کشف هدیه طلای باستانی به یک «خدای مرموز» در گرجستان
۱ دقیقه خوانده شدهدر قرن دوم پس از میلاد، آیین عرفانی Jupiter Dolichinus، خدای رومی معروف به “خدای شرقی” در دوران سلسله Seurat در اوایل قرن سوم پس از میلاد به اوج خود رسید و به سرعت منقرض شد. دانشمندان گاهی از مشتری دولیچنوس به عنوان “بعل دولیچ” یا “بعل دولیچنی” یاد می کنند. اکنون این کشف جدید وجود پرستش این خدا را که در میان سربازان رومی رایج بود، تأیید می کند.
به گزارش وارادید، قلعه گونیو که به نام قلعه آپساروس یا قلعه نیز شناخته می شود، قلعه ای رومی است که قدمت آن به قرن اول بعد از میلاد باز می گردد، در غرب گرجستان و نزدیک مرز فعلی ترکیه واقع شده است. قلعه آپساروس حدود 2000 سال پیش در مرز استان روم کاپادوکیه ساخته شد.
بشقاب طلا تقدیم به “مشتری دلسینوس”
بر اساس نوشتههای پروکوپیوس قیصریه، مورخ یونانی، آپسارتوس، پسر پادشاه آیتس (پادشاهی کلخیس) در محل این قلعه دفن شده است و به همین دلیل به آن آپساروس میگویند.
یک تیم مشترک باستان شناسی لهستانی و گرجستانی از سال 2014 در این مکان مشغول به کار است. امسال برای اولین بار باستان شناسان یک پلاک نماز طلایی پیدا کردند. این بشقاب کوچک و نازک است و در کف دست جای می گیرد و دارای تزئینات برجسته و کتیبه ای به زبان یونانی است. این نقاشی ادای احترامی است به ژوپیتر دولیچینوس، یکی از خدایان مرموز که در میان سربازان رومی بسیار محبوب بود.
یکی از باستانشناسانی که این کاوشها را رهبری میکرد، میگوید: «این اکتشاف تأیید میکند که در نزدیکی این مکان عبادتگاه و معبدی برای مشتری وجود داشته است مشتری Dolichinus را می توان در شرق، در مرزهای سوریه و ترکیه امروزی یافت. او یک خدای محلی بود که به دلایل نامعلومی در میان سربازان رومی محبوب شد.
گمان می رود این مکان یک کوره سفالگری بوده است
وی تاکید کرد که یافتن یک قطعه طلا تقریبا سالم از دوران باستان اتفاق نادری است. وی افزود: در شرایط ما نیز این اتفاق نادری است، به خصوص که جامعه نظامی معمولاً از طلا استفاده نمی کرد.
وی خاطرنشان کرد که گونیو به خاطر گنجینه سکه های طلایی که در دهه 1970 کشف شد، شناخته شده بود. این گنج به طور غیرمستقیم با پادگان مرتبط است و ثابت می کند که افسران یا افرادی که مسئول امور مالی پادگان هستند ممکن است در شرایط خاصی صندوق هایی از طلا را دفن کرده باشند.
علاوه بر صفحه طلا، محققان اشیای دیگری را نیز جمع آوری کردند که نشان دهنده گسترش کیش مشتری دولیچینوس است. این اشیاء عمدتاً شامل مجسمه های کوچک برنزی است که یک گاو نر و یک عقاب را نشان می دهد که نمادهای مشتری هستند.
باستان شناسان همچنین گروهی از اجاق های سفالی رومی باستان را کشف کردند که برای پخت کوزه استفاده می شد. ظروفی که معمولاً برای نگهداری شراب استفاده می شد.