چرا در بحث انتخاباتی از کیسه خدا و پیغمبر هزینه میکنید؟ / چرا شادی مردم را دستمایه توهین و بی حرمتی به رای دهندگان میکنند؟
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی-هرچند روزها از بسته شدن پرونده انتخابات می گذرد، اما برخی از چهره های تندرو و اصولگرا همچنان به نتایج انتخابات واکنش تندی نشان می دهند. در میان این واکنش ها، برخی افراد به ویژه در شبکه های اجتماعی با استفاده از الفاظ توهین آمیز و توهین آمیز خطاب به رای دهندگان، انتخاب مسعود مازیکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم را زیر سوال بردند.
به گزارش فردا اگرچه در اخلاق انتخابات پیش بینی شده است که اختلافات و رقابت های انتخاباتی تا 4 سال آینده پس از پایان انتخابات به فراموشی سپرده شود، اما این قاعده اخلاقی در انتخابات اخیر چندان رعایت نشد و از سوی فعال الکترونیکی که شادی مردم را برای دیگران به سخره می گرفت. رای دهندگان رسما آنها را به عنوان پزشکیان “نادان” توصیف کردند و همه اینها نشان دهنده جهت گیری جدید پس از انتخابات است. رویه ای که به موجب آن توهین به رای دهندگان جناح مخالف عادی می شود.
با توجه به این شرایط سوالاتی مطرح می شود از جمله اینکه چرا برخی جریان ها و مردم به خود اجازه می دهند به رأی دهندگان توهین کنند و خود را صاحب حق بدانند؟ رسول مجاب نیا، دبیرکل حزب جمهوری خواه ایران و فعال سیاسی اصلاح طلب گفتگو با همه در یک بیاو به این سوالات پاسخ داد:
انتخابات یک آزمون اخلاقی بزرگ بود
رسول مجیب نیا به همه در یک گفت: حضرت امام جمله ای داشتند که فرمودند: انتخابات آزمونی است برای همه، برای نامزدها و هواداران آنها و مردم و مخالفان و موافقان افراد ناظر خیر هستند و تا چه حد به قانون پایبند هستند، مثلاً آیا در برخورد با رقبا از آن استفاده می کنند و با آنها با مهربانی و اخلاق رفتار می کنند؟ آنها را با بد اخلاقی و توهین، خدای نکرده مهم این است که مردم معمولاً بر کاندیداها و حامیانشان نظارت می کنند، یعنی در مناظره ها و سخنرانی ها توجه می کنند که کدام یک از کاندیداها با اخلاق ترند و مخاطبان مودب تری دارند این به عنوان یک معیار و معیار بود و در این مرحله هم این اتفاق افتاد و دیدیم که آقای دکتر هم بحث ها را جلب کرد و شاید یکی از عواملی که باعث افزایش رای آقای مزاکیان شد، شخصیت ایشان بود همه اینها مربوط به روزهای اعلام است.
وی افزود: بعد از اطلاعیه ها و بعد از برگزاری انتخابات طبیعی است که ببینیم آقای مازیکیان انتخاب شد و فرد دیگری انتخاب نشد. این بدان معناست که آزمون اخلاقی ادامه دارد. نحوه برخورد برنده در عرصه انتخاباتی موضوع جالبی است و مهم این است که برنده انتخابات با بازنده با محبت و احترام رفتار کند یا با تکبر، تحقیر و توهین رفتار کند. هرکس شکست بخورد و برنده نشود نیز زیر ذره بین است. در انتخابات سال 76 شاهد رقابت سید ناطق نوری و سید محمد خاتمی بودیم و به محض اینکه آقای خاتمی در انتخابات پیروز شد، آقای ناطق نوری به ایشان تبریک گفت. موارد مشابه زیاد داشتیم. البته مواردی هم داشتیم که مردم حرف های بی ادبانه زدند یا از طرف هوادارانشان مورد توهین قرار گرفتند. پس برمی گردیم به فرموده امام راحل که انتخابات برای همه امتحان است. افرادی که وارد عرصه انتخابات می شوند و از الفاظ توهین آمیز استفاده می کنند، نتیجه ای جز این ندارند که به خود شک کنند.
چرا در مناظره انتخاباتی از جیب خدا و رسول خرج می کنید؟
این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: در شرایط کنونی که مردم به دلایل زیادی هوشیار هستند و تمایلی به حضور در انتخابات ندارند، این که حاضر بودند در انتخابات شرکت کنند و به فردی با اخلاق و قانونمدار رأی دهند. مازیکیان، چیزی است که باید برای آن تشویق و تشکر کرد. مردم نباید با نفرت پراکنی احساس تلخی کنند. رای این مردم باعث افتخار ایران عزیز شد. یکی از مشکلاتی که بعد از انقلاب در جامعه ما به وجود آمد این است که سعی می کنیم از دین در رقابت های سیاسی و غیر سیاسی سوء استفاده کنیم و به خدا و رسول و امام زمان(عج) توهین کنیم. در مبارزات انتخاباتی در مناظره به یکی گفتم که خواهش من این است که دست از خدا و دین و پیامبر بردار و با منطق مناظره کنیم که چرا در بحث انتخابات از جیب خدا و رسول خرج می کنیم؟ یک رقابت انتخاباتی است. یا برد یا باخت. اگر خدا و پیامبر را به صحنه بیاورید و ببازید مردم هم می گویند چرا خدا و پیامبر راضی به پیروزی شما نشدند؟
وی افزود: در جمهوری اسلامی کلمه اسلام وجود دارد اما این به این معنا نیست که همه امور را به خدا و رسول نسبت دهیم. ارتباط نادرست یا نادرست انتخابات با مسائل دینی چه حرکت اشتباهی است؟ چرا مدعیان خدا و رسول برای تبیین مواضع خود از عقل و منطق و شعور که خداوند متعال در اختیارشان گذاشته است استفاده نمی کنند؟ همین رفتارهای افراطی، توهین به رقبای سیاسی یا توهین به عقاید مخالف تحت پوشش دین است که باعث می شود جوانان ما از دین دوری کنند یا از دین دور شوند و باور کنند که دین ما تک بعدی یا خشونت آمیز است. اگر درگیر رقابت سیاسی هستیم، یا توانایی مناظره و رقابت سیاسی را داریم یا نداریم. یا مردم ما را قبول دارند یا قبول ندارند.»
دبیرکل جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: این چه بدعتی است که به بهانه خدا و رسول توهین به ملت شریف ایران یا سعادت مردم را مایه اهانت و شرمساری مردم می کند. مردم ایران رای دهندگان؟» این رفتارها مصداق سخنان تنفرآمیز است. استفاده ابزاری از دین یا توهین به شهروندان با این گونه بهانه ها، افراط گرایی و حق جانبداری در سایر مسائل سیاسی برای مردم ارزشی ندارد و تنها باعث بدتر شدن وضعیت افرادی می شود که به این امر دست می زنند. نوع رفتار، چه در فضای مجازی و چه در فضای واقعی، برخی به گونهای عمل میکنند که گویی دین، دین، آیات و سنت از آن خود است و تنها نوع حکومتی را که خداوند میپذیرد، میدانند منتخب مردم نادان خواهند بود و مستحق توهین خواهند بود.
fararu به نقل از همه در یک