مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

پالس عراقچی

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی-عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در یک مصاحبه تلویزیونی ضمن تکذیب ادعای رسانه های آمریکایی مبنی بر دیدار ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ابراز علاقه از سوی کشورهای اروپایی برای آغاز مذاکرات وجود دارد و شاید ما هم به زودی این کار را انجام خواهد داد.»

به گزارش فردا عراقچی همچنین درباره رابطه با اروپایی ها گفت: در دولت آقای المداققیان تلاش کردیم این مذاکرات در نیویورک برگزار شود و کشورهای اروپایی از آن استقبال کردند و دولت آمریکا نیز در چارچوب مذاکرات مسقط. که به صورت غیرمستقیم با طرف عمانی برگزار شد و در دوره شهید رئیسی آغاز شد و ایشان از آنها استقبال کردند. علاقه این بود که در هر دو مسیر شروع شود و ما آماده بودیم مذاکراتی را که با تحولات لبنان متوقف شده بود آغاز کنیم. وی افزود: اکنون ابراز علاقه کشورهای اروپایی برای آغاز مذاکرات شده است و ممکن است به زودی کار کنیم اما مذاکرات مسقط به بن بست رسیده است و دولت جدید آمریکا باید تصمیم خود را بگیرد.

با توجه به اینکه از ابتدای دولت چهاردهم تاکید زیادی بر توسعه روابط با کشورهای مختلف و رفع تحریم ها شده است، اکنون با توجه به سخنان وزیر امور خارجه ایران، این پرسش ها وجود دارد که چگونه می توان به این وعده ها عمل کرد. محسن جلیلوند، تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل و استاد روابط بین الملل در گفتگو با همه در یک او به این سوالات پاسخ داد:

عراقچی نبض مثبت به اروپا فرستاد؟محسن جلیلوند به همه در یک گفت: وی گفت: مسئله ما با اتحادیه اروپا و آمریکا بسیار پیچیده است، به خصوص اینکه درست است که آقای عراقچی بر افزایش روابط تاکید کردند، اما باید دید بعد از روی کار آمدن ترامپ چه اتفاقی می افتد و در کدام یک اگر صحبت های آقای عراقچی را نبض مثبت ایران بدانیم، مشکل این است که ما قبلاً در دولت آقای خاتمی این انگیزه ها را داده ایم اشتباه می شود یا اتفاقاتی رخ می دهد که همه چیز را در دیپلماسی به هم می ریزد، این عملکرد است که به بهترین شکل دیده می شود به هر حال، دیپلمات‌های حوزه دیپلماسی سخنانی را مطرح می‌کنند که اگر چه مهم است، اما نگاه همگان به انعکاس این سخنان در بخش رفتاری خواهد بود قسمت های بالای سیستم.”

وی افزود: «اما نمی‌توانیم بگوییم که فرقی نمی‌کند کسی رئیس‌جمهور باشد یا رئیس‌جمهور قدرت نداشته باشد». آقای پزشکیان کاندیدای ریاست جمهوری شد تا تغییر و تحولی در سیاست های کشور ایجاد کند. اما این تغییرات و بررسی ها تا حد زیادی به عوامل محیطی بستگی دارد و همه متغیرها در دست رئیس جمهور نیست. زمانی که آقای مدیکالیان رئیس جمهور شد، اتفاقات زنجیره ای غیرمنتظره ای رخ داد. به عنوان مثال، انتظار نمی رفت ایران و اسرائیل وارد تنش جدی شوند. یا کسی تصور نمی کرد که اسماعیل هنیه در روز تحلیف رئیس جمهور ترور شود و بعد از آن به حسن نصرالله حمله شود؟ این رویدادها قابل پیش بینی نبود، اما تأثیر مستقیمی بر وضعیت بعدی حکومت داشتند. با تمام این اوصاف نمی توان با قاطعیت گفت که انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور انتظار نمی رفت. با این حال، این سناریو حداقل یک سال پیش وجود داشت و انتظار می رفت ترامپ رئیس جمهور بعدی ایالات متحده باشد. بنابراین شاید آنقدرها هم بد نبود که ما در آن حوزه هم برنامه ریزی می کردیم.”

این تحلیلگر ارشد سیاست خارجی ادامه داد: حقیقت این است که دولت تصمیم گیرنده اصلی سیاست خارجی کشور نیست و همانطور که رهبری فرمودند، دولت مرجع اجرایی است و تصمیمات اصلی در بالاترین سطح اتخاذ می شود. برای جمهوری اسلامی ایران درست است که زمان ما محدود است، اما باید به این سوال پاسخ داد که دقیقاً چه چیزی را تغییر خواهیم داد. باید اولویت بندی کنیم و بعد ببینیم در کدام بخش چه ابزارهایی در دسترس داریم و چگونه می خواهیم این مشکلات را حل کنیم. ما به هیچ وجه نمی توانیم موضوع اسرائیل را دست کم بگیریم، اسرائیل به دنبال بهانه و تشدید تنش با ایران است و اتفاقاً به دلیل حضور رافائل گروسی در ایران و تلاش جدید ما برای حل مسائل با آژانس، نمی توانیم. بی پروا باشید

وی افزود: چالش ما با اروپا همچنان وجود دارد و اخیراً با آلمان که یکی از مهم‌ترین کشورهای اروپایی است وارد تنش شدیم که می‌گوید اروپا به خاطر مسئله اوکراین با آمریکا درگیر است این مسئله امتیاز ما است، مسئله اوکراین نیز در خاورمیانه متفاوت است، و ما مسائل دیگری هم داریم. وی افزود: «بعید است اروپایی ها به دلیل مسئله اوکراین امتیازات ویژه ای به ما بدهند.»

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *