خوراک سیربزه؛ غذای خوشمزه و اصیل مازندرانی
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک غذاهای شمالی همیشه در بین غذاهای محلی جایگاه اول را به خود اختصاص داده و رقیبی ندارند. مخصوصا غذاهای استان گیلان که همه آن را دوست دارند و شهر رشت نیز چندی پیش به عنوان شهر خلاقیت در غذا انتخاب شد. این بار نوبت به استان مازندران رسیده است که طعم غذاهایش دست کمی از استان گیلان ندارد. غذای سربیزی یکی از غذاهای لذیذ و اصیل استان مازندران به شمار می رود که در گویش مازندرانی به خاطر سیر سرخ شده در این غذا به آن سربزی می گویند. این غذا که شباهت زیادی به باگالکتک گیلانی دارد از مخلوط حبوبات مزرعه با تخم مرغ، آب و سیر فراوان درست می شود و بسیار خوش طعم و لذیذ است. اگر می خواهید این غذای خوشمزه مازندرانی را به روشی آسان در خانه تهیه کنید، با این مطلب با طرز تهیه سربزا همراه باشید.
مواد لازم
لوبیا کشاورزی: 450 گرم
سیر: 1 بوته
آبجو: 1 فنجان
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا لوبیاها را به مدت 12 ساعت خیس کنید و در این مدت چندین بار آب حبوبات را عوض کنید. بعد از این مدت حبوبات را با نصف پیمانه آب و نمک داخل قابلمه می ریزیم و روی اجاق می گذاریم تا حبوبات آرام آرام بپزند. بعد از پختن حبوبات، سیر را رنده کرده و در ماهیتابه ای جداگانه با کمی روغن بریزید و با حرارت متوسط در فر قرار دهید. بعد از سی ثانیه تفت دادن سیر، زردچوبه فراوان اضافه کنید و تفت دهید، سپس آب گوشت را اضافه کنید و بگذارید تا شروع به جوشیدن کند. حالا مخلوط سیر، روگولا و زردچوبه را به حبوبات پخته شده اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه بماند تا لوبیا با مواد بجوشد و با روغن سرو کنید. حالا این غذای خوشمزه سیر آماده سرو است آن را با سبزیجات و فلفل تازه بخورید و نوش جان کنید.
نکات مهم
لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی در استان های شمالی کشور مانند استان های گیلان و زنجان کشت می شود. لوبیاهای کشاورزی دارای ویژگی های بسیاری از جمله رنگ شیری و چشم مرکزی هستند. گلهای این لوبیا سفید، زرد یا بنفش و میوههای آن باریک و شبیه غلافهایی است که دانههای لوبیا در آن قرار دارند. پروتئین موجود در این قرص به برخی اسیدهای آمینه تبدیل شده و برای تولید انرژی و رشد عضلات بدن مناسب است. لوبیا رشتی حاوی ویتامین K است که برای حفظ سلول های بدن مناسب است و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. اگر از این قرص به مقدار مناسب استفاده شود، دستگاه گوارش را تمیز کرده و سموم را از بدن دفع می کند. زیرا حاوی مقدار کافی فیبر است و کمبود فیبر را در بدن تامین می کند. از لوبیا رشتی به جای لوبیا قرمز در انواع غذاهای محلی مانند قتاج باجالی و گورمه گیاهی استفاده می شود. همچنین برای انواع کنسروها مناسب است.