مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

حمله اسرائیل به ایران چه معنایی برای منطقه دارد؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


حمله اسرائیل به ایران برای منطقه چه معنایی دارد؟بعدی- ریشی آیینگارکارشناس بزرگ مسائل ژئوپلیتیک

طبق آنچه مجله فارین پالیسی به نقل از همه در یک گفته است. حمله هوایی اسرائیل به ایران در صبح روز شنبه به عنوان اقدامی نادر و خطرناک در تنش‌ها بین دو طرف ارزیابی شد و نگرانی‌هایی را در مورد احتمال گسترش درگیری به منطقه افزایش داد. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در بیانیه ای بر “تعهد قوی” آمریکا برای دفاع از اسرائیل تاکید کرد و خاطرنشان کرد که ایالات متحده موضع نظامی خود را برای محافظت از نیروهای خود، اسرائیل و دیگر متحدان منطقه ای خود در برابر تهدیدات احتمالی تقویت کرده است. وی تاکید کرد که آمریکا مصمم است از تشدید تنش جلوگیری کند.

همزمان با این تحولات، واشنگتن نسبت به ادامه خشونت ها هشدار داد و بر کاهش تنش و درگیری تاکید کرد. یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کرد که جو بایدن از بنیامین نتانیاهو خواسته است که در هنگام دفاع از خود از تحریک پاسخ های بیشتر خودداری کند. این مقام مسئول افزود: اگر ایران دوباره پاسخ دهد، آمادگی کامل داریم و عواقبی برای ایران در پی خواهد داشت. اما ما ترجیح می دهیم به این تبادل آتش مستقیم پایان دهیم.”

البته حمله هوایی اسرائیل به ایران از هفته ها پیش انتظار می رفت، زیرا دولت نتانیاهو قبلاً قول داده بود به حمله ایران در اول اکتبر که شامل شلیک نزدیک به 200 موشک به سمت اسرائیل بود، پاسخ دهد. ایران اعلام کرده بود که این حملات در واکنش به ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس و حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان بوده است. این مبادله موشکی برای دومین بار در سال جاری رخ داد. در حالی که دو کشور در ماه آوریل ضد حملاتی را علیه یکدیگر انجام دادند.

صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در اندیشکده چتم هاوس در بیانیه‌ای گفت: «اسرائیل با احتیاط بسیار عمل کرده و از حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران یا ایران خودداری کرده است در کوتاه مدت، این اقدام اسرائیل فرصتی برای کاهش است، زیرا واکنش ایران تا کنون معتدل بوده است و در شرایط کنونی تمایلی برای پاسخگویی به آن نشان نمی دهد وارد یک جنگ منطقه ای گسترده شود و بیشتر به کاهش تنش و درگیری علاقه دارد.

با این حال، احتمال درگیری بیشتر همچنان وجود دارد و برخی تحلیلگران معتقدند که اگر ایران پاسخی ندهد، این می تواند آغازی برای اقدامات بیشتر اسرائیل باشد. با توجه به حمایت قوی دولت بایدن از اسرائیل، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در پنجم نوامبر برگزار می شود، می تواند نقش مهمی در تصمیم گیری های اسرائیل داشته باشد. دکتر صنم وکیل معتقد است: «اسرائیل فقط زمان محدودی برای اقدام داشت و انتظار می رفت که این عملیات قبل از 5 نوامبر انجام شود، زیرا تصور می شد رئیس جمهور بعدی ایالات متحده ممکن است تلاش کند دامنه عملیات را محدود کند. تحرکات اسرائیل.»

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای اسرائیل اهمیت زیادی دارد، زیرا پیروزی هر یک از نامزدها، دونالد ترامپ یا کامالا هریس، می تواند تأثیرات عمیقی بر سیاست این کشور داشته باشد. ازریل پرمانت، کارشناس برجسته مسائل نظامی و امنیتی در موسسه روابط بین‌الملل در پراگ، معتقد است: «آرزو و امید بنیامین نتانیاهو این است که دونالد ترامپ به ریاست جمهوری بازگردد، بدون شک دولت نتانیاهو ترجیح می‌دهد ترامپ در کاخ سفید، زیرا در چنین شرایطی اسرائیل می تواند نقشه های گستاخانه او را با اطمینان بیشتری اجرا کند.

آیا دولت هریس تمایل بیشتری نسبت به دولت بایدن برای محدود کردن اقدامات اسرائیل در ایران، غزه و لبنان خواهد داشت یا خیر. هنوز یک سوال بی پاسخ باقی مانده است. کامالا هریس در چندین موضع، حق اسرائیل برای دفاع از خود را تایید کرد و از “حمایت بی قید و شرط” واشنگتن از اسرائیل سخن گفت. اما گاهی در برخی از اظهارات خود نسبت به بایدن بازتر ظاهر می شد و موضع سخت تری اتخاذ می کرد.

او همچنین مواضع روشنی در قبال ایران دارد و در مصاحبه اخیرش با 60 دقیقه مستقیما ایران را «بزرگترین دشمن» آمریکا توصیف کرده است. صنم وکیل در پایان بیانیه خود تاکید کرد: هر چند هر دو نامزد از نظر لحن در موضوع ایران با هم تفاوت دارند. اما هر دوی آنها مواضع سختی را علیه ایران اتخاذ کردند.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *