مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

۱۱ تا از مهم‌ترین فواید نارنگی

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


نارنگی ها میوه های خوشمزه ای هستند که کمی کوچکتر از پرتقال هستند و طعم ترش یا شیرین دارند.

به گزارش مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، این میوه علاوه بر طعم خوب، خواص مختلفی برای حفظ سلامت قسمت های مختلف بدن و حفظ زیبایی آن ها دارد. در این مقاله به طور کامل به بررسی فواید نارنگی می پردازیم.

فواید نارنگی

فواید سلامتی نارنگی به دلیل ارزش غذایی و ویتامین های موجود در ترکیبات آن است. ارزش غذایی یک میوه نارنگی کوچک با وزن حدود 76 گرم در جدول زیر نشان داده شده است:

کربوهیدرات ها

بیشتر کربوهیدرات های موجود در نارنگی از قندهای طبیعی به دست می آیند. این قندهای طبیعی عبارتند از فروکتوز، گلوکز و ساکارز. یک نارنگی کوچک حدود 5 درصد از فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کند. فیبر موجود در نارنگی، مانند بیشتر مرکبات، محلول است و به کند شدن هضم غذا کمک می کند. فیبر محلول همچنین به تثبیت گلوکز خون و کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.

چربی

نارنگی از جمله میوه هایی است که درصد بسیار کمی چربی دارد و برای افرادی که نمی خواهند چربی را از طریق غذا جذب کنند بسیار مفید است. نارنگی حاوی مقادیر کمی چربی غیر اشباع و اشباع شده است.
پروتئین

پروتئین بسیار کمی در نارنگی وجود دارد. همچنین مقدار کمی اسید آمینه ضروری و غیر ضروری در این میوه وجود دارد.

ویتامین ها و مواد معدنی

یک نارنگی کوچک 34 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می کند. این میوه همچنین حاوی ویتامین A است و می تواند 10 درصد نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند. نارنگی همچنین حاوی مقادیر کمی تیامین، ویتامین B6 و فولات است. نارنگی حاوی مقادیر کمی مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن است.

فواید نارنگی برای سلامت بدن

با توجه به ارزش غذایی و ترکیبات نارنگی که در بالا بررسی شد، این میوه خواص متفاوتی برای سلامتی و قسمت های مختلف بدن دارد. در ادامه با ویژگی های این میوه خوشمزه آشنا می شویم.

کاهش التهاب

مرکبات سرشار از ویتامین C، مانند نارنگی، یک آنتی اکسیدان قوی هستند. این نوع ویتامین به طور خودکار در بدن سنتز نمی شود، بنابراین باید این ویتامین را از طریق میوه ها و غذاهای حاوی ویتامین C دریافت کنید. این ویتامین با بسیاری از بیماری های مختلف از جمله آرتریت روماتوئید، سرطان، بیماری التهابی روده، بیماری های عصبی، مشکلات قلبی عروقی مرتبط است. و دیابت و روند پیری، همراه با التهاب مزمن، که نارنگی می تواند از آن جلوگیری کند.

خواص آنتی اکسیدانی

جدا از خواص ضد التهابی، نارنگی دارای خواص آنتی اکسیدانی نیز می باشد. این میوه می تواند به طور موثری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کند. آنتی اکسیدان ها با خنثی کردن اثرات مضر استرس اکسیداتیو ناشی از تجمع رادیکال های آزاد از بدن شما محافظت می کنند. این مولکول های مضر در بیماری های مختلفی مانند بیماری های قلبی، آرتریت و سرطان نقش دارند.

دیابت

خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی این میوه باعث شده است که نارنگی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد. مصرف میوه های غنی از آنتی اکسیدان مانند نارنگی ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های التهابی کمک کند.

بهبود سلامت چشم

نارنگی سرشار از ویتامین C و ویتامین A است که هر کدام از این ویتامین ها نقش مهمی در حفظ سلامت چشم دارند. ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که عملکرد شبکیه و قرنیه را بهبود می بخشد. افراد مبتلا به کمبود ویتامین A ممکن است از بیماری به نام گزروفتالمیا (ناتوانی در دید در نور کم) رنج ببرند. خوردن میوه ها و غذاهای غنی از ویتامین A مانند نارنگی می تواند به جلوگیری از کمبود ویتامین A کمک کند.

ویتامین A و ویتامین C نیز ویتامین هایی هستند که از دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کنند. دژنراسیون ماکولا بیماری است که ممکن است با افزایش سن تجربه کنید و باعث از دست دادن بینایی شود. بنابراین با خوردن منظم نارنگی می توانید از بروز این بیماری جلوگیری کنید تا بینایی شما کم نشود. ویتامین C همچنین می تواند در پیشگیری از آب مروارید نقش داشته باشد.

خواص نارنگی برای سرماخوردگی

سیستم ایمنی یکی از مهم ترین اندام های بدن برای مبارزه با ویروس ها و بیماری های مختلف است. نارنگی حاوی ویتامین C است. ویتامین C یکی از ویتامین های مهم برای تقویت سیستم ایمنی است. این ویتامین با تأثیر بر سلول های T، نوعی گلبول سفید که از بدن شما محافظت می کند، قدرت سیستم ایمنی را افزایش می دهد.

فواید نارنگی برای بهبود سلامت قلب

آنتی اکسیدان های موجود در نارنگی مانند ویتامین C و نوبیلتین می توانند سلامت قلب را بهبود بخشند. ویتامین C با کاهش فشار خون و تجمع پلاکت ها، بهبود عملکرد رگ های خونی و کاهش سطح تری گلیسیرید خون و کلسترول بد LDL، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

بهبود سلامت مغز

ویتامین C و نوبیلتین ممکن است از شما در برابر اختلالات مزمن مغزی مانند اسکیزوفرنی، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون محافظت کنند.

کاهش وزن

نارنگی در ترکیب خود حاوی فیبر است. خوردن فیبر به صورت روزانه می تواند به کاهش وزن کمک کند. الیاف موجود در نارنگی الیاف نامحلول مانند سلولز و لیگنین هستند. این نوع فیبر با کاهش سرعت عبور غذا از دستگاه گوارش، احساس سیری را در طول روز افزایش می دهد.

خواص ضد سرطانی

آنتی اکسیدان های موجود در نارنگی خاصیت ضد سرطانی دارند. ویتامین C موجود در نارنگی می تواند از رشد و گسترش تومورها جلوگیری کرده و زخم های بعد از جراحی را التیام بخشد. این ویتامین اثر شیمی درمانی را افزایش داده و عوارض آن را تا حد امکان کاهش می دهد.

خواص نارنگی برای پوست صورت

کلاژن یکی از مهم ترین پروتئین های پوست است که باعث جوانسازی پوست می شود. این پروتئین همچنین از ایجاد چین و چروک روی پوست جلوگیری می کند. با افزایش سن و کاهش تولید کلاژن، ممکن است به مرور زمان متوجه علائم پیری مانند چین و چروک روی پوست خود شوید. ویتامین C موجود در نارنگی می تواند تولید کلاژن را افزایش دهد. تولید این مواد مغذی در پوست از بروز علائم پیری جلوگیری می کند، پوست را جوان نگه می دارد و زخم ها را التیام می بخشد. علاوه بر این، خواص آنتی اکسیدانی ویتامین C ممکن است با کاهش آسیب رادیکال های آزاد به پوست، علائم پیری را کاهش دهد.

خواص نارنگی برای پوست صورت

به طور کلی نارنگی عوارض خاصی ندارد و همه افراد می توانند به راحتی از این میوه استفاده کنند. با این حال، برخی از افراد (که بسیار نادر است) ممکن است به این میوه حساسیت داشته باشند. افرادی که به مرکباتی مانند نارنگی حساسیت دارند ممکن است هنگام لمس پوست یا داخل نارنگی دچار گزگز، خارش، قرمزی، تورم یا حتی سوزش شوند. برخی از افراد ممکن است هنگام خوردن نارنگی دچار مشکلات گوارشی یا تنفسی شوند.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *