کته بیج بیج؛ پلوی ترکیبی خوشمزه و خاص
همه در یک غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم هر منطقه است. منطقه پر برکت شمال ایران دارای متنوع ترین، لذیذترین، پرطرفدارترین و پرمغذی ترین نوع غذاهاست. خورش بیگ بیگ یکی از غذاهای سنتی و محبوب مردم مازندران است که یکی از غذاهای اصلی آنها به حساب می آید و می توان گفت این آش در کنار سایر غذاها در سفره ماهان حضور دائمی دارد. کته بیج بیج نوعی پلو مخلوط است که از مخلوط برنج با خورش بیج بیج تهیه می شود و بسیار خوشمزه است. این پلو مخلوط خوشمزه دستور پخت بسیار آسانی دارد که در ادامه این مطلب تقدیم شما خواهد شد پس با ما همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
پیاز درشت: 1 عدد
زعفران غلیظ خیس شده: مقدار لازم
سیب زمینی: 2 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این برنج مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را در آب و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. حالا پیاز را پوست گرفته و به قطعات کوچک خرد کنید و در ماهیتابه مناسبی با کمی روغن بریزید و روی اجاق بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و کمی فلفل سیاه و زردچوبه روی آن بپاشید و گوشت و پیاز را با هم تفت دهید. حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و رب را به مدت سی ثانیه در روغن تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند. یک سیب زمینی را به قطعات کوچک خرد می کنیم و به مواد قبلی اضافه می کنیم و نمک می زنیم. مواد را هم زده و یک چهارم پیمانه آب جوش اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت و سیب زمینی پخته شود. در همین حین برنج را آبکش کنید. یک سیب زمینی دیگر را پوست گرفته و خرد کنید. ته قابلمه کمی روغن بریزید سپس سیب زمینی ها را ته قابلمه بریزید. نصف برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید سپس آب گوشت را روی برنج بریزید سپس بقیه برنج را روی آب گوشت بریزید. در آخر روی برنج کمی زعفران و روغن بریزید و روی درب بخارپز قرار دهید. بعد از 45 دقیقه کته بیج بیج خوشمزه شما آماده سرو است و می توانید دوباره در ظرف سرو بریزید و نوش جان کنید.
نکات مهم
برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. پس از شستن برنج، آب گرم و نمک را به آن اضافه کنید. به اندازه ای نمک اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای کیفیت بهتر، بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای صاف کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده اید خالی کنید و برنج را در آن خیس کنید سپس برنج خیس خورده را در آب در حال جوش بریزید. درجه حرارت برای جوشیدن برنج نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار و با احتیاط هم بزنید تا دانه ها خرد شود.
مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم است برای آبکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است. بعد از اینکه برنج را از آب خارج کردیم، می گذاریم تا کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد می ریزیم تا دانه ها نپزد و همچنین نمک اضافی بین دانه های برنج گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما به آرامی برنج اطراف خود را اضافه کنید.