مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

کشف «عصر مفرغ جدید» در ری

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


رئیس برنامه باستان شناسی قلعه رشک رای از شناسایی لایه «عصر مفرغ جدید» در کاوش باستان شناسی شهر تاریخی الری برای اولین بار خبر داد و خواستار اولویت با ثبت جهانی آثار باستانی شد. شهر الری و دستور قاطع و نجات بخش برای احیاء و نجات این شهر معروف تاریخی و دوران اسلامی صادر می شود.

به گزارش ایسنا، کدیر اوروند، رئیس برنامه باستان شناسی کاوش و شناسایی محوطه و پیشنهاد حفاظت از قلعه ریشکان ری (مرکز شهر تاریخی ری) گفت: در برنامه امسال که 17 سال پس از اجرای فصل دوم کاوش های باستان شناسی در قلعه ریشکان، در دو چاه باستان شناسی لایه ای دقیق از مواد فرهنگی (سفال های خاکستری، آلوچه و نخودی) مربوط به عصر مفرغ جدید (1900 تا 1500 قبل از میلاد) وجود دارد. ).

این باستان شناس گفت: در ابتدای کار و البته از دهه 80 به بعد، در رسوبات دامنه تپه و تا سطح منطقه تاریخی شارستان در الری، مقدار مناسبی سفال خاکستری یافت شد. عجیب و غیرمنتظره.

کشف

افروند افزود: ماموریت ما در این فصل تعریف منطقه و پیشنهاد حفاظت از محوطه تاریخی قلعه ریشکان یا مرکز شهر باستانی الرای است اما به طور غیرمنتظره در عمق زیادی در چاه آزمایشی خارج از شهر. . در شهر تاریخی رای، زمانی قطعات سفال خاکستری پیدا کردیم که بسیاری از آنها را در زیر لایه میانی اسلیمی یافتیم. در کمال تعجب، این لایه بسیار دقیق است و حدود 2 متر ضخامت دارد! ادامه داشت و غیر از سفال هایی که قدمتشان به دوره ای متفاوت و غیرمنتظره برای ما برمی گردد، هیچ کشف دیگری در کار نبود!

ناظر کاوش با تعریف حریم و پیشنهاد حریم قلعه ریشکان رای گفت: بررسی های اولیه و سپس مشاوره و مشورت با همکاران مجرب و متخصص باستان شناس، حدس اولیه ما را به قطعیت تبدیل کرد و مشخص شد که در این منطقه هستیم. از یک دوره تاریخی ناشناخته و ما با منظره ای فوق العاده روبرو هستیم.

به گفته این باستان شناس، مشخص است که این دوره شناخته شده و تجدید شده، «عصر مفرغ جدید» است که با توجه به پیشینه تحقیقات و کاوش های باستان شناسی ایران، از حدود 1900 قبل از میلاد تا 1500 پیش از میلاد امتداد دارد.

افروند تصریح کرد: آشکار شدن این دوره ماقبل تاریخ در چاودار برای همه ما باستان شناسان متخصص و پژوهشگران باستان شناسی چاودار بسیار حائز اهمیت است.

کشف

این باستان شناس گفت: در گذشته طی بررسی سطحی محوطه مرکزی (شارستان) شهر باستانی ری، همواره تکه های سفالی خاکستری زیادی در شیب و در میان قلوه سنگ های سفالی و رگبارهای لایه ای یافت می شد، اما وجود داشت. هیچ توضیح قانع‌کننده‌ای برای این موضوع و هیچ باستان‌شناسی هیچ توجیه یا توضیحی در مورد این ماده فرهنگی عجیب نداشت.

وی افزود: اکنون با این اکتشاف مهم مشخص شده است که در دوران پیش از تاریخ و در دوردست ها شاهد حضور یک عصر مفرغ با قدمت 400 ساله در منطقه ای به طول کمتر از یک کیلومتر و به وسعت چندین هکتار هستیم. از رها شدن تپه باستانی چشمی علی در فصول بعدی کاوش به ابعاد و کیفیت دوره خاص پیش از تاریخ خواهیم پرداخت.

کشف

وی با توجه به این کشف مهم باستان شناسی و با تاکید بر لزوم ثبت شهر باستانی ری در اولویت، این درخواست را به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سنتی ارائه کرد: شهر باستانی شگفت انگیز و معروف ری که در مقاطع مختلف پایتخت یا یکی از مهم ترین شهرهای تاریخی ایران عزیز بوده است، اما متأسفانه میراث فرهنگی و تمدنی باشکوه آن در صد سال گذشته و تا به امروز به شدت تخریب، تهاجم و دستکاری شده است. از تخریب آن بخش اعظم این میراث شگفت انگیز با ساخت و عبور بزرگراه امام علی (ع) از قلب این شهر باستانی، چشمه علی و نهر تاریخی سورین ثبت شده ملی در نتیجه احداث خط ششم مترو خشک شد. ویرانی و ویرانی شهر بنای تاریخی فتحعلی شاهی، کوه تبرک، قلعه تبرک، مقبره های صدر اسلامی و… و تعرض به مقبره تاریخی بی بی شهربانو، قبرستان برج تاریخی جنب کارخانه های سیمان ری قدیمی و مجتمع سیمان تهران، و اخیراً تخریب و تعرض شهرداری رای به میدان یادبود ملی و قبرستان تاریخی زیر الرای و همچنین نمای شرقی شهر تاریخی الرای در باغات اطراف انجام شده است. ، در اولویت اول “فهرست انتظار ثبت جهانی” قرار گرفتند و دستور قطعی و نجات دهنده برای احیا و نجات این موارد صادر شد. شهر تاریخی معروف و دوران اسلامی پرتویی از انرژی و روحیه به مردم سخاوتمند و مظلوم خود می بخشد.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *