مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

پزشکیان چند استاندار اصلاح طلب و اصولگرا دارد؟

تبلیغات بنری


از 31 استانداری کشور تاکنون 20 استاندار مشخص شده اند که حدود 40 درصد آن ها گرایش های اصلاح طلبانه دارند، 50 درصد به صورت مستقل اعتدال گرا و حدود 10 درصد بقیه اصولگرا هستند.

برای گزارش دادن تابناک، دولت چهاردهم علیرغم نزدیک بودن به جریان اصلاح طلبی، در انتصاب استانداران از ترکیب متنوعی از اصلاح طلبان، اصولگرایان و مستقلین عدالت خواه استفاده کرد. در عین حال، درصد بالایی از استانداران به عنوان مستقل و خواستار عدالت معرفی شدند. رویکردی که علیرغم تلاش برای ایجاد اجماع، گمانه زنی هایی را درباره رویکرد سیاسی و مدیریت منطقه ای دولت پزشکی ایجاد کرده است. آیا دولت اصلاحات با این ترکیب می تواند به اهداف توسعه ای خود برسد؟

سوال دیگر: آیا این تکرار تجربه رحمانی فضلی در دولت اعتدال حسن روحانی نیست؟ آیا این آزمایش موفقیت آمیز بود؟

دولت چهاردهم به ریاست دکتر مسعود پزشکیان استاندارانی را با پیشینه های مختلف در استان های مختلف منصوب کرد. از 31 استانداری کشور تاکنون 20 استاندار مشخص شده اند که حدود 40 درصد آن ها گرایش های اصلاح طلبانه دارند، 50 درصد به صورت مستقل اعتدال گرا و حدود 10 درصد بقیه اصولگرا هستند.

این حاکمان عموماً دارای سوابق اجرایی و اداری مهمی هستند. بسیاری از آنها قبلاً در سمت های کلیدی مانند معاونت های مدنی، سیاسی و امنیتی والیان، اداری در وزارتخانه ها یا نمایندگان پارلمانی خدمت کرده اند. از نمونه های بارز این انتخاب ها می توان به بهرام سرمست (آذربایجان شرقی) و محمدعلی طالبی (کرمان) به عنوان اصلاح طلب و مهدی جمالی نژاد (اصفهان) و محمدرضا بابایی (یزد) به عنوان اصولگرا اشاره کرد.

فرمانداران مستقل نیز بخش بزرگی از این انتصاب ها را تشکیل می دهند که شامل چهره هایی مانند احمد کرمی (عیلام)، سید محمدرضا موالی زاده (خوزستان) و جعفر مردانی (چهارمحال و بختیاری) می شود. این افراد عمدتاً به دلیل تجربه گسترده در مدیریت اجرایی و تعامل سازنده در سطح منطقه انتخاب شدند.

حاکمان اصلاح طلب از جمله بهرام سرمست، غلامحسین مظفری، آرش زریتان لهونی، محمدعلی طالبی، یدالله رحمانی، هادی حق شناس، سید سعید شاهرخی و سید معروف صمدی به زودی به عنوان استاندار اصلاح طلب آذربایجان غربی منصوب می شوند. از جمله حاکمان اصولگرا می توان به مهدی جمالی نژاد و محمدرضا بابایی دارا نیز اشاره کرد.

حاکمان مستقلی که خواستار عدالت هستند از جمله احمد کرمی، ارسلان زری، محمدصادق معتدیان، جعفر مردانی قرمدره، بهمن نوری، سید محمدرضا موالی زاده، منصور بیجار، حسینعلی امیری، اکبر بهنامجو، مهدی زندیه وکیلی و حمید میلانوری شمسی. در تیم دولت چهاردهم دو استاندار اهل سنت سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی نیز حضور دارند.

استان‌های خراسان جنوبی، سمنان، زنجان، کرمانشاه، گلستان، مازندران، هرمزگان، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز و قزوین که 31 درصد از کل استان‌های کشور را تشکیل می‌دهند بدون استاندار هستند.

این انتصابات نشان دهنده رویکرد دولت پزشکی به سمت تعادل سیاسی، شعار همفکری و استفاده از تخصص افراد بدون توجه به گرایش حزبی برای پیشبرد اهداف توسعه و تقویت تعاملات است. به گفته اسکندر مومنی وزیر کشور، انتخاب استانداران منوط به گرایش سیاسی نیست، بلکه اولویت با «محبوبیت، توانایی و شایستگی» و «حل مشکلات مردم» است.

چه تعداد از حاکمان اصلاح طلب و اصولگرا در حرفه پزشکی وجود دارد؟

پی نوشت: جهت گیری سیاسی این حاکمان از اطلاعات موجود در بایوس حساب کاربری آنها یا صفحات ویکی پدیا گرفته شده است.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *