ویژگیهای خاص اژدهای چینی؛ ایران از چین جنگنده میخرد؟
۱ دقیقه خوانده شدهدر اولین روزهای برگزاری نمایشگاه هوایی چین، تصاویری از حضور امیر حمید وحیدی فرمانده نیروی هوایی ارتش در این نمایش و بررسی توانمندی های جنگنده G-10 نیروی هوایی چین از این طریق و یک ارشد منتشر شد. فرمانده ایرانی گمانهزنیها درباره احتمال خرید جنگندههای چینی از جمهوری اسلامی را مطرح کرد.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه اوراسیا تایمز، با توجه به رونمایی از جدیدترین مدل جنگنده های رادارگریز چینی (G-35) و روسی (سوخو 57) که بازتاب گسترده ای در رسانه های بین المللی داشت، حضور فرمانده ارتش نیروی هوایی در این نمایشگاه مورد توجه رسانه ها قرار گرفت در گزارشی به حضور امیر وحیدی در نمایشگاه هوایی چین پرداخته شد و وی نوشت که جنگنده J-10 به عنوان “اژدهای قدرتمند چینی” توجه ایران را در بحبوحه افزایش تنش ها بین تهران به خود جلب کرد. و تل آویو
این روزنامه در گزارش خود آورده است که بررسی توانمندی های جنگنده G-10 توسط فرمانده نیروی هوایی ارتش ایران، گمانه زنی ها در مورد علاقه تهران به خرید این جنگنده را افزایش داده است. فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با به دست آوردن اطلاعات دست اول در مورد جنگنده چینی J-10، ضمن ارزیابی توانایی های «اژدهای توانا»، با همتای چینی خود دیدار و در خصوص زمینه های همکاری احتمالی دو طرف گفتگو کرد.
انتخاب مناسب برای قدرت پنوماتیک ایران
در شرایطی که ایران به صراحت تمایل خود را برای خرید جنگنده چینی اعلام نکرده بود، بررسی توانمندی های این جنگنده توسط فرمانده ایرانی مورد توجه تحلیلگران نظامی قرار گرفت که برخی از آنها بر برتری G10 چینی معتقدند. از نظر «توانایی» و «قیمت» گزینه مناسبی برای نیروی هوایی ایران است.
قیمت هر فروند از این جنگنده چینی تقریباً 40 میلیون دلار برآورد شده است. این در حالی است که تهران و پکن در مورد گمانه زنی ها درباره خرید جنگنده های چینی از ایران اظهار نظری نکردند، زیرا پیش از این شایعاتی در مورد مذاکره ایران و پکن برای خرید JF-17 منتشر شده بود. جنگنده ای که به طور مشترک توسط چین و پاکستان ساخته شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: «یک گزینه مهم برای ایران خرید یک جنگنده قدرتمند چینی است که بر اساس برخی گزارش ها، ایران در سال 2021 علاقه مند به خرید 36 جنگنده J-10 از چین بود، اما تحریم ها مانع مهمی در این زمینه تلقی می شد. جهت
ویژگی ها گروه ویژه ده نفره
این گزارش می افزاید: چین به طور فعال بازار خاورمیانه را هدف قرار داده است تا هواپیماهای جنگنده خود را صادر کند و هواپیمای J-10 را به عنوان جایگزینی برتر برای رافال فرانسوی، یوروفایتر تایفون و قیمت هر یک از این هواپیماها معرفی کند جنگنده چینی بین 40 تا 50 میلیون دلار قیمت دارد که آن را به گزینه ای جذاب برای کشورهایی تبدیل می کند که به دنبال ارتقاء ناوگان جنگی خود بدون صرف هزینه های بالا هستند.
نکته مهم دیگری که در گزارش های رسانه ها درباره G10 چینی به آن اشاره شده، مقایسه توانمندی های آن با جنگنده F-16 آمریکایی است. G10 چینی اغلب به یک نسخه ارتقا یافته از F-16 Fighting Falcon تشبیه می شود که سیستم کنترل پرواز آن، مانند F-16، از یک کامپیوتر برای حفظ بدنه بسیار چابک و بی ثبات خود استفاده می کند.
این گزارش ادامه می دهد: «جی-10 دارای رادار بومی AESA، جستجوگر تصویربرداری مادون قرمز PL-10، موتور WS-10B و موشک های هوا به هوای PL-15 است جنگ الکترونیک، “رایانه های کابین خلبان، حمله هوا به زمین دقیق، نبرد فراتر از برد بصری، و سوخت گیری در پرواز.”
گفته می شود این هواپیما در هر شرایط آب و هوایی می تواند عمل کند و مزیت اصلی آن نبرد هوا به هوا است، اما می تواند ماموریت های تهاجمی را نیز انجام دهد. کارشناسان چینی از این هواپیما به عنوان یک «تغییرگر بازی» در جنگ، نیرویی همتراز با رقبای جهانی آن استقبال کردند.