۱۰ انیمه معروف که تماشایشان ممنوع شده است! از «پوکمون» تا «دفترچه مرگ»
۱ دقیقه خوانده شدهچند ژانر وجود دارد که انیمه در سال های اخیر به آنها دست نزده است. در حالی که انیمه فوق العاده سرگرم کننده و حتی آموزشی است، گاهی اوقات می تواند آنقدر مشکوک و غیراخلاقی باشد که در لیست انیمه های ممنوعه قرار بگیرد.
به گزارش روزیاتو، درست است که انیمه فقط انیمیشن است، اما محتوا معمولا برای بزرگسالان و بزرگسالان است. انیمه در استفاده از موضوعاتی مانند خشونت شدید، زنا و سایر موضوعات بحث برانگیز خود سانسوری نمی کند و در نتیجه می تواند بسیار توهین آمیز و غیراخلاقی شود.
به همین دلیل، برخی از کشورها نمایش انیمه های خاصی را برای بینندگان خود به ویژه مخاطبان جوان ممنوع کرده اند. این کاریکاتورهای ممنوعه آنقدر محبوب شده اند که دولت ها دستور داده اند در کشورهایشان پخش نشود و در نتیجه تماشای آنها در آن کشورها جرم محسوب می شود.
10- بادبادک
سال پخش: 1998
شرکت سازنده: Studio Arms
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 6.6 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 6.5 از 10
این انیمه ممنوعه یک اثر بسیار مورد بحث است. «بادبادک» درباره دختری است که با استفاده از گلوله مخصوص به مردم شلیک می کند و آنها را منفجر می کند. شاید فکر کنید خشن بودن این انیمه باعث شده بود در کشوری مثل نروژ ممنوع شود. اما دلیل ممنوعیت آن خشونت نیست. فیلم «بادبادک» در نروژ به دلیل صحنه تعرض به یک خردسال که با جزئیات کامل نمایش داده شد، توقیف شد. نروژ قوانین بسیار سختگیرانه ای علیه کودک آزاری دارد، بنابراین کل انیمه ممنوع شده است. ایالات متحده نیز در ابتدا می خواست انیمه را ممنوع کند، اما در نهایت سانسور کرد، قسمت های خاصی از فیلم را حذف کرد و اجازه پخش آن را داد.
9- پوکمون
سال پخش: 1376 تا کنون
شرکت سازنده: TV Tokyo
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 7.5 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 4 از 10
پوکمون شاید یکی از معروف ترین انیمه های تمام دوران باشد. مخاطبان آنها کودکان خردسال هستند و محتوای آنها برای هر سنی مناسب است. پس چرا باید کارتون های مربوط به هیولاهای جیبی ممنوع شود؟ مقامات سعودی پس از تماشای انیمه اعلام کردند که بازی پوکمون باعث ترویج قمار و احساسات صهیونیستی می شود. از آن زمان تاکنون، تئوریهای توطئه زیادی در اطراف سریال چرخیده و ادعا میکنند که «پوکمون» یک توطئه صهیونیستی است. از این رو به گفته مقامات دولتی، پخش آن در پادشاهی عربستان سعودی ممنوع شد. البته این تنها موردی نیست که «پوکمون» را به یک انیمه ممنوعه تبدیل کرده است. یک قسمت از این انیمه آنقدر برای کودکان ژاپنی توهین آمیز بود که برای مدتی در سراسر جهان ممنوع شد و آن قسمت خاص هرگز در خارج از ژاپن نمایش داده نشد.
8- هتالیا اکسیس پاورز
سال پخش: 2008
شرکت سازنده: توکیو پاپ
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 7.2 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 7.2 از 10
هر شخصیت در این نمایش نشان دهنده یک کشور و نقش آن کشور در جنگ جهانی دوم است. این اثر اگرچه یک انیمه کمدی است اما باعث رنجش چندین کشور شد. در واقع کره جنوبی این اثر را به دلیل کلیشه های توهین آمیز علیه کشورش در زمره انیمه های ممنوعه طبقه بندی کرد و این اثر را یک جنایت ملی توصیف کرد. «Hetalia Axis Powers» به پخش خود ادامه داد، اما این شخصیت و تمام ارجاعات به کره جنوبی به دلیل واکنش منفی به طور کامل حذف شدند. امروزه نسخه سانسور شده این انیمه همچنان در برخی از نقاط جهان موجود است.
7- شعر بونی بونی
سال پخش: 2001
سازنده: J.J. استیو
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 7.1 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 6.5 از 10
نام «پانی پانی بهومی» شبیه شعری شیرین و کودکانه است. اما اجازه ندهید نام شما را فریب دهد. Pani Pani Pumi بخشی از Excel Saga است که خود یک انیمه ممنوعه است و تعجبی ندارد که آن را نیز ممنوع کرده است. این انیمه حاوی مطالب مشکل ساز زیادی در مورد شخصیت های زیر سن می باشد. برهنگی، صحنه های جنسی صریح و محتوای الهام گرفته از حرمسرا، مسائلی هستند که این انیمیشن را مشکل ساز می کنند. به خصوص که شخصیت های این انیمه آنقدر جوان هستند که هرگونه اشاره به این موضوعات از نظر قانونی، معنوی و در هیچ زمینه ای قابل قبول نخواهد بود. بنابراین نیوزلند این انیمه را برای تمامی مخاطبان کشورش به طور کامل ممنوع کرد. این انیمه ممنوعه به اندازه عناوین محبوب «دث مرگ» یا «حمله به تایتان» بیننده ندارد و به همین دلیل توسط بسیاری از کشورها نادیده گرفته می شود.
6- دبیرستان DxD
سال پخش: 2012-2018
سازنده: T.H. کی
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 7.5 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 7.2 از 10
با توجه به محبوبیت این انیمه، دیدن آن در لیست جالب است. این انیمه ممنوعه داستان ایسی هیودو، دانشآموز دبیرستانی منحرفی را دنبال میکند که در اولین قرار ملاقاتش با دختری کشته میشود، اما ریاس گریموری بهعنوان یک دیو در میآید. حال چگونه می توان انیمه ای در مورد منحرفان و شیاطین به دام افتاده در لیست انیمه ممنوعه قرار گیرد؟ کاملا واضح است. محتوای انیمه بر روی بچه های فاسد دبیرستانی با ذهنیت انحرافی تمرکز دارد. این انیمه پر از لحظات مشکل ساز است که ممکن است حتی جدی ترین طرفداران انیمه را نیز منزجر کند. به همین دلیل است که نیوزلند «دبیرستان DXD» را به دلیل محتوای مشکلساز آن که کودکان دبیرستانی را هدف قرار میدهد، ممنوع کرد.
5- حمله به تایتان
سال پخش: 2013-2023
شرکت سازنده: Fit Studio – Mapa Studio
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 9.1 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 8.5 از 10
یکی دیگر از انیمه های محبوب این لیست Attack on Titan است که به دلیل تصاویر خونین، مشمئز کننده و ناراحت کننده اش در چین ممنوع شد. در حالی که میلیون ها بیننده در سراسر جهان عاشق این انیمیشن هستند، چین معتقد است که نمایش خشونت بیش از حد را به تصویر می کشد، که برای مخاطبان جوان بسیار ناسالم است. با این حال، اگر 18 سال یا بیشتر دارید، تماشای Attack on Titan را از دست ندهید. این انیمه واقعاً یکی از بهترین های این مجموعه است که حتی با توجه به محتوای خشن آن، حاوی درس ها و نکات مهم بسیاری است.
4- یادداشت فوت
سال پخش: 2006-2007
شرکت سازنده: Madhouse Studio
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 8.9 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 8.6 از 10
The Death Note یکی از معروف ترین سریال های انیمه تمام دوران است که داستان یکی از بهترین شخصیت های انیمه و زندگی او پس از یافتن یک یادداشت خطرناک را روایت می کند. این انیمه علیرغم اینکه گاهی وحشتناک، ترسناک و ترسناک است، برای مخاطبان بسیار قابل دسترس است. با این حال، هنوز کشوری وجود داشت که قدر دنیای تاریکی را که باید ارائه می کرد، نداشت. «دث مرگ» به دلیل محتوایش در لیست انیمه های ممنوعه چین قرار گرفته است. این انیمه حول محور مرگ، عدالت، قتل و خشونت می چرخد و به همین دلیل تماشای آن به دلیل احتمال تاثیر منفی آن بر روی کودکان ممنوع است.
3- Axel Saga
سال پخش: 1999-2001
سازنده: J.J. استیو
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 8.9 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 8.6 از 10
“Epic of Excel” بر اساس مانگای محبوب به همین نام است. وقایع این انیمه حول محور یک سازمان ایدئولوژیک مخفی می چرخد که هدف آن کنترل جهان است. تمام قسمتهای «حماسه اکسل» به راحتی برای تماشا در دسترس هستند. به جز قسمت پایانی با عنوان «خیلی دور». این قسمت از انیمه حتی در خود ژاپن هم ممنوع است! دلیل ممنوعیت قسمت آخر در همه جای دنیا این است که بسیار خشن، جنسی و تحقیرآمیز است. نکته اینجاست که کارگردان انیمیشن، شینیچی واتانابه، عمداً قسمت آخر را منزجر کننده ساخت تا جسورانه و به یاد ماندنی شود. قسمت پایانی «حماسه اکسل» تنها در دی وی دی های منتشر شده در ژاپن در آن زمان موجود است.
2- آقای اوسوماتسو سان
سال پخش: 1999-2001
شرکت سازنده: استودیو پرو
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 7.5 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 7.9 از 10
«آقای اوسوماتسو» به دلیل مشکلات کپی رایت در ژاپن ممنوع شد. قسمت اول این مجموعه به تقلید انیمه های معروفی از جمله «حمله به تایتان»، «ناروتو»، «ماه ملوان»، «بال اژدها» و… می پردازد به این ترتیب، به دلیل کپی رایت، قسمت اول سریال قرار گرفته است. به طور کامل از پخش حذف شد قسمت اول این انیمه هنوز در هیچ سایتی موجود نیست. شما می توانید نسخه DVD انیمه را پیدا کنید، اما بسیاری از آنها حتی قسمت اول را نیز شامل نمی شوند و یافتن قسمت اول این انیمه بسیار دشوار است.
1- میدوری
سال پخش: 92
شرکت سازنده: هیروشی هارادا
امتیاز کاربران IMDb برای انیمه: 4.7 از 10
امتیاز کاربران MyAnimeList: 6.4 از 10
این انیمه داستانی بسیار تاریک، دلگیر و ترسناک دارد و جنجالی ترین انیمه تاریخ به حساب می آید. برخلاف سایر آثار موجود در این لیست، این انیمه ممنوعه فقط در یک کشور ممنوع نیست. در واقع این انیمه در تمام دنیا ممنوع شده است و در راس همه انیمه های ممنوعه قرار دارد! این انیمه محصول 1992 در مورد دختر جوانی است که مادرش مرده است (او در واقع به دلیل بیماری توسط موش ها خورده شد!). دختر با مردی آشنا می شود که به او می گوید اگر چیزی نیاز داشت به او کمک می کند.
بنابراین، پس از مرگ مادرش، او به سراغ مرد می رود و در نهایت به سیرک یک مرد می پیوندد، جایی که به طرز وحشتناکی مورد آزار و اذیت قرار می گیرد. در واقع «میدوری» حول محور آزار جنسی کودکان با صحنه های تلخ غیر قابل تحملی می چرخد. تصاویر وحشتناک و ناراحت کننده این انیمه باعث رنج بسیاری از بینندگان شد. به خصوص صحنه انیمه ای که شامل چند توله سگ می شود. افرادی که این عمل را دیدهاند میدانند که چه تماشایی است! این انیمه که توسط یک نفر به تنهایی طی سال ها تلاش کامل شد، پس از پخش تمامی آثار موجود از آن نابود شد و در لیست آثار ممنوعه در سراسر جهان قرار گرفت. از جمله خود ژاپن که تماشای آن را ممنوع کرده است.