مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

پشت‌پرده حضور افراد عجیب و غریب در دولت ترامپ چیست؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


آینده 20 ژانویه (1 فوریه)، آغاز رسمی دولت جدید ترامپ، هنوز چند هفته دیگر باقی مانده است، اما او پس از تایید پیروزی خود در انتخابات 2024، مذاکرات خود را از قبل آغاز کرده است. در این میان، یکی از جالب ترین بخش های رفتار ترامپ، انتصابات عجیبی است که در دولت جدیدش انجام داده است.

به گزارش صبح امروز؛ به عنوان مثال، ترامپ زنی را که با پسر بزرگش رابطه داشته، به عنوان سفیر آمریکا در یونان انتخاب کرد. او همچنین مسئولیت سفارتخانه های آمریکا در انگلیس و ایتالیا را به تاجران میلیونر سپرد که از او و کمپین انتخاباتی او حمایت قابل توجهی کردند. افرادی که یک روز کار دیپلماتیک ندارند. ترامپ همچنین پدر دو داماد خود را به عنوان مشاور در امور عربی و خاورمیانه و سفیر آمریکا در فرانسه انتخاب کرده است.

* گوشه ای از پوشش خبری انتصابات عجیب ترامپ در دولت جدیدش در رسانه آمریکایی ABC News، سوالات استانداردهای اخلاقی این انتصاب ها را برجسته کرد.

پشت حضور افراد عجیب و غریب در دولت ترامپ چیست؟

البته انتصاب فوق العاده ای از این دست و یا حتی حضور افرادی مانند ایلان ماسک در کنار ترامپ و در دولت جدید وی در قدرت بسیار پیچیده تر و گسترده تر از این حرف هاست. این موضوع به حدی جدی است که رسانه های آمریکایی نیز در گزارش ها و تحلیل های مختلف به این موضوع می پردازند و جوانب مختلف آن را بررسی می کنند. با این حال، یک سوال مهم و مهم باقی می ماند: چرا ترامپ چنین افرادی را در سمت های مهمی در حوزه های مختلف حکمرانی آمریکا در دولت خود منصوب می کند؟ به نظر می رسد برای پاسخ به این سوال باید 5 نکته را در نظر بگیریم.

1. ترامپ و تلاش برای استعمار

دونالد ترامپ از سال 2016 که برای اولین بار وارد کاخ سفید شد، نشان داد که ایجاد مستعمره خود در فضای سیاسی آمریکا یک اولویت است. در شرایط کنونی اشتباه نیست اگر بگوییم ترامپ عمدتاً حزب جمهوری خواه آمریکا را به ابزار خود برای تقویت حضور خود در قدرت تبدیل کرده است. در این چارچوب، ترامپ تا حد امکان سعی می کند برای خود کیش شخصیت و موقعیت کاریزماتیک ایجاد کند، افرادی را داشته باشد که به او وفادار باشند و لزوما حزب جمهوری خواه را در اولویت قرار ندهند.

بنابراین جای تعجب نیست که ترامپ را می بینیم که توسط تعداد زیادی از افراد احاطه شده است که لزوماً تجربه ای در زمینه ای که ترامپ آنها را برای خدمت منصوب کرده است ندارند. حتی تیم انتقال قدرت ترامپ به صراحت به رسانه های آمریکایی اعلام کرده است که وفاداری به ترامپ و نه لزوما شایسته سالاری، ملاک انتخاب افراد مختلف برای پست های مختلف در دولت جدید آمریکاست. برنامه ای که کاملا با تمایل ترامپ برای استعمار سیاسی اش در آمریکا سازگار است.

2. ترامپ و گرایش به مجادله

دونالد ترامپ در چند سال گذشته در دوران ریاست جمهوری خود در حال ساختن شخصیت سیاسی خود بوده است. در این نظام هویتی، اختلافات و تنش زایی و اقدامات تبلیغاتی جایگاه محوری دارد. بنابراین ترامپ برای مناظره های مختلف در آمریکا در موضوعات مختلف علوفه تولید می کند و تبلیغات و باج خواهی رسانه ای را بر اساس منافع خود ارزیابی و حتی تشویق می کند.

دلیل این نوع رویکرد ترامپ در نظام هویت سیاسی خود این است که سیاستمدارانی مانند ترامپ بر اساس تجربیات مختلف تاریخی سعی می کنند از طریق اختلاف نظر سیاسی و دوقطبی سازی حیات سیاسی خود را تضمین کنند. بنابراین انتصاب بیگانگان توسط ترامپ در مناصب مختلف در آمریکا را باید در همین چارچوب تحلیل کرد.

3. تمسخر ترامپ از مکانیسم های نهادی حکومت داری در آمریکا

یکی دیگر از ویژگی های شخصیت سیاسی دونالد ترامپ این است که وی مدام سعی می کند خود را راه حل مشکلات آمریکا و بازیگری بی نظیر در عرصه سیاسی این کشور معرفی کند. به عنوان مثال، در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، او بارها سعی کرد خود را به عنوان فردی معرفی کند که با حضور در قدرت، عظمت و شکوه خود، آمریکا را بازگرداند. ترامپ حتی اخیراً ادعا کرد که می تواند تأیید کند که آمریکا در دوره جدید قدرت خود به دوران طلایی خود باز خواهد گشت.

از این رو با رفتار و شیوه های خاص خود در قدرت سعی در به سخره گرفتن سازوکارهای نهادی اداره در آمریکا و آداب و رسوم حاکم بر این کشور دارد و به نوعی مدعی معرفی مدل جدیدی است. در همین راستا، برخی کارشناسان تاکید می کنند که ترامپ نیز با انتصاب افراد خارجی در مناصب مختلف قدرت در دولت جدید خود، سعی در ایجاد برند شخصی خود دارد.

ترامپ در این پروژه تلاش می کند نشان دهد که الگوی سنتی مردم سخت کوش و تکنوکرات که سال ها در سطوح مختلف در آمریکا قدرت را در دست داشته اند، راهگشا نیست و حضور تاجران و افراد صریح در قدرت است. می تواند دستاورد ایالات متحده باشد، حتی راه را برای تامین منافع کشور در زمینه های مختلف برای خود آسان کند.

4. ترامپ و گرایش به سمت انتخاب های آسان تر

دونالد ترامپ با انتخاب افراد وفادار به خود در مناصب مختلف قدرت، به نوعی در تلاش است تا از برنامه های جنجالی خود در رابطه با موانع احتمالی که ممکن است در شکل دولت او وجود داشته باشد و فقدان مقامات دولتی همراه با آن خلاص شود. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود با واکنش های شگفت انگیزی از سوی معاونش مایک پنس در مورد مسائل مختلف مواجه شد و البته افراد دیگری نیز در قدرت بودند که آشکارا با رویکرد تهاجمی و بی پروا ترامپ مخالفت کردند.

با این حال، ترامپ با درس گرفتن از گذشته، در تلاش است تا افرادی را در دولت جدید خود به خدمت بگیرد که از هر نظر برنامه و سیاست های او را دنبال کنند. به بیان ساده، ترامپ نمی خواهد با مخالفان در دولت خود مواجه شود و قدرت خود را از دست بدهد. دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ ثابت کرده است که او با مخالفت های جدی در کنگره آمریکا مواجه است. معادله ای که به احتمال زیاد در دولت جدید ترامپ اتفاق خواهد افتاد، اما این بار ترامپ تلاش می کند حداقل فضای بیشتری در دولتش داشته باشد.

5. غیرقابل پیش بینی بودن ترامپ

به هر حال باید گفت که غیرقابل پیش بینی بودن یکی از ویژگی های محوری دونالد ترامپ است. او این ویژگی را بارها در قالب اعمال و رفتار خود به همه نشان داده است. بنابراین انتخاب افراد نزدیک به ترامپ در زمینه هایی که تخصص ندارند نیز باید در این زمینه تحلیل شود.

در این راستا ترامپ سعی دارد با چنین اقداماتی همه را در عرصه جدیدی غافلگیر کند و نشان دهد که سناریوهای جدیدی را در سر دارد و آنها را اجرا می کند، از افزایش انتقادات مختلف که ندارد هراسی ندارد. سناریوهایی که او در حال حاضر به دنبال مهره های چینی مورد علاقه خود است تا آنها را به واقعیت تبدیل کند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *