مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

کشف شهر گمشده و «اهرام» پنهان در جنگل‌های مکزیک

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


اسکن لیزری منجر به کشف یک شهر عظیم مایاها با صدها سال قدمت در شبه جزیره یوکاتان در مکزیک شد. این شهر شامل 6674 ساختمان، از جمله اهرام مشابه آنچه در چیچن ایتزا و تیکال است، می باشد. محققان این سایت 1500 ساله را با استفاده از نقشه های از پیش ساخته شده LIDAR (تشخیص نور و محدوده) کشف کردند.

به گزارش فرادید، با پیشرفت فناوری لیدار در چند دهه گذشته، کشف سکونتگاه های باستانی به طور چشمگیری افزایش یافته است. با این حال، این فناوری گران است و معمولاً در دسترس دانشمندان نوپایی مانند لوک آولد توماس (باستان شناس دانشگاه آریزونا شمالی) نیست، اما او با ایده ای جدید توانست بر این مانع غلبه کند.

اولد توماس گفت: «دانشمندان در زمینه‌های محیط‌زیست، جنگل‌داری و مهندسی عمران از بررسی‌های لیدار برای مطالعه برخی از این مناطق برای اهداف کاملاً جداگانه استفاده کرده‌اند، بنابراین پتانسیل انجام یک بررسی لیدار در منطقه مورد نظر وجود داشت.

اول توماس با مرور مطالعات قبلی لیدار، موردی برای اندازه‌گیری و بررسی کربن در جنگل‌های مکزیک پیدا کرد. او و همکارانش با تجزیه و تحلیل منطقه ای به مساحت 129 کیلومتر مربع در کامپچه (شرق-مرکز مکزیک) که قبلاً برای سازه های مایا جستجو نشده بود، ردپای پنهانی از یک شهر مایا را در مزارع و بزرگراه های مدرن پیدا کردند.

شهری که محققان آن را والریانا (الهام گرفته از دریاچه آب شیرین مجاور) نامیده‌اند، قدمت آن به دوره کلاسیک (250 تا 900 پس از میلاد) برمی‌گردد و تمام نشانه‌های پایتخت سیاسی کلاسیک مایاها، از جمله چندین میدان محصور که با یک دهانه به هم متصل شده‌اند را دارد. پل ارتباطی معابد هرمی و زمین های توپ.

دور از مرکز شهر والریانا، محققان متوجه تراس‌ها و خانه‌هایی شدند که در دامنه تپه قرار داشتند، که به خودی خود شاهدی از پراکندگی متراکم شهری است. این مطالعه اولین مطالعه ای است که ساختارهای مایا را در شرق و مرکز کامبوچیا کشف کرد.

شهر گمشده را کشف کنید

تصویر لیدار وجود سکونتگاه ها و معابد هرمی شکل را در زیر پوشش جنگل نشان می دهد

“دولت هرگز از این موضوع اطلاع نداشت و جامعه علمی نیز از این موضوع خبر نداشت. این یافته یک علامت تعجب بر این ادعا است که ما چیزی پیدا نکرده ایم” در حالی که در واقع چیزهای بیشتری برای کشف وجود دارد.

توماس گاریسون، باستان شناس دانشگاه تگزاس در آستین که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: «مطمئن است که هر جا این نوع بررسی انجام شود، سکونتگاه های زیادی کشف می شود شهر در جای خود.»

پیر توماس خاطرنشان کرد که با آشکار شدن تدریجی تنوع و تراکم تمدن مایا، مطالعه این دوره زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند: «با توجه به چالش‌های زیست‌محیطی و اجتماعی که به دلیل رشد سریع جمعیت با آن مواجه هستیم، مطالعه شهرهای باستانی و گسترش خود مفید خواهد بود. دیدی از زندگی شهری که ممکن است به نظر برسد.»

“داشتن نمونه بزرگتر از جوامع بشری باستان و تاریخ طولانی تر از بقایای زندگی مردم می تواند به ما این فرصت را بدهد که راه های بهتر و پایدارتری برای شهرنشینی در حال حاضر و آینده تصور کنیم.”

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *