وداع با علیرضا طبایی؛ «عشق تو نمیمیرد»
حمیدرضا شکرسری شاعر در این مراسم با اشاره به درگذشت شاعرانی چون رضا براهنی، احمدرضا احمدی، شمس آقاجانی و محمدعلی بهمنی گفت: ما در حال از دست دادن ارکان شعر نو هستیم.
به گزارش ایسنا، وی سپس به انتشار کتاب های الطبیعی و شصت سال از شاعر علی رضا طبایی اشاره کرد و گفت: شاهدی بر این کتاب ها; الطبیعی شاعری پیگیر، پیگیر، مبتکر و نوگرا بود. با گذشت شرایط و گفتمان حاکم بر فضای ادبی، شعر او به روز شد.
وی افزود: شاهد آن آوازهای همیشگی و فراگیر او در بین مردم است و طبیعی شاعری عاطفی و درخشان بود. چه کسی آهنگ راز دل را شنید و گریه نکرد؟
شکرسری در ادامه به روزنامه نگاری ادبی و حرفه ای الطبایی، تدریس وی در دبیرستان علامه حلی و مقالات شعری انتقادی وی پرداخت و گفت: الطبایی پژوهشگر جدی در ادبیات بود و آثار پژوهشی ارزشمندی داشت که از مقالات وی حکایت دارد .
تابی سالها یک بیگانه بود
سهیل محمودی شاعر در این مراسم گفت: انسان بیش از از دست دادن دوستان، غمگین است. زندگی در غربت، بیش از هر چیز دیگری، آزار کسانی است که درک عمیقی از زندگی، جامعه و انسان دارند.
وی افزود: خود علی رضا تابعی از ارتش و جامعه بود و در ساختن انسانیت نقش داشت. او سال هاست که غریبه است و در گوشه ای خلوت زندگی می کند.
این شاعر با اشاره به برگزاری جشن الطبیعی در خانه هنرمندان گفت: پذیرش تبعید اهالی هنر و فرهنگ ناخودآگاه ظلم است. خیلی ظالمانه است که کسانی که درک عمیقی از جامعه، هنر، ادبیات و ایران دارند، عقب بمانند. منظورم این نیست که مسئولان فرهنگی برای انفاق می آیند، بلکه می خواهند فرصت بهره مندی جامعه را فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی از آنها همان وزارتخانه و سازمان بودند، گفت: طبیعی ها در تربیت شاعر نقش داشتند. مجله الشباب اگرچه یک مجله پرتیراژ و مجله عمومی بود، اما صفحه شعرش یک صفحه خصوصی بود و پرمخاطب نبود، بنابراین حساب شد. شاعران زیادی مانند حسین آهی، نصرالله مردانی، حسین منزوی، عمران صلاحی، محمدعلی بهمنی و سید حسن حسینی از این مجله به شهرت رسیدند. بعدها علی رضا الطبایی در مدیریت صفحه ادبی برای ما الگو بود.
المحمودی خاطرنشان کرد: باید به دنبال استفاده از سالمندان در جایگاهی باشیم که دیده شوند و تاثیرگذار باشند. اکنون همه به دنبال افراد مشهور هستند. جامعه ما زخم ها، مشکلات و تنش های زیادی دارد و نیاز به افرادی دارد که الگوی صبر و الگوی فرهنگی باشند که این مردم می خواهند ببینند.
سهیل محمودی با تاکید بر اینکه نباید نگاه امنیتی و رسانه ای به فرهنگ داشته باشیم، گفت: فضا را باز کنید تا مجلات و کتاب چاپ شود و رسانه ها در دسترس باشند تا جامعه از تلاطم هایی که گرفتار آن است نجات یابد. . . این بزرگسالان زندگی ساده و بدون توقع اما موثری دارند. ما اینجا غریبه ایم و قدر یکدیگر را می دانیم.
مهدی جعفر خواننده آهنگ عشق تو نعیمی مرد را اجرا کرد.
احمد الطبایی فرزند این شاعر با تشکر از حضار گفت: حاضران در این مراسم از آثار پدر بزرگوارش چه در تدریس ادبیات فارسی و چه در حوزه نقد ادبی دوران درخشانی را خلق کردند . در طول سالها، روشنفکران اذعان داشتند که افتخار شاگردی او را داشته اند. من هم این افتخار را داشتم که شاگرد پدرم باشم و جدای از درس های زندگی، از او یاد گرفتم و از همه خوشحالم، زیرا در استفاده از حضور پدرم شانس بیشتری داشتم. امروز از طرف خانواده الطبایی از همه حاضران تشکر می کنم.
سهیل محمودی، حمیدرضا شکارسری، محمد سلیمانی، محمدجواد حق شناس، عظیم زرین کوب، نیکنام حسینی پور، فرهاد عابدینی، اسدالله امرایی، رضا عبدالله، بهروز یاسمی، رضوان ابوترابی، محمد، ولی زاده، اسماعیل امینی، رضا رفیع نجدی، حادی. از جمله کسانی که در این مراسم حضور داشتند.
علی رضا طبای زاده 23 آذر 1323 در شیراز به دنیا آمد و 28 شهریور در 80 سالگی در خانه اش درگذشت. اولین مجموعه شعر او با نام غنچه های پاییزی در تیرماه 1344 منتشر شد و در سال 1348 به ترانه سرایی روی آورد و در چند سالی موفق به سرودن ترانه هایی چون «طلسم آرزو»، «کوچه میانی»، «تو» شد. عشق هرگز نمی میرد» و «تن ها با گل»، «مرد گمشده»، «یادش بخیر»، «دختر دریاها»، «آسمان آسمان»، «نگاهم داستان دارد». با نگاه تو» و… فالوور من به مدت 14 سال مدیریت صفحات شعر مجله جوانان مزور را نیز بر عهده داشت.
مجموعه های شعری از این شاعر منتشر شد: غنچه های پاییزی 1344، انتشارات پرو، از انتهای شب در سال 1350، انتشارات بامد، خورشیدهای روی دیوار در سال 1360، انتشارات طوس، شاید «گناه از عینک من» و «در سال 1384 باش» انتشارات چشم جنوب (این مجموعه از سوی جایزه شعر خبرنگاران به عنوان کتاب سال انتخاب شد)، «مادر ایران» در سال 1390 و توسط انتشارات شادان و “رعد، اما ناگهانی تر.” 1391، انتشارات آوای کلار، تاک کهنه و انگور صبحگاهی 1401، انتشارات آرادمان و عشق تو نعیمی مرد (مجموعه ترانه ها) 1401، انتشارات آرادمان.