کیلوگرم، 2700 کیلوگرم سوخت و 2137 کیلوگرم محموله سلاح است. این پهپاد دارای 9 نقطه سخت، هشت نقطه زیر بال ها و یک نقطه در قسمت میانی زیر بدنه است.
MQ-4C تریتون دارای حداکثر برد بیش از 15040 کیلومتر است که به آن امکان می دهد مسافت های زیادی را به طور مستقل در طول ماموریت ها طی کند. این پهپاد در حالت پرواز می تواند تا 30 ساعت بدون سوخت گیری دوام بیاورد و تا 589 کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد. این پهپاد به یک خدمه عملیات زمینی 5 نفره، یک اپراتور وسیله نقلیه هوایی، یک هماهنگ کننده تاکتیکی، دو اپراتور محموله ماموریت و یک هماهنگ کننده ارتباطات و اطلاعات نیاز دارد.
1- RQ-4 Global Hawk
پهپاد ارتش ایالات متحده که در حال حاضر می تواند طولانی ترین پرواز را در یک ماموریت انجام دهد، RQ-4 Global Hawk است. یکی دیگر از هواپیماهای نورث روپ گرومن، RQ-4 Global Hawk، یک هواپیمای کنترل از راه دور است که مجهز به حسگرهای پیشرفته تمام آب و هوا است، قابلیتی که به آن اجازه می دهد تا ماموریت های شناسایی و جمع آوری اطلاعات را در هنگام باران روز و شب یا هوای صاف انجام دهد.
این پهپاد با استفاده از حسگرهای IMINT، SIGINT و Moving Target Indicator (MTI) قادر است منطقه عملیاتی خود را به طور مداوم و در زمان واقعی پوشش دهد. گلوبال هاوک سفر خود را در ارتش ایالات متحده به عنوان نمونه اولیه فناوری مفهومی پیشرفته در اواسط دهه 1990 آغاز کرد. این هواپیما از نوامبر 2001 در ارتش ایالات متحده برای پشتیبانی از ماموریت های مهم در خارج از کشور مستقر شده است.
حداکثر برد RQ-4 Global Hawk بیش از 22646 کیلومتر است. حداکثر وزن برخاست این پهپاد 14512 کیلوگرم و وزن خالی آن 6727 کیلوگرم است. گلوبال هاوک حداکثر سرعت 571 کیلومتر در ساعت دارد و می تواند تا ارتفاع 60000 پا پرواز کند.