مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

کشف تازه باستان‌شناسان در شرق مازندران

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


باستان شناسان با کاوش در بخش چهاردنگ ساری به داده ها و اطلاعات ارزشمندی از دوران پیش از تاریخ دست یافته اند. آنها سفال، ابزار سنگی، استخوان، زغال چوب و آثاری از سازه های معماری سنگ، خشت و ساروج و همچنین شواهدی از تدفین ها و آتشدان ها پیدا کرده اند و انتظار دارند با کاوش های بیشتر بقایای طبقات قدیمی تر، حداقل مس، کشف شود. دوره های سنگ، مس و سنگ انتقالی

به گزارش ایسنا، منطقه چهاردنگ یکی از بخش‌های منطقه بزرگ هزارجریب در شرق مازندران است و در جنوب آن دشت‌های سمنان، دامغان و شاهرود و در جبهه شمالی آن دشت‌های دره در شرق مازندران (گلوگاه، بهشهر، نیکا، میان دورود، ساری) قرار دارد. از این رو، کاوش در محوطه قلعه سری ترکم، جدای از به دست آوردن داده ها و اطلاعات ارزشمند از دوران پیش از تاریخ، از نظر بررسی تماس ها و تعاملات فرهنگی دوران مذکور بین جبهه شمالی و جنوبی البرز مرکزی حائز اهمیت است.

کشف جدید باستان شناسان در شرق مازندران

در این بخش و در محوطه باستانی قلعه سری ترکام، دو برنامه میدانی باستان شناسی در چارچوب تفاهم نامه و قرارداد پژوهشی معاونت پژوهشی و پژوهشی دانشگاه مازندران و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آغاز شد. . از استان مازندران توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری. فاز دوم در حال انجام است.

فاز اول این اکتشاف با عنوان «پیش‌بینی برای تعریف منطقه و پیشنهاد ویژگی منطقه تپه سری ترکم قلعه» آغاز و با تکمیل ۴۸ حلقه چاه آزمایشی در مهرماه به پایان رسید.

رحما عباس نژاد سرستی، عضو هیأت علمی گروه باستان شناسی و از اعضای هسته محیط زیست دانشگاه مازندران و ناظر این برنامه حوزه، گفت: بر اساس این برنامه محدوده و ممنوعیت های این محوطه مهم پیش از تاریخ مشخص می شود در شوراهای ذیربط شناسایی و تصویب شده است که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به اطلاع مراجع و نهادهای ذیربط استان مازندران خواهد رسید.

کشف جدید باستان شناسان در شرق مازندران

دومین برنامه این کاوش با عنوان ” گمانه زنی های چینه نگاری محوطه باستانی قلعه سری ترکم ” نیز زیر نظر رحمت عباس نژاد سرستی، عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی و عضو محیط زیست برگزار می شود. هسته دانشگاه مازندران با مشارکت و همکاری کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مازندران، اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران و همچنین دانشگاه های تهران و اصفهان آغاز شد و ادامه خواهد داشت. هنرها تا 15 دسامبر.

رئیس باستان شناسی محوطه باستانی قلعه سری ترکم با بیان اینکه در راستای طرح تعیین مسیر خط لوله گاز ساری – کیاسر و پس از گزارش تخریب گسترده در تپه قلعه سری ترکم در سال 1388 شناسایی شد، گفت: محوطه‌های با سابقه سکونت در دشت‌ها بازسازی شد. منطقه کوهستانی و چهاردنگ و کسار در حدود هزاره پنجم پیش از میلاد شناسایی شد. منطقه، که بر روی تپه است. رودخانه ماهوری به رودخانه ای منتهی می شود و در ارتفاع 1300 متری از سطح آب آزاد و نزدیک به روستایی به نام ترکام واقع شده است.

این باستان شناس افزود: اگرچه در سال های گذشته کارهای تحقیقاتی زیادی در این زمینه انجام شده است، اما متاسفانه درک درستی از دوران نوسنگی، گذار مس و سنگ، مس و سنگ، مفرغ و آهن و همچنین وجود ندارد. گاهشماری در چهاردنگ. منطقه تاکنون مواد فرهنگی مانند سفال، ابزار سنگی، استخوان، زغال و آثار بناهای معماری سنگی، خشت و ساروج، علاوه بر شواهد دفینه و تنور، از طریق کاوش چینه نگاری به دست آمده است و امید است این امر محقق شود. در این فصل بقایای لایه های باستانی، مس و سنگ و دوره های انتقالی را می یابیم. سفال های عصر مس و حجر با رنگ قرمز نخودی روشن با لعاب قرمز و نقوش هندسی سیاه یا قهوه ای مشکی با رنگ اخرایی در طرح های مختلف مشخص می شود. رنگ سفال های دوره برنز نیز در طیفی از خاکستری تیره و سیاه است. همچنین سفال های خاکستری تیره و روشن به وفور وجود دارد که مربوط به عصر آهن است.

کشف جدید باستان شناسان در شرق مازندران

عباس نژاد سیرستی گفت: چینه نگاری و زمان شناسی، پردازش داده های نتایج، تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها، جمع آوری و مطالعه نمونه های گیاهی و جانوری، جمع آوری نمونه های دیرینه اقلیم شناسی و میکرومورفولوژیکی، بررسی تعاملات فرهنگی و تحولات و تغییرات اقتصادی و اجتماعی مس، سنگ، برنز. و دوره های آهنی دشت ها و از جمله مهمترین مسائل منطقه چهاردانگه و قیصر کوهستانی با نواحی اطراف است. سوالات و اهداف این برنامه میدانی باستان شناسی است.

رئیس کمیته کاوش باستان شناسی قلعه سری تیراکام افزود: در ابتدای اجرای این برنامه و در راستای تکمیل نقشه باستان شناسی پیش از تاریخ دشت کسار از روش فتوگرامتری برد کوتاه برای تهیه عکس های هوایی استفاده شد. و نقشه های تخصصی و تعیین ویژگی های سایت. پس از آن کار حفاری در دو حلقه چاه چینه شناسی آغاز شد. از دیگر اهداف این برنامه می توان به انتشار سریع گزارش نهایی اکتشاف، انتشار نتایج پژوهش در مجلات و کنفرانس های تخصصی و استفاده از نتایج تحقیقات تپه قلعه سری تارکم در جهت دهی به برنامه های راهبردی سازمان فرهنگی اشاره کرد. مرکز. میراث استان مازندران.

عباس نژاد بیان کرد: امیدواریم این برنامه که با حمایت مسئولان منطقه ای و محلی مورد استقبال قرار گرفت، در سال های آینده نیز ادامه داشته باشد و نتایج آن در راستای وظایف، وظایف و شاخص های عملکرد اداره کل باشد. میراث فرهنگی و گردشگری در استان مازندران، دستگاه های اجرایی شهرستان ساری و دانشگاه مازندران نیز می توانند در راستای توسعه گردشگری فرهنگی مورد بهره برداری قرار گیرند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *