مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

۱۵ روش برای مصرف ویتامین‌های مختلف

۱ دقیقه خوانده شده
۱۵ روش برای مصرف ویتامین‌های مختلف

تبلیغات بنری


مصرف مکمل های دارویی در سال های اخیر در کشور افزایش یافته است به طوری که سالانه حدود 250 میلیون مکمل دارویی، تغذیه ای و گیاهی توسط سازمان غذا و داروی کشور شناسایی می شود.

به گفته این آژانس، نبود تغذیه مناسب که بتواند ویتامین های لازم برای بدن سالم را تامین کند، صنعت داروسازی در سراسر جهان را به تولید انواع مکمل های غذایی و دارویی برانگیخته است، به طوری که انواع این مکمل ها را می توان در داروخانه ها یافت. و فروشگاه ها با نام های تجاری مختلف

هرچند بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بهمن ماه سال گذشته از نمایش گسترده مکمل های دارویی و تغذیه ای در داروخانه ها انتقاد کرده و گفته بود که نیازی به این حجم از مکمل های دارویی که اغلب قاچاق هستند وجود ندارد. و منقضی شده است و می توان ویتامین های مورد نیاز بدن را به دست آورد و با اصلاح سبک زندگی تامین می شود، اما باید پذیرفت که استفاده از مکمل های غذایی توسط پزشکیان به ویژه برای افراد در سنین رشد، مادران باردار توصیه می شود. سالمندان، تا بتوانند ویتامین ها را به دست آورند. مواد معدنی و ریز مغذی هایی که بدن آنها به آن نیاز دارد.

البته مصرف خودسرانه مکمل های دارویی غیرقابل قبول است و مصرف آنها باید با تجویز پزشک متخصص باشد، اما در عین حال در مصرف این دسته از داروها باید نکاتی را در نظر گرفت تا بیشترین تاثیر را بر سلامت داشته باشد. بدن

متخصصان تغذیه چندین روش را برای کسانی که مکمل های غذایی مصرف می کنند توصیه می کنند:

1- مواد مغذی را از رژیم غذایی روزانه خود دریافت کنید

سعی کنید به جای دریافت کپسول، مواد مغذی مورد نیاز بدن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. خوردن انواع غذاهای سالم بهترین راه برای حفظ سلامت انسان است.

2- زمان مصرف ویتامین ها با یکدیگر متفاوت است

لازم به ذکر است که مکمل های دارویی هر کدام زمان مناسبی برای استفاده دارند. برخی از ویتامین ها با غذا بهتر جذب می شوند. این نکته مخصوصا برای کسانی که از ناراحتی معده رنج می برند مفید است و می توانند از مولتی ویتامین ها بهتر استفاده کنند.

3- برخی ویتامین ها در بدن ذخیره نمی شوند

ویتامین هایی مانند ویتامین B و همچنین ویتامین C ویتامین های محلول در آب هستند و به همین دلیل در بدن ذخیره نمی شوند. این گروه از ویتامین ها باید روزانه مصرف شوند.

هنگام استفاده از این دو گروه از ویتامین ها باید در مورد بروز تداخلات دارویی احتیاط کرد. به عنوان مثال، مصرف ویتامین C می تواند از جذب ویتامین B12 جلوگیری کند.

4- مقداری ویتامین را باید همراه غذا مصرف کرد

بنابراین ویتامین هایی مانند A، D، E و K که از گروه ویتامین های محلول در چربی محسوب می شوند، باید همراه با غذا مصرف شوند تا بدن آنها را جذب کند. با این حال، این گروه از ویتامین ها را می توانید در مغزها پیدا کنید و نیاز بدن را تامین می کنند.

5- آهن با معده خالی بهتر جذب می شود

اگر از گروه افرادی هستید که نیاز به مصرف مکمل های آهن دارند، باید بدانید که آهن با آب مرکبات که حاوی ویتامین C است و می تواند نیاز بدن شما را تامین کند، بهترین عملکرد را دارد.

به یاد داشته باشید که مصرف قرص آهن و کلسیم نباید همزمان انجام شود زیرا با یکدیگر تداخل دارند و مانع جذب یکدیگر می شوند.

6- از کلسیم، روی و منیزیم به طور همزمان استفاده نکنید

اگر مکمل های معدنی مصرف می کنید، دوزهای متعدد مواد معدنی ممکن است برای جذب رقابت کنند. از مکمل های کلسیم، روی و منیزیم به طور همزمان استفاده نکنید. همچنین وقتی این سه ماده معدنی را با غذا مصرف کنید، راحتتر جذب می شوند.

همزمان با مصرف مولتی ویتامین همراه با ویتامین آنتی اکسیدان، هیچ گونه مواد معدنی جداگانه مصرف نکنید.

7- مراقب ویتامین A باشید

اگر ویتامین A مصرف می کنید، به مقدار آن توجه کنید. اگر باردار هستید، دوزهای بالای 10000 واحد بین المللی در روز می تواند باعث نقص مادرزادی شود. سطوح بالای A و بتاکاروتن ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را در صورت سیگاری بودن، و حتی اگر قبلاً سیگاری بوده‌اید، افزایش دهد.

8- ویتامین های بارداری ممکن است حالت تهوع را تشدید کند

مصرف اسید فولیک و آهن اضافی در دوران بارداری برای داشتن یک نوزاد سالم بسیار مهم است، به همین دلیل است که این ویتامین ها در اکثر ویتامین های دوران بارداری وجود دارند، اما برخی از ویتامین های دوران بارداری، به ویژه آهن، می توانند حالت تهوع را بدتر کنند.

اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، ویتامین های دوران بارداری خود را با یک وعده غذایی سبک قبل از رفتن به رختخواب مصرف کنید.

9- به تداخلات دارویی توجه کنید

برخی از مکمل ها و مواد مغذی می توانند با بسیاری از داروهای رایج تداخل داشته باشند. به عنوان مثال، اگر یک رقیق کننده خون سنتی مانند وارفارین مصرف می کنید، فقط مقدار کمی ویتامین K در یک مولتی ویتامین می تواند اثربخشی آن را کاهش دهد و مصرف روزانه بیش از 1000 میلی گرم ویتامین E می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

اگر داروی تیروئید مصرف می کنید، مصرف کلسیم، منیزیم یا آهن در عرض 4 ساعت می تواند اثربخشی آن را کاهش دهد. از پزشک خود در مورد بهترین زمان برای این کار سوال کنید.

۱۵ روش برای مصرف ویتامین‌های مختلف

10- به مقدار توصیه شده ویتامین ها توجه کنید

هر دو مکمل پزشکی حاوی مقادیر توصیه شده برای مصرف روزانه بر اساس جنسیت و سن هستند. اگر بیش از مقدار استاندارد مصرف کنید، عوارض جانبی مانند خستگی یا اسهال، سنگ کلیه و آسیب اندام را تجربه خواهید کرد.

11- دفترچه دارو را مطالعه کنید

برخی از مواد مغذی موجود در داروها از مقدار توصیه شده توسط پزشک بیشتر است، بنابراین بروشور همراه داروهای مکمل را به دقت بخوانید تا بدانید دقیقاً چه مکمل های غذایی در داروی شما وجود دارد. این به شما کمک می کند بدانید چه مقدار از قرص را باید مصرف کنید.

12- شما برنامه خود را دارید

هر فرد می تواند ویتامین های مورد نیاز بدن خود را با توجه به سن و جنسیت خود بررسی کند. به عنوان مثال، بسیاری از افراد مسن نسبت به جوانان به کلسیم، ویتامین D و B12 بیشتری نیاز دارند یا زنان یائسه برای محافظت از استخوان ها نیاز به مصرف کلسیم و ویتامین D دارند.

13- آیا ویتامین های صمغی مناسب هستند؟

برخی از ویتامین های خوراکی به صورت صمغ داده شده است. از آنجایی که طعم و ظاهر این دسته از داروها شبیه به آب نبات است، امکان مصرف بیش از حد آنها وجود دارد و باعث ورود قند و کالری بیشتر به بدن می شود. بنابراین توصیه می شود از مصرف این نوع ویتامین خودداری شود.

14- بررسی کیفیت داروها

شرکت های داروسازی هزاران نوع مکمل غذایی و پزشکی را راه اندازی کرده اند. به دنبال مکمل هایی باشید که توسط سازمان های مرجع تایید شده اند.

15- یادداشت روزانه را فراموش نکنید

برای استفاده منظم از مکمل های پزشکی، یک دفترچه یادداشت داشته باشید و دوز مصرفی خود را یادداشت کنید.

تبلیغات بنری

fararu به نقل از همه در یک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *