مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

درختان بامبو ژاپن بعد از 120 سال شکوفه زدند؛ چرا دانشمندان نگران این پدیده هستند؟!

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- در یک اتفاق نادر، یک گونه بامبو ژاپنی پس از مدت ها انتظار به تازگی شکوفا شده است.

طبق گزارشی که روزنامه دیلی گلکسی منتشر کرده است. گلدهی این نوع بامبو ژاپنی از نظر بصری خیره کننده است، اما نگرانی های عمده ای را در میان دانشمندان و بوم شناسان ایجاد کرده است. Philstachys nigra گونه ای از بامبو سیاه بومی ژاپن است که به دلیل چرخه تولیدمثلی منحصر به فرد و اثرات بالقوه اکولوژیکی آن توجه محققان سراسر جهان را به خود جلب کرده است. برخلاف اکثر گیاهان گلدار یک ساله، این بامبو سیاه ژاپنی رفتار بسیار متفاوتی دارد. این نوع بامبو 120 سال طول می کشد تا چرخه تولید مثل خود را کامل کند. این دوره طولانی بین گل دهی دانشمندان را برای چندین دهه متحیر کرده است و تحقیقات متعددی را در مورد مکانیسم های بقای گیاهان انجام داده است.

این پدیده که به گلدهی انبوه یا گلدهی انبوه نیز معروف است، زمانی رخ می دهد که چندین گیاه بامبو به طور همزمان گل دهند. این یک هارمونی شگفت انگیز از طبیعت است، اگرچه چالش های زیست محیطی بزرگی را به همراه دارد. پس از گلدهی، کل جامعه بامبو از بین می رود و زمین برای بامبو خالی می ماند تا راه را برای نسل بعدی گیاهان باز کند.

جالب توجه است، در حالی که اکثر جمعیت های بامبو سیاه به طور همزمان گل می دهند، برخی تفاوت های جزئی در زمان بندی نشان می دهند. به عنوان مثال، آخرین گلدهی عمده این گونه بامبو در سال 1908 رخ داد، اما گلهای محلی کوچکتر نیز بین سالهای 1903 و 1912 مشاهده شد. آخرین گلدهی جزئی این بامبو در سال 2020 رخ داد و فرصت ارزشمندی را برای محققان فراهم کرد تا این فرآیند مرموز را مطالعه کنند.

درختان بامبو ژاپنی پس از 120 سال شکوفا شدند. چرا دانشمندان نگران این پدیده هستند؟/ترجمه

رویداد گلدهی جزئی در سال 2020 گروهی از محققان دانشگاه هیروشیما را بر آن داشت تا استراتژی‌های تولیدمثلی بامبو را بررسی کنند. یافته های جدید منتشر شده نگرانی هایی را در مورد آینده این گونه گیاهی و اثرات زیست محیطی گسترده تر آن افزایش می دهد. مشاهدات اصلی این مطالعه نشان داد که 80 درصد از گیاهان بامبوی مورد مطالعه شروع به تولید مثل کردند، اما هیچ یک از گیاهان بذر زنده تولید نکردند و پس از سه سال گلدهی، هیچ نشانه ای از تولید مثل مشاهده نشد. این نتایج نشان می دهد که این بامبو ممکن است برای بقای خود به تولید مثل جنسی وابسته نباشد. این کشف غیرمنتظره دانشمندان را متحیر کرده است که چگونه این گونه در طول مدت زمان طولانی منقرض نشده است.

پیامدهای زیست محیطی این الگوی پر رونق نیز مهم است. ژاپن حدود 170000 هکتار جنگل بامبو دارد که بخش بزرگی از آن را این نوع بامبو سیاه اشغال کرده است. مرگ باغ های بامبو پس از گل دهی می تواند باغ های بامبو را برای سال ها به مراتع خالی تبدیل کند و اکوسیستم محلی را مختل کند. چرخه زندگی منحصر به فرد این بامبو سیاه چالش های زیادی را هم برای محققان و هم برای حافظان محیط زیست ایجاد می کند.

از آنجایی که تغییرات آب و هوایی بلایای طبیعی را تشدید می کند، نقش جنگل های بامبو در کاهش سیل و تثبیت خاک بسیار مهم است. از بین رفتن سهم این درختان در محیط زیست در طول دوره رشد مجدد درختان، نگرانی زیست محیطی جدی ایجاد می کند. دکتر توشیهیرو یامادا، محقق ارشد در مطالعه دانشگاه هیروشیما، بر نیاز به مدیریت پیشگیرانه تاکید کرد: ممکن است لازم باشد این تغییرات شدید را پس از رویداد گلدهی بعدی مدیریت کنیم. این بیانیه بر اهمیت توسعه استراتژی هایی برای کاهش اثرات زیست محیطی ناشی از مرگ انبوه بامبو تاکید می کند.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *