مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

همه شوهران اشرف پهلوی و ازدواج‌های پرحاشیه او

۱ دقیقه خوانده شده
همه شوهران اشرف پهلوی و ازدواج‌های پرحاشیه او

تبلیغات بنری


اشرف پهلوی چندین بار ازدواج کرده بود و بنا به ادعای بسیاری، معشوقه های زیادی داشت.

به گزارش روزیاتو، اشرف پهلوی چند بار ازدواج کرده و همسران او چه کسانی هستند؟

ازدواج اول اشرف به درخواست پدرش بود و با علی محمد قوام ازدواج کرد. خود اشرف در خاطراتش نوشته است:

پدرم با ما تماس گرفت و گفت وقت عروسی شماست و دو نفر برای شما برنامه ریزی شده اند. اما از آنجایی که شمس خواهر بزرگتر است، اولین انتخاب با او و انتخاب دوم با شماست.

همه شوهران اشرف پهلوی و ازدواج‌های پرحاشیه او

شمس فریدون جم را برگزید و علی محمد قوام راهی اشرف شد. اشرف در خاطرات خود احساسات خود را نسبت به قوام اینگونه بیان می کند:

من از اول از علی قوام متنفر بودم. نمی دانم به خاطر این بود که او به اندازه فریدون جم جذاب نبود یا به خاطر اینکه به زور به من بدم می آمد. یک هفته تمام از اتاقم بیرون نرفته بودم و گریه می کردم و همچنین می دانستم که پدرم هیچ مقاومت و مخالفتی را از جانب هیچ یک از فرزندانش تحمل نمی کند.

معلوم بود که علی محمد و اشرف نمی توانند به زندگی مشترک ادامه دهند، اما اشرف جرأت نداشت تا با پدرش در مورد طلاق صحبت کند. اما آغاز جنگ جهانی دوم سرنوشت زندگی اشرف را تغییر داد. با حمله نظامی به تهران، رضاشاه خانواده خود را به اصفهان فرستاد و پس از مدت کوتاهی به آنها پیوست. زمانی که رضاشاه خود را برای تبعید آماده می کرد، اشرف از پدرش خواست طلاق خود را از علی محمد قطعی کند و او را با خود همراه کند. رضاشاه با طلاق موافقت کرد اما با شرکت اشرف اختلاف پیدا کرد.

تمام شوهران و ازدواج های ولخرجی اشرف پهلوی

همسر دوم اشرف پهلوی احمد شفیق بود. او درباره این آشنایی می نویسد:

ابتدا با مردی آشنا شدم که بعداً شوهر دوم من شد. روز روشن و دلپذیری بود و من سوار بر اسبم در محوطه زیبای باشگاه سوارکاری سلطنتی که در یکی از جزایر وسط رود نیل قرار دارد، بودم. یکی از دوستان من را به احمد شفیق، پسر وزیر دربار فاروق معرفی کرد. مادرش احمد اهل قفقاز و پدرش اهل ترکیه بود.

اشرف در آن روزها او را از سر تا پا نمی شناخت و در مصاحبه ای با یک روزنامه نگار آلمانی، شفیق را عشق بزرگ زندگی اش توصیف کرد:

در بحبوحه ای که در فعالیت های سیاسی و اجتماعی بسیار فعال بودم، با شوهر فعلی ام که عشق بزرگ زندگی من است آشنا شدم. احمد شفیق، شوهر من، فرزند یک مورخ و وزیر مصری است. در سال 1943 برای دیدار پدرم به ژوهانسبورگ رفتم و در راه پادشاه مصر، فاروق را در قاهره و در باشگاه «فراسیا» در یک مهمانی ملاقات کردم. [شرط بندی مسابقه]در مسابقات اسب دوانی شرکت کردم. زمانی که فاروک داشت به نفر اول جایزه می داد، برایم اهمیتی نداشت که او کیست و در مدت سه ماه اقامتم در قاهره اتفاق جالبی نیفتاد. اما در 15 می 1944 با همان شوالیه که کسی جز احمد شفیق نبود ازدواج کرد.

اشرف و شفیق تصمیم گرفتند از فاروک برای ازدواج اجازه بگیرند. فاروق به سه دلیل با این ازدواج مخالفت کرد: اول اینکه احمد شفیق فرزند شفیق پاشا است که دربار مصر او را رد کرد و جامعه نخبگان مصر او را قبول نداشت و ازدواجی در شکوه خاندان پهلوی وجود ندارد.

اما سرانجام شاه اجازه ازدواج آنها را داد و اشرف و شفیق در 4 اسفند 1322 ازدواج کردند و شفیق ابتدا تمایلی به قبول تابعیت ایران نداشت اما با توصیه اشرف با پذیرش تابعیت ایران موافقت کرد. اشرف توصیه های لازم را به وزارت کشور کرد و در اولین جلسه هیئت دولت، شفیق به دلیل ایرانی الاصل پذیرفته شد.

تمام شوهران و ازدواج های ولخرجی اشرف پهلوی

احمد شفیق پس از ورود به ایران به سمت مدیرکل بنادر منصوب شد و چند ماه بعد ریاست اداره کل هواپیمایی کشوری و معاونت وزارت راه را بر عهده گرفت. او پس از پایان جنگ جهانی دوم، یک شرکت هواپیمایی در پایتخت خود اشرف تأسیس کرد و با کمک دولت ایران یک شرکت هواپیمایی برای حمل و نقل مسافر و کالا ایجاد کرد. او پس از مدیرعاملی این شرکت حقوق بالایی دریافت کرد و از طریق پورسانت درآمد هنگفتی به دست آورد. طبیعتاً این کار به اختلافات و درگیری های زیادی منجر شد.

اشرف درباره احمد شفیق می نویسد:

من و شفیق هرگز همدیگر را دوست نداشتیم. اما وقتی دیدم غریبه ای خبر خیانتش را به من می گوید ناراحت شدم و از این موضوع شکست خوردم و وقتی این اتهام را با شفیق در میان گذاشتم او به حقیقت اعتراف کرد و بیانش آنقدر طبیعی و آرام بود که فهمیدم این رابطه وجود دارد. احتمالا برای مدتی ادامه خواهد داشت

اشرف تا سال 1335 همسر شفیق باقی ماند و صاحب دو فرزند به نام های شهریار و آزاده شد. هر دوی آنها پس از تولد نام خانوادگی پدر خود را انتخاب کردند. در سال ۱۳۳۱ زمانی که همسر احمد شفیق بود در یکی از رستوران های پاریس با مهدی بوشهری آشنا شد و رابطه عاشقانه خود را با او آغاز کرد.

تمام شوهران و ازدواج های ولخرجی اشرف پهلوی

حسین فردوست در خاطرات خود می گوید:

متاسفانه برای شوهران اشرف، پس از ازدواج، اشرف از ظاهر آنها متنفر بود و طاقت دیدن آنها را نداشت. او مدتی همسر احمد شفیق بود، سپس از او جدا شد و در همان زمان در سفر به پاریس عاشق مهدی بوشهری شد.

مهدی بوشهری نوه معین التجار است. که به خرید باغ لاله از ناصرالدین شاه معروف بود. بوشهری و اشرف چهار سال رابطه خود را ادامه دادند و سرانجام در سال 1335، 18 روز پس از طلاق اشرف از احمد شفیق، در پاریس ازدواج کردند.

ازدواج با اشرف برای آدم طمعی مثل بوشهری فرصت خوبی برای پیشرفت بود. او توانست با رانت «اعلیحضرت» وام های کلان از دولت بگیرد و هرگز این وام ها را پس نداد و در عوض گوشه ای از باغ لاله زار را داد. همچنین بخش بزرگی از سهام بانک ملی در اختیار بوشهری ها بود.

پس از گذشت یک سال از ازدواجشان، اشرف از بوشهری متنفر بود و تنها به نام زن و شوهر بودند. اما بوشهری به آرزویش رسید و از این طریق توانست به پاریس برود و مدیریت هواپیمایی ایرانیان را بر عهده بگیرد. او همچنین تعدادی رستوران و عکاسی در پاریس دایر کرد و از شاه وام گرفت که بازپرداخت نکرد. شاه او را سفیر سیار و مسئول جشنواره های بین المللی ایران کرد و بوشهری خیلی زود به یکی از ثروتمندترین افراد ایران تبدیل شد.

پس از انقلاب بوشهری در پاریس ماند و اشرف به آمریکا رفت. برخی مانند حسین فردوست معتقدند که این دو هرگز از هم جدا نشدند و بوشهری شوهر اسمی اشرف باقی ماند.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *