چه عواملی بر طول عمر تأثیرگذارند؟
۱ دقیقه خوانده شدهاگرچه خانم برانیاس معتقد است عواملی مانند ساختار، آرامش و روابط مثبت با خانواده و دوستان نقش مهمی در طول عمر او داشتند، دانشمندان می گویند که پاسخ ها ممکن است پیچیده تر از این باشد.
ریچارد فراگر، استاد بیوجرونتولوژی در دانشگاه برایتون که روند پیری بیولوژیکی را مطالعه می کند، می گوید: «علی رغم باور عمومی، ما نمی توانیم به سادگی یک دستور العمل برای طول عمر تجویز کنیم. “در واقع، شانس و ژنتیک دو عاملی هستند که نمی توان آنها را نادیده گرفت.”
ماریا برانیاس موریرا، مسن ترین فرد جهان اخیرا در سن 117 سالگی درگذشت
وی می افزاید: صرفاً به این دلیل که یک فرد سیگار می کشد و برای مدت طولانی زندگی می کند، نمی توان گفت که سیگار کشیدن یک عادت سالم است.
به گفته فراگر، دو نظریه اصلی وجود دارد که توضیح میدهد چرا مردم بیشتر از 100 سال عمر میکنند: نظریه اول این است که برخی افراد به سادگی خوش شانس هستند، در حالی که نظریه دوم به ویژگیهای ژنتیکی خاصی اشاره میکند که افراد را مستعد زندگی طولانیتر میکند.
فریگر تأکید می کند: «هر دو نظریه به یک هشدار منتهی می شوند: هرگز توصیه های بهداشتی و سبک زندگی را از یک فرد مسن نگیرید.
این پروفسور بیوجرونتولوژی می گوید: “افراد مسن اغلب فعالیت بدنی زیادی ندارند و رژیم غذایی آنها ممکن است ناسالم باشد.”
به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که عدم سیگار کشیدن، ورزش کردن، مصرف متوسط الکل و خوردن پنج وعده میوه و سبزیجات در روز می تواند تا 14 سال به طول عمر اضافه کند.
پروفسور دیوید جیمز، متخصص ژنتیک در دانشگاه کالج لندن نیز به اهمیت شانس در طول عمر اشاره میکند و میگوید که اگرچه جنسیت عامل مهمی در طول عمر است و زنان به طور کلی کندتر از مردان پیر میشوند، شانس و نوسانات طبیعی در میزان پیری بازی میکنند. یک نقش مهمتر
وی افزود: «مطالعه ما بر روی کرمهای لولهای که تنها چند هفته عمر میکنند نشان میدهد که در شرایط ژنتیکی و نگهداری یکسان، برخی از کرمها 10 روز و برخی دیگر حدود 30 روز زندگی میکنند.»
دیوید سینکلر، مدیر مرکز بینالمللی طول عمر، بر اهمیت پیشرفتهای بهداشتی و پزشکی در بهبود امید به زندگی تأکید میکند و میگوید: «حدود 100 سال پیش، ما شاهد پیشرفتهای عظیمی در امید به زندگی بودیم که بیشتر به دلیل واکسنها و آب سالم است “
وی افزود: «آنچه در 20 سال گذشته دیدهایم و در 20 سال آینده خواهیم دید، تمرکز مشابهی بر پیری است، از جمله بهبود واکسنهای آنفولانزا و زونا، استاتینها و سایر داروها که به افزایش امید به زندگی در میان سالمندان کمک میکند.» وی افزود: سالمندان کمک خواهند کرد.
fararu به نقل از همه در یک