چرا متروی عربستان زبانزد جهانی شده است؟
۱ دقیقه خوانده شدهعربستان سعودی طولانی ترین سیستم حمل و نقل بدون راننده جهان را افتتاح کرد. از آنجایی که این کشور قصد دارد با پروژه هایی مانند Line و Cube کشور خود را به یک بهشت توریستی آینده ساز تبدیل کند، باید شبکه حمل و نقل خود را به طور جدی مدرن کند و به عنوان بخشی از این تلاش، مقامات در حال افتتاح یک سیستم متروی جدید بدون راننده هستند که به عنوان طولانی ترین مترو شناخته می شود. سیستم در جهان
به گزارش ایمنا، متروی ریاض با طول کل 176 کیلومتر و ظرفیت نهایی 3.6 میلیون مسافر در روز پس از راه اندازی کامل، اول دسامبر راه اندازی شد. این مترو مناطق اصلی، مراکز تجاری و جاذبههای فرهنگی را در سرتاسر پایتخت عربستان سعودی به هم متصل میکند و انتظار میرود ترافیک جادهای در سراسر ریاض را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. به این ترتیب این سیستم می تواند سالانه حدود 12.5 میلیون تن از انتشار دی اکسید کربن این شهر را کاهش دهد.
سیستم متروی ریاض در مجموع شامل 85 ایستگاه است که بارزترین آنها ایستگاه مترو منطقه مالی ملک عبدالله (KAFD) است که توسط گروه معماری زاها حدید طراحی شده است. این ایستگاه با طراحی دقیق و حساب شده با هدف تسهیل ناوبری برای مسافران مشخص می شود و ظاهر خارجی آن دارای شکل شبکه ای منحنی چشم نواز برای کاهش تاثیر گرمای شدید تابستان در پایتخت عربستان است.
در مجموع 116 مترو برقی شامل 69 قطار آلستوم و 47 قطار اینوویا در این سیستم اجرا می شود. این خودرو در سه کلاس فرست کلاس، کلاس خانوادگی و کلاس انفرادی طبقه بندی می شود و شامل صندلی های راحت، روشنایی LED، تهویه مطبوع و سیستم اطلاعات سرنشینان می باشد. این خطوط مترو خودکار هستند و همچنین به عنوان بخشی از سیستم های حمل و نقل بدون راننده در بوداپست، مجارستان، سیدنی، استرالیا و تایپه استفاده می شوند.
قطارها خودران هستند و حرکات آنها توسط یک سیستم سیگنالینگ پیشرفته محافظت می شود که سرعت قطارها را کنترل می کند و عملکرد روان و ایمن از جمله باز شدن خودکار درهای قطار را تضمین می کند. مسیرهای دسترسی قطار نیز مجهز به سیستم پیشرفته اطلاعات مسافران است که اطلاعات را از طریق صفحه نمایش و بلندگوهای داخل قطار و روی سکوهای ایستگاه در اختیار مسافران قرار می دهد.