چند و چون کابینه احتمالی مسعود پزشکیان
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- گمانه زنی ها درباره تشکیل دولت چهاردهم آغاز شده است. این گمانه زنی ها از احتمال تشکیل دولت اصلاحات جامع گرفته تا دولت ائتلافی متشکل از نیروهایی از جبهه های مختلف سیاسی را شامل می شود، اما انتخاب رئیس جمهور برای نخست وزیری تنها یک طرف ماجرا است و طرف دیگر ماجرا در مجلس نهفته است. . این شورای اسلامی است که حضور مسعود مازیکیان وزیر منتخب در دولت وی را تایید یا رد می کند.
به گزارش فردا تا زمان تحلیف رئیس جمهور و انتخاب وزرا، سؤالات بی شماری وجود دارد، از جمله اینکه دولت بالقوه مسعود المدیجیان چیست و کدام عناصر مهم ترین هستند؟ این سوالات را محمدصادق جوادی حصار سخنگوی حزب اعتماد ملی و فعال سیاسی اصلاح طلب و حسین کنعانی فعال سیاسی اصولگرا پاسخ دادند. او جواب داد:
محمدصادق جوادی حصار: عادلانه نیست که جریان های منتقد آقای بزکیان در دولت حضور داشته باشند.
محمدصادق جوادی حصار به همه در یک گفت: پزشکان روشن کرده اند که راهبرد و رویکردشان در قبال حکومت چیست و او اعلام کرده است که حقیقت و عدالت برایش محور است و در اجرای برنامه های خود به دنبال نظرات علمی، کارشناسی و حکیمانه است ما باید شاهد چنین رویکردی در دولت باشیم، ائتلاف باید عادلانه باشد یعنی هر انسانی در جای مناسب خود قرار گیرد، بلکه توزیع عادلانه امکانات است مهمترین نکته لزوم توجه به مطالبات مردم و طیف پیروز است و این عادلانهترین کار است، زیرا اگر این افراد به آقای مازیکیان رای ندهند طبیعی است. امکان تحقق برنامههای آقای مزیکیان وجود دارد، بنابراین عادلانهتر است که به خواستههای این بخش از جامعه که با تضادهای دیگران در تضاد نیست، توجه شود.
وی افزود: عدالت دیگر در نظر گرفتن همه توانمندی های کشور صرف نظر از جهت گیری ها، رویکردها و سیاست های آن به شرط کمک و حمایت از برنامه های دولت و اکثریت مردمی است که در انتخابات پیروز شده اند. ” آنها باید هماهنگی و حمایت از خود نشان دهند، با منتقدان و مخالفان دولت باید عادلانه و قانونی برخورد شود و صدای آنها شنیده و مورد توجه قرار گیرد. اینها همه الزاماتی است که پزشک باید رعایت کند و البته موضوع گروه های آسیب پذیر را نیز فراموش نکند. قول دادند که صدای بی صداها باشند. یک نکته مهم در دولت وجود خواهد داشت و دولت آقای مزیکیان این است که از مردم کمک و حمایت می خواهند، زیرا دولت بدون حمایت مردم و بدون اتکا به رای و نظر مردم قطعا ضرر خواهد کرد. موقعیت و شکست آن.»
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: امام علی علیه السلام در نهج البلاغه و در خطبه معروف خود به مالک می گویند کسانی را که رازدار و وفادار به دولت قبل هستند را معتمد و مشاور خاص خود قرار نده زیرا اگر در رازداری و اسرار اخلاص داشته باشند و به دیگران وفادار بمانند و به سراغ شما نیایند، در امر حکومت، تیزبینی و هوش و ظرافت بالایی میطلبد، که مسلماً به نفع پزشکان است. از رویکرد و گرایش های البلاغی دریافت کنید، احساس می کنم آنها به حق به این بعد نیز توجه خواهند کرد و در بهره گیری از حامیان یا منتقدان خود، عادلانه نیست سیاستمدار منتقد آقای پیچیدیان در دولت ایشان نقش پررنگی دارد، اما با توجه به شرایط، توانمندی و اقتضای میل اصولگرایان بعید است که آقای مازیکیان از همکاری با آنها خودداری کند.
حسین کنعانی ارائه کرد: دولت پزشکی دولتی در سایه دارد که باید در چارچوب این دولت تصمیمات خود را بگیرد!
حسین کنعانی مقدم به همه در یک گفت: وی افزود: اولین کاری که آقای مزیگیان باید انجام دهد این است که نیروهای قوی و موثری را به کار گیرد که بتوانند با یکدیگر همکاری کنند و البته از ایشان به عنوان رئیس جمهور اطاعت کنند و در سایه آقای روحانی نباشند. البته نیازی نیست که آقای مزیکیان در دولت خود از اصولگرایان استفاده کند. طبیعتاً به دنبال وزرای همفکر و همفکر و همکاران خواهد بود. شاید وزرای مطیع می خواهند. اما اگر خواهان یک دولت کارآمد و غیر حزبی هستند، می توانند از نیروهای توانمندی استفاده کنند که تعدادشان در مسیر اصولگرایی کم نیست. با توجه به ترکیب مجلس، ممکن است در بین اصولگرایان وزرایی که بتوانند از مجلس رای اعتماد بگیرند کم نداشته باشیم.
وی افزود: تا کنون شرایط به جایی رسیده است که مجلس در حال بررسی وزرای پیشنهادی دولت در کمیسیون ها و درخواست طرح از آنها است و مجلس برای احراز وضعیت وزرا از تعدادی شاخص که نهادینه شده است استفاده می کند. تصمیمات خود را بر اساس توصیه های مقام معظم رهبری در خصوص صلاحیت مردم می گیرد و افراط و تفریط وجود نخواهد داشت.» اما خارج از قوانین باید هرچه سریعتر کار شروع شود و وزرای سابق باید قدرت را به وزیر جدید واگذار کنند. وزیران در اسرع وقت این امکان وجود دارد که کارنامه برخی از وزرای جدید قبلا بررسی شده باشد، بنابراین اخذ موافقت وزرا امری دشوار نیست.
این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه «در مورد مواضع اساسی که باید نظر مقام معظم رهبری باشد، شرایط متفاوت است، در مورد وزارت اطلاعات، وزارت دفاع یا وزارتخانههای مرتبط با کار امنیتی و نظامی با رهبری مشورت می شود و من فکر نمی کنم آقای مازیکیان در مقابل این وزارتخانه ها قرار بگیرد و قطعاً در شرایط فعلی کشور، کار سختی پیش روی ایشان خواهد بود کشور، وزیر امور خارجه، وزرای اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی باید با احتیاط و حساسیت فراوان انتخاب شوند تا کشور را هر چه سریعتر از وضعیت بلاتکلیفی نجات دهند، همانطور که تاکید می کنم بسیار خوش بینانه است. تصور کنید که آقای مزیکیان یکی از نزدیکان آقای جلیلی یا اصولگرایان نزدیک به فرقه خود را به دولت خود دعوت کند یا بخواهد با این فرقه ائتلاف کند، ما از همان روز اول شاهد بودیم که آقای مزکیان از نزدیکان آقای ظریف بود. روحانی، جهانگیری و امثال آنها و در ستاد آقای مزیگیان بسیار فعال بودند «حضور این افراد نشان می دهد که آقای مزیگیان یک دولت سایه دارد که خواه ناخواه باید در حد میل آنها عمل کند.»
fararu به نقل از همه در یک