مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

درنجوش؛ غذای محلی و خوشمزه ابرکوه یزد

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


همه در یک غذاهای محلی در واقع میراث فرهنگی مردم هر کشور است. برخی از این غذاها با گذشت زمان، به روز شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید و یا با تغییر روش های پخت کم کم فراموش می شوند. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، حتما غذاهای لذیذ و بسیار محلی را می شناسید که تا به حال برخی از آنها را نخورده اید و حتی در مورد آنها نشنیده اید. درانقوش یک غذای سنتی و اصیل شهرستان ابرکوه و استان یزد است. این غذای خوشمزه و مقوی از مخلوط گوشت با کشک، برنج، لپه، بادمجان و … تهیه می شود و بمب انرژی و مواد مغذی مفیدی است. اگر می خواهید این غذای لذیذ و اصیل را به روشی آسان در منزل تهیه کنید، با این مطلب در مورد طرز تهیه درنگوش همراه باشید.

مواد لازم

گوشت بره: 250 گرم
برنج: 1 پیمانه
فنجان: 1 فنجان
پیاز: ۲ عدد
بادمجان: 6 عدد
کشک: 1 فنجان
نعنا داغ: 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
پیاز و سیر داغ: به میزان لازم

طرز تهیه

برای تهیه این غذای لذیذ ابتدا پیازها را پوست گرفته و خرد کنید و در قابلمه مناسبی با کمی روغن بریزید و روی آتش بگذارید تا نرم و طلایی شوند. حالا گوشت را اضافه کنید، کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی گوشت و پیاز بریزید و گوشت را با پیاز و ادویه چند دقیقه تفت دهید. حالا یک و نیم پیمانه آب اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت بپزد و کاملا نرم شود. بعد از پختن گوشت، آب گوشت را خارج کنید. برنج و شیر خیس خورده را در قابلمه ای دیگر می ریزیم، آب گوشت و نمک را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا شروع به جوشیدن کند، سپس درب قابلمه را می بندیم و برنج و شیر را با حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد. بادمجان را سرخ کرده و به گوشت پخته شده اضافه کنید.

حالا گوشت و بادمجان را با هم مخلوط کنید تا کاملا له شوند. بعد از اینکه برنج و حبوبات پخته شد با چرخ گوشت چرخ کرده و له شده و بادمجان را به قابلمه برنج و حبوبات اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در این مرحله کشک نازک را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در اینجا باید حدود دو ساعت غذا را بگذارید تا روی اجاق گاز با دمای پایین بماند و جا بیفتد. فراموش نکنید که هم زدن مداوم در این مرحله بسیار مهم است. باید هر 5 دقیقه غذا را هم بزنید تا نچسبد. بعد از این مدت نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ را اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه غذای خوشمزه شما آماده سرو است. درانقوش را در ظرف سرو بریزید و با ماست، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید و نوش جان کنید.

نکات مهم
1- هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان درجه یک استفاده کنید. زیرا لایه دوم و سوم بادمجان معمولا پر تخم مرغ و تلخ است. همچنین هنگام خرید بادمجان دقت کنید که بادمجان های روشن، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. مراقب باشید که بادمجان آسیب نبیند. هنگام خرید بادمجان توجه داشته باشید که هرچه پوشش بادمجان طولانی تر باشد شیرین تر است. اگر هنگام خرید بادمجان تمام این نکات را رعایت کنید، ممکن است بادمجان انتخابی شما همچنان تلخ باشد. اگر بادمجان تلخ است از روش های زیر برای از بین بردن تلخی بادمجان استفاده کنید. برای گرفتن تلخی بادمجان، پوست بادمجان را بگیرید. اما برای اینکه آنها را له نکنید، آنها را نپوشانید.

آن را تمیز بشویید. سپس آن را به مدت یک ربع تا نیم ساعت در یک کاسه آب نمک، کمی شورتر از حد معمول قرار دهید. سپس آن را از آب نمک خارج کنید. با دست فشار دهید تا نمک و آب اضافی گرفته شود. دیگر نیازی به شستن بادمجان نیست، این کار تلخی بادمجان را از بین می برد و بادمجان در هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب می کند. روش دیگری که می توانید برای گرفتن تلخی و روغن اضافی بادمجان استفاده کنید این است که بادمجان را ۲ تا ۳ بار بعد از سرخ شدن در آب جوش بگذارید و هر بار ۱ دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را از آب خارج کرده و صاف می کنیم. دوباره آب را عوض کنید، آن را بجوشانید و این کار را انجام دهید.

2- پیاز داغ طعم بسیار خوبی به غذا می دهد. اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملا نرم و خشک باشد. برای یک پیاز داغ خشک و له شده، پیاز را نازک برش دهید. سپس در مقدار زیادی روغن از قبل گرم شده سرخ کنید. توجه داشته باشید که پیازها باید در روغن شناور باشند. بنابراین نباید در یک مرحله مقدار زیادی پیاز اضافه کنید. پس از سرخ شدن پیازها، آن ها را روی توری سیمی قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملا گرفته شود. سپس روی پله ها پهن شد. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز جدیدی را که سرخ کرده اید روی پیازهای داغ قبلی قرار ندهید. چون اولی را چرب می کند. به علاوه، پیاز داغ را خیس می کند.

3- ماست حاوی کالری بالایی است. اگر اضافه وزن دارید، با احتیاط استفاده کنید. کشک، از سوی دیگر، حاوی درصدی نمک است. بنابراین در غذاهایی که از کشک استفاده می کنید، حتما بعد از اضافه کردن کشک نمک بزنید و غذا را بچشید. توجه داشته باشید که کشک خیلی زود خراب می شود و مسمومیت ناشی از آن بسیار شدید است. حتما از کشک بسته بندی شده و پاستوریزه استفاده کنید. البته کشک محلی بسیار خوشمزه تر است. اگر می خواهید از ماست محلی استفاده کنید، حتماً آن را از جای مطمئن تهیه کنید. اگرچه کشک بسیار مغذی است. اما نفاخ و غیر قابل هضم است. اگر شما از مشکلات گوارشی رنج می برید، باید در استفاده از آن احتیاط کنید. استفاده از نعناع خشک با کشک به فرآیند گوارش کمک می کند.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *