مومو؛ کوفتهای که هندیها عاشقش هستند!
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- مومو انواع کوفته های بخارپز یا سرخ شده هستند: خمیر ساده ای که با سبزیجات تند یا گوشت پر شده و با انواع سس ها و چاشنی ها سرو می شود. از زمان ورود آنها به هند، موموها به عنوان یک میان وعده خوشمزه در سراسر کشور محبوب شده اند.
طبق آنچه الجزیره به نقل از همه در یک گفته است. دقیقاً مشخص نیست که مومو از کدام کشور آمده است، اما می دانیم که همیشه بخشی از غذای مردم منطقه هیمالیا بوده است. Momo یک کلمه تبتی است و برخی معتقدند که momos در اصل از تبت آمده است. با این حال، مومو در نپال، بوتان و ایالت های اوتاراکند و هیماچال پرادش هند نیز خورده می شود.
خانواده مومو همراه با پناهجویان تبتی که در سال 1960 از چین فرار کردند وارد کلکته شدند. امروزه این کشور میزبان بیشترین تعداد پناهجویان تبتی است، حدود 80 هزار نفر.
“Tibetan Delight” نام یکی از اولین و معروف ترین فروشگاه های مومو در هند است. این فروشگاه که هنوز در کلکته فعال است توسط یک خانواده پناهنده تبتی در مقابل خانه خود افتتاح شد. جایی که مردم می توانند موموهای بخارپز بخرند و از آن ها در غذاهای جلوی فروشگاه لذت ببرند.
مومو در دهه 1990 و اوایل دهه 2000 در دهلی و کلکته بسیار محبوب شد. در ابتدا، هندی ها مومو را خام، بی مزه و نپخته می دانستند.
به این دلیل یکی از معروف ترین سرآشپزهای مومو هند شروع به سرو این کوفته ها با سس چاتنی کرد. امروزه ماموها بدون سس ناقص هستند. چاتنی یک سس بسیار تند است که از خیس کردن فلفل قرمز خشک در روغن و آسیاب کردن آن با کمی نمک تهیه می شود.
موموها معمولاً در خیابان ها روی چرخ دستی های بخار، در مغازه های کوچک در گوشه و کنار خیابان یا در رستوران های کوچک فروخته می شوند. اکثر این مغازه ها در عصر باز می شوند و تنها برای چند ساعت خدمات خود را ارائه می دهند. در این مغازه ها مومو همیشه با سس و سس مایونز به فروش می رسد.
این کوفته های معروف چگونه تهیه می شوند؟
به طور سنتی، مومو از آرد همه منظوره که با آب سرد خمیر شده و با گوشت پر می شود، تهیه می شود. با این حال، در ماه تولد بودا، تبتیها موموهای گیاهی از کلم، پیاز، زنجبیل، نمک و مقداری شربه (پنیر یاک) میخورند.
راز درست کردن موموهای عالی در خمیر آن نهفته است. این خمیر نباید خیلی غلیظ باشد و خیلی نازک نباشد. خمیر نازک می شکند و خمیر غلیظ طعم خوبی ندارد. نسبت گوشت به پیاز که اجزای داخلی این کوفته ها را تشکیل می دهد نیز برای به دست آوردن موموهای خوشمزه بسیار مهم است.
ماموس ها انواع زیادی دارند و معمولا در دو دسته ماموس گوشتی و ماموس سبزی فروخته می شوند. فروشگاه ها معمولا یک یا دو نوع مومو مخصوص را برای آسان تر کردن مراحل آماده سازی ارائه می دهند. با این حال، ماموس های سبزیجات، مرغ و گوشت از جمله محبوب ترین انواع ماموس هستند.
مومو به دلیل طعم لذیذ و قیمت بسیار ارزانش به یکی از محبوب ترین تنقلات در هند تبدیل شده است.
fararu به نقل از همه در یک