ماش پلو با تهدیگ پیاز، خوشمزهترین دستور پخت ماش پلو
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- پلو مخلوط جایگاه ویژه خود را در سفره ایرانیان دارد. پلو پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، باقالی پلو، مارینا پلو و… از جمله انواع پلوهای مخلوط هستند که در مهمانی ها طرفداران خاص خود را دارند. برنج له شده یکی از انواع برنج های مخلوط است که به دلیل وجود دانه های له شده بسیار مغذی است. ماش به تنهایی یک منبع غنی از پروتئین است، بنابراین می توانید ماش پلو را بدون گوشت و مرغ تهیه کنید چرا که برای گیاهخواران غذای مناسب و کاملی به حساب می آید. ماش پلو با کاسه پیاز نوعی مایه پلو پخت و پز است که از مخلوط برنج و له با مرغ، زرشک، کشمش و … درست می شود که بسیار خوشمزه و جشن است. اگر می خواهید این پوره پلو خوشمزه و تازه را در خانه تهیه کنید، این مطلب را با دستور تهیه پوره پلو با پیاز در ته ظرف همراه کنید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
خرگوش: یک و نیم فنجان
سینه مرغ: 1 عدد
پیاز: ۲ عدد
زعفران غلیظ خیسانده شده: مقدار لازم
کشمش بلوی: نصف فنجان
زرشک: نصف پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
کره: 25 گرم
طرز تهیه
برای تهیه این پوره پلو خوشمزه ابتدا برنج را در آب و کمی نمک خیس کنید و 4 ساعت کنار بگذارید. ماش را در قابلمه مناسبی بریزید و روی آن مقداری نمک و زردچوبه بپاشید و روی حرارت ملایم تفت دهید سپس یک فنجان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا ماش بپزد. در مرحله بعد یک عدد پیاز را ریز خرد می کنیم و در ماهیتابه مناسبی با کمی روغن می گذاریم و روی آتش می گذاریم تا پیاز طلایی و سبک شود. حالا مرغ چرخ کرده را اضافه کنید، مقداری زردچوبه، فلفل، نمک و زعفران روی آن بریزید و مرغ را با ادویه و پیاز چند دقیقه تفت دهید. اجازه می دهیم مرغ در آب گوشت بپزد تا نرم شود سپس کشمش و زرشک خیس خورده را اضافه کرده و یک دقیقه تفت می دهیم و سپس حرارت را خاموش می کنیم. برنج را آبکش کرده، در آبکش بریزید، ماش پخته و آبکش شده را روی برنج بریزید و هم بزنید. کف قابلمه مورد نظرتان را کمی روغن بریزید سپس حلقه های پیاز را کف قابلمه قرار دهید و کمی زعفران تخمیر شده روی پیازها بریزید. نصف برنج و ماش را داخل کاسه بریزید و مخلوط مرغ و کشمش و شاه توت را وسط برنج پخش کنید سپس بقیه برنج را روی مواد بریزید. در آخر روی برنج کمی زعفران و کره آب شده بریزید و بگذارید تا پخته شود. پس از 45 دقیقه مایه پلو خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان کنید.
نکات مهم
1- برای صاف کردن برنج به این نکات توجه کنید. پس از شستن برنج، آب گرم و نمک را به آن اضافه کنید. به اندازه ای نمک اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای کیفیت بهتر، بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای صاف کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده اید خالی کنید و برنج را در آن خیس کنید سپس برنج خیس خورده را در آب در حال جوش بریزید. درجه حرارت برای جوشیدن برنج نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار در فواصل زمانی و با احتیاط هم بزنید تا دانه ها خرد شود.
مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم است برای آبکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است. پس از صاف کردن برنج، آن را بگذارید تا کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد می ریزیم تا دانه ها نپزد و همچنین نمک اضافی بین دانه های برنج گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما به آرامی برنج اطراف خود را اضافه کنید.
2- سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری تخمیر کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش تخمیر زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس به ازای یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.
3- برای شستن زرشک باید توجه داشته باشید که زرشک را نمی توان یک بار زیر آب تمیز کرد. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را تمیز کرده و در آبکش یا الک قرار دهید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و آن را زیر شیر آب بکشید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید می بینید که داخل کاسه پر از سنگریزه شده است. باید این کار را تا زمانی ادامه دهید که آب باقیمانده در کاسه کاملا شفاف شود.