چرا تولید مثل در مریخ امکان پذیر نیست؟
۱ دقیقه خوانده شدهایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس و تسلا، چشمانداز بلندپروازانهای برای داشتن یک میلیون نفر در مریخ تا سال 2050 دارد. تا پایان این دهه، او قصد دارد گروه کوچکی از فضانوردان را با بزرگترین موشک ساخته شده به مریخ بفرستد. کشتی ستاره ای. اما دانشمندان بر این باورند که مشکلات تولید مثل در مریخ این رویا را تقریبا غیرممکن می کند.
چالش های تولید مثل در مریخ
به گزارش روزیاتو؛ کلی واینرزمیت، زیست شناس و نویسنده کتاب شهر در مریخ، معتقد است که طرفداران استعمار مریخ نمی دانند چگونه تولید مثل کنند. او میگوید: «این میلیاردرها فکر میکنند که این فقط یک مشکل مهندسی است و فکر میکنند که با ساختن یک موشک به اندازه کافی بزرگ، زیستشناسی مشکل را حل میکند. اما اینطور نیست.»
مشکلات فیزیکی و محیطی
در مریخ، گرانش حدود 38 درصد گرانش زمین است. این محیط کم جاذبه می تواند رشد جنین و حرکت اسپرم را مهار کند. علاوه بر این، مریخ فاقد جو محافظ زمین و لایه اوزون است که باعث می شود تشعشعات مضر به سطح قرمز آن برسد. این تشعشعات می تواند به DNA جنین آسیب برساند و باعث جهش ژنتیکی در رحم شود.
چالش های ژنتیکی و اجتماعی
حتی اگر مشکلات مربوط به تولید مثل در فضا حل شود، مشکل تنوع ژنتیکی پابرجاست. به گفته کارشناسان، جمعیت اولیه باید از صدها نفر تشکیل شود و آنها باید با “افراد خوب” ژنتیکی جفت شوند. یک برنامه کامپیوتری یا هوش مصنوعی ممکن است برای تجزیه و تحلیل اطلاعات ژنتیکی کل جمعیت برای حفظ تنوع ژنتیکی بالا و شناسایی جفتهای مناسب مورد نیاز باشد.
دغدغه های علمی و اخلاقی
پروفسور دیوید کالن، اختر زیست شناس از دانشگاه کرانفیلد، تاکید می کند که “سوالات بیولوژیکی و حقوقی بی پاسخ” در مورد رابطه جنسی در فضا وجود دارد که باید “فورا” به آنها پرداخته شود. موضوع اصلی تأثیر تغییر جاذبه بر رشد عضلات و استخوان پس از تولد، کودکی و نوجوانی است.
چشم انداز آینده
ماسک اخیراً اعلام کرد که اسپیس ایکس قصد دارد موشک چند میلیارد دلاری استارشیپ خود را در سال 2026 به مریخ بفرستد، اگرچه این یک ماموریت بدون سرنشین خواهد بود. دو سال بعد، در سال 2028، این فضاپیما برای اولین بار انسان ها را به مریخ خواهد برد که اولین قدم های انسان در سیاره ای دیگر خواهد بود.
هدف نهایی ماسک تبدیل انسان به گونه ای «چند سیاره ای» است. اعتقاد بر این است که یک فاجعه طبیعی یا انسانی در نهایت منجر به پایان تمدن می شود و مهاجرت به سیاره ای دیگر را ضروری می کند. اما دانشمندان تأیید میکنند که چالشهای زیستشناختی و زیستمحیطی در مریخ، این رویا را بسیار پیچیدهتر از آنچه به نظر میرسد، میکند.