۷ علت گازنخوردن ماشین در شرایط مختلف
۱ دقیقه خوانده شدهروشن نشدن خودرو مشکل رایجی است که در همه خودروها چه نو و چه کارکرده رخ می دهد. این مشکل ممکن است در زمان های مختلف رخ دهد. بنابراین علت روشن نشدن خودرو بسته به زمان وقوع آن متفاوت است. در مقاله امروز دیجیاتو به مشکل روشن نشدن خودرو و علل آن می پردازیم. با ما همراه باشید.
ابتدا به دلیل روشن نشدن ماشین نگاه کنید
به گزارش دیجیاتو؛ گاز نگرفتن توسط خودرو را می توان تجربه ای رایج برای بسیاری از رانندگان در نظر گرفت. این ممکن است هنگام استارت زدن خودرو، تعویض دنده اول، رانندگی با دور موتور بالا، رانندگی با سرعت بالا، توقف خودرو یا رانندگی در سربالایی رخ دهد. علت این مشکل در هر مورد متفاوت است. این مشکل در خودروهای دوگانه سوز که متکی به گاز طبیعی هستند نیز بیشتر از خودروهای تک سوخت بنزینی رخ می دهد.
برای اطلاع از علت روشن نشدن خودرو، باید وضعیت خودرو را بررسی کنید. علت گازگرفتگی خودرو بسته به شرایط متفاوت است. دلایل رایج برای گاز نگرفتن خودرو در شرایط مختلف به شرح زیر است:
هنگام شروع سرد، ماشین گاز نمی گیرد
اگر در منطقهای زندگی میکنید که صبحهای سردی دارد، هوای سرد ممکن است باعث یخ زدن برخی از قطعات موتور شود، اما اگر هوا خیلی سرد نیست و ماشین هنوز روشن نمیشود، مشکلات دیگری برای خودرو وجود دارد که باید آنها را بررسی کنید. .
ژنراتور خودرو
خرابی استپر موتور، مشکلات الکتریکی مانند آسیب دینام یا باتری و سیم کشی، خرابی شمع خودرو، خرابی سنسور پدال گاز، سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور، سنسور هوا یا سنسور موقعیت محور سوپاپ از دلایل اصلی این امر است. یک ماشین در هنگام استارت زدن سرد نمی شود.
ماشین در دنده یک گاز نمی گیرد
ممکن است ماشین از سرما مشکلی برای استارت نداشته باشد، اما وقتی با دنده یک شروع به حرکت می کنید متوجه می شوید که ماشین گاز نمی گیرد. در این لحظات پدال گاز را فشار می دهید اما دور موتور زیاد نمی شود و سرعت ماشین زیاد نمی شود.
سنسور اکسیژن
دلیل معمول عدم شتاب گرفتن خودرو در دنده یک و هنگام شروع به حرکت، نقص در سنسورهای موتور است. این سنسورها وظیفه جمع آوری اطلاعات خودرو و ارسال این اطلاعات به کامپیوتر یا واحد کنترل الکترونیکی خودرو را بر عهده دارند. این سنسورها شامل گروهی از سنسورها شامل سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور، سنسور هوا و سنسور موقعیت سوپاپ می باشد. خرابی سنسور اکسیژن در این مورد شایع ترین است.
وقتی در جای خود توقف کرده اید، خودرو را گاز نگیرید
گاهی اوقات ممکن است خودروی شما با این مشکل مواجه شود که بلافاصله به دنده نچسبد. این مشکل ناشی از خرابی سنسور دور موتور است. مشکل سنسور دور موتور باعث می شود ECU اطلاعات لازم را دریافت نکند. در نتیجه کامپیوتر خودرو نمی تواند وضعیت موتور را تشخیص دهد. البته ممکن است مشکلات دیگری نیز دلیل روشن نشدن خودرو در جای خود باشد. این مشکلات به شرح زیر است:
نشتی سیستم سوخت، مشکل انژکتور، پایین بودن سطح روغن موتور و نقص سنسور نقشه
ماشین در حال حرکت را گاز نگیرید
اگر ماشین شما هنگام رانندگی روشن نشود، مشکلات جدی تری در انتظار شماست. دلیل اصلی گاز نگرفتن خودرو هنگام حرکت، انتهای کلاچ یا مجموعه دیسک و صفحه است. همچنین ممکن است خرابی سنسور کیلومتر شمار باعث این مشکل شود. گرفتگی فیلتر بنزین و خرابی کمپرسور سیلندر از دیگر دلایل روشن نشدن خودرو در هنگام حرکت است.
مجموعه کلاچ آسیب دیده
هنگام بالا رفتن از تپه ها ماشین را گاز نگیرید
گاهی اوقات ماشین شما در شرایط عادی خوب کار می کند، اما هنگام بالا رفتن از سربالایی گاز نمی گیرد. علت اصلی این مشکل خرابی پمپ بنزین است. در واقع وقتی ماشین روی تپه است، پمپ بنزین باید با فشار بالاتری به موتور بنزین بفرستد. خرابی یا ضعف پمپ بنزین به دلیل سایش باعث می شود پمپ نتواند سوخت کافی را به موتور ارسال کند. در نتیجه خودرو پر بنزین نشد.
یکی دیگر از دلایل روشن نشدن خودرو در سربالایی، مسدود شدن کاتالیزور خودرو است. در این حالت دود ناشی از موتور به دلیل گرفتگی خروجی به موتور باز می گردد. برگشت دود تنفس موتور را با مشکل مواجه می کند که منجر به روشن نشدن خودرو می شود.
ماشین در دور موتور بالا گاز نمی گیرد
دلیل اصلی عدم شتاب گیری خودرو در دور موتور بالا، خرابی پمپ بنزین است. وقتی موتور در دورهای بالا کار می کند به سوخت بیشتری نیاز دارد و البته دمای آن بالا می رود. اگر دائماً با دورهای بالا ماشین را برانید، فشار روی پمپ بنزین افزایش می یابد و این عامل منجر به از کار افتادن پمپ بنزین می شود. یکی دیگر از دلایل روشن نشدن خودرو با دور موتور بالا، خرابی سنسور دور موتور است.
خرابی پمپ بنزین
خودروهای اتوماتیک را گاز نگیرید
در خودروهای اتوماتیک معمولا مشکل نیش نبودن مربوط به گیربکس است. پایین بودن سطح روغن گیربکس در خودرو دلیل اصلی روشن نشدن خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک است. در واقع گیربکس نمی تواند نیروی تولید شده توسط موتور را به چرخ ها منتقل کند.
همچنین اگر هنگام شروع حرکت خودروی اتوماتیک شما شتاب نمی گیرد، باید به دنبال مشکل در سنسور پدال ترمز باشید. این سنسور به کامپیوتر خودرو می گوید که چه زمانی چرخ ها باید حرکت کنند و در صورت مشاهده مشکل از کارکرد پدال گاز جلوگیری می کند.
خلاصه
در مطلب امروز به دلایل روشن نشدن خودرو در شرایط مختلف پرداختیم. خودروهای امروزی به انواع سنسورها مجهز هستند. اگر این سنسورها خطا بدهند، اطلاعات خطا در کامپیوتر خودرو ثبت می شود. بنابراین با اتصال دستگاه به خودرو و خواندن ارورها می توان به علت عدم استارت نیمه تمام خودرو پی برد.
کاتالیزور خودرو
اگر هیچ خطایی در کامپیوتر خودرو ظاهر نشد، عدم شتاب گیری خودرو به مشکل مکانیکی مربوط می شود. در این صورت باید خودرو را به مکانیک خبره نشان دهید تا علت اصلی این مشکل را پیدا کرده و آن را برطرف کند.