طرز تهیه کاسه کباب سنتی اردبیل
آش کباب یا پیتی یکی از غذاهای اصیل و سنتی استان اردبیل و آذربایجان است که قدمتی طولانی دارد. این غذا از مخلوط گوشت و نخود با ادویه های معطر تهیه می شود و در گذشته یکی از غذاهای اصلی شاهان و درباریان بوده است.
به گزارش سایت همشهری آنلاین، بتی به عنوان غذایی سالم و مفید در دربار شاهان صفوی تهیه می شد و به دلیل سرمای شدید اردبیل و مناطق اطراف آن، به عنوان یک غذای گرم و مقوی برای سرماخوردگی از محبوبیت زیادی برخوردار بود. فصل ها
دلیل محبوبیت آن علاوه بر طعم بی نظیرش، ارزش غذایی بالای آن به دلیل وجود گوشت و حبوبات در آن است که آن را به غذایی کامل و مقوی تبدیل می کند. در زیر راز طرز تهیه کباب مجلسی فوق العاده خوشمزه را برای شما به تفصیل شرح می دهیم.
مواد اولیه تهیه دیس کباب
مواد لازم برای تهیه کباب سنتی اردبیل عبارتند از:
گوشت گوسفند با استخوان: 500 گرم (ترجیحا از گردن یا شانه استفاده شود).
– نخود: 100 گرم (از شب قبل خیس خورده).
پیاز: 2 عدد بزرگ (خرد شده).
سیب زمینی: 2 عدد (پوست کنده و کامل).
گوجه فرنگی: 2 عدد (درست).
– زعفران تخمیر شده: یک قاشق غذاخوری.
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری.
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم.
روغن یا کره: به مقدار کم (برای سرخ کردن).
چوب دارچین و هل سبز: برای عطر بهتر.
نعنا خشک: برای تزئین نهایی (اختیاری).
مواد ذکر شده برای تهیه کباب سنتی اردبیل دو تا سه نفره مناسب است. اگر قصد دارید این غذا را برای تعداد بیشتری از افراد تهیه کنید، می توانید بر این اساس مقدار مواد را افزایش دهید.
طرز تهیه کباب سنتی اردبیل
ابتدا در قابلمه ای مناسب مقداری روغن یا کره بریزید و پیازهای خرد شده را تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
نخود را که از قبل خیس کرده اید به کاسه اضافه کنید. زعفران، فلفل سیاه، دارچین و هل سبز را به مخلوط اضافه کنید. این باعث بهبود طعم غذا می شود.
حالا وقت اضافه کردن آب است. به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را ببندید. اجازه دهید گوشت و نخود با حرارت ملایم بپزند. این فرآیند پخت بین 2 تا 3 ساعت طول می کشد.
بعد از یک ساعت و نیم پخت، سیب زمینی پوست کنده و گوجه فرنگی کامل را اضافه کنید. در این مرحله سیب زمینی و گوجه فرنگی نرم و بدون له شدن پخته می شوند.
در مراحل پایانی پخت، نمک و رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آرام آرام با طعم غذا مخلوط شوند.
در عکس بالا مراحل تهیه کباب اردبیلی اصل را به صورت مرحله به مرحله مشاهده می کنید.
دارچین بزنید و روی بشقاب کباب را تزئین کنید
برای تهیه دارچین برای این غذای سنتی می توانید از برگ های تازه جعفری یا ریحان استفاده کنید. علاوه بر این، خوردن سبزیجات تازه و نان سنگی یا نان پیتا نیز گزینه های خوبی هستند. برخی افراد نیز از نعنا خشک به عنوان تزیین نهایی بشقاب کباب خود استفاده می کنند که علاوه بر زیبایی، عطر ملایمی نیز به غذا می بخشد.
برای دوستداران طعم های خاص، ماست تغلیظ شده با مقداری سیر رنده شده یا نعناع خشک برای تزیین، گزینه خوبی است که به خوشمزه شدن غذا کمک می کند.
ترفندهایی برای تهیه کباب اصیل
انتخاب گوشت مناسب: گوشت بره با استخوان بهترین انتخاب برای این غذا است. زیرا چربی های موجود در این نوع گوشت طعم بهتری به غذا می دهد.
پخت آهسته و یکنواخت: راز طعم لذیذ کباب در پخت آهسته آن است. حرارت ملایم باعث می شود که گوشت نرم شود و مواد با هم مخلوط شوند.
استفاده از زعفران: زعفران رنگ و عطر خاصی به ظرف کباب می دهد. برای نتیجه بهتر حتما از زعفران تازه و خالص استفاده کنید.
جلوگیری از خرد شدن مواد: هنگام اضافه کردن سیب زمینی و گوجه فرنگی، توجه داشته باشید که پختن بیش از حد آنها می تواند باعث له شدن آنها شود.
مخلوط ادویه جات ترشی جات: افزودن کمی دارچین و هل سبز عطر فوق العاده ای به این غذا می دهد. این ادویه ها را باید در ابتدای پخت به قابلمه اضافه کنید تا آرام آرام عطر آن ها آزاد شود.
خلاصه
کباب یا پیتی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل طعم و عطر خاصش بسیار محبوب است. در تهیه دیگ کباب بهتر است از مواد اولیه مرغوب و ادویه های معطر استفاده کنید. با رعایت نکات و ترفندهای بالا می توانید این غذای سنتی را به بهترین شکل تهیه کنید و بهترین لحظات را در کنار عزیزانتان سپری کنید.
آیا تا به حال کباب را به این روش و این روش پخت درست کرده اید؟ فکر می کنید افزودن یا در نظر گرفتن چه موادی می تواند به بهبود ظرف کباب شما کمک کند؟