هویج پلو مجلسی با تهدیگ هویج را با این دستور مخصوص درست کنید!
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک پلو مخلوط واقعا بی نظیر است. کمتر کسی است که پلو پلو، عدس پلو، حبوبات، پلو شیرین و … دوست نداشته باشد. علاوه بر خوشمزه بودن، پلو مخلوط نیز بسیار پرکاربرد است و تقریباً با هر موادی که در دست دارید، می توانید خلاقیت به خرج دهید و یک پلو مخلوط خوشمزه درست کنید. هویج پلو یکی از این نوع پلوهای مخلوط خوشمزه و پرطرفدار است که با پختن آن بوی زعفران تمام خانه را پر می کند. هویج برنج را با مرغ یا گوشت چرخ کرده و با دستورهای مختلف طبخ می کنند. هویج پلو مجلسی یکی از روش های پخت هویج پلو است که می خواهیم در این مطلب با شما در میان بگذاریم پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
هویج: 5 عدد
برنج: 3 پیمانه
فیله مرغ: 10 عدد
پیاز: 1 عدد
زعفران غلیظ خیسانده شده: مقدار لازم
زرشک: 4 قاشق غذاخوری
خلال پسته: 1 قاشق غذاخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق غذاخوری
لیمو: 1 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه هویج پلو خوشمزه ابتدا برنج را با آب و کمی نمک خیس کنید و 4 ساعت کنار بگذارید. 3 هویج را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای برش دهید. در ماهیتابه ای کمی روغن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود سپس خلال های هویج را در روغن بریزید و حدود 5 دقیقه در روغن تفت دهید. حالا شکر، آبلیمو و گلاب را اضافه کنید و هویج ها را 5 دقیقه دیگر تفت دهید سپس هویج های سرخ شده را از ماهیتابه خارج کنید. سینه های مرغ را برش بزنید و با کمی زعفران و نمک و فلفل مزه دار کنید و نیم ساعت کنار بگذارید. پیاز را خیلی ریز خرد کرده و در همان ماهیتابه ای که هویج را در آن سرخ کرده اید بریزید و روی آتش بگذارید تا نرم و سبک شود. حالا مرغ مرینیت شده را به پیازها اضافه کنید و روی حرارت متوسط تفت دهید. بعد از آبکش شدن مرغ و پختن، خلال زرشک و پسته را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید. حالا هویج سرخ شده را اضافه کنید، کمی زعفران اضافه کنید، نمک را روی مواد بریزید، سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
دو عدد هویج را با پوستکن یا چاقوی تیز به صورت ورقههای نازک در ته قابلمه برش دهید و به مدت یک دقیقه در آب داغ بجوشانید و سپس آبکش کنید. در این مرحله، زمان فیلتر کردن برنج است. پس از صاف کردن برنج، چند قاشق برنج را در ظرفی ریخته و با زعفران خیس خورده مخلوط کنید. کف قابلمه مورد نظرتان مقداری روغن بریزید سپس برش های هویج را که جوشانده اید دور ته قابلمه بچینید. برنج زعفرانی را روی هویج ها بریزید و سطح آن را صاف کنید. حالا نیمی از برنج سفید را روی لایه زعفران داخل قابلمه می ریزیم و مخلوط مرغ و هویج را روی برنج می ریزیم و بقیه برنج را بین مواد تقسیم می کنیم. در آخر روی بخارپز بگذارید و اجازه دهید برنج حدود 45 دقیقه دم بکشد. در آخر هویج و پلو را در ظرف سرو برگردانید و نوش جان کنید.
نکات مهم
1- برای تهیه هویج پلو سعی کنید برنج تازه یا کمی کهن تر بخورید تا برنج پس از مخلوط شدن با مواد خشک نشود. برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. پس از شستن برنج، آب گرم و نمک را به آن اضافه کنید. به اندازه ای نمک اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای کیفیت بهتر، بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای صاف کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده اید خالی کنید و برنج را در آن خیس کنید سپس برنج خیس خورده را در آب در حال جوش بریزید.
درجه حرارت برای جوشیدن برنج نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار در فواصل زمانی و با احتیاط هم بزنید تا دانه ها خرد شود. مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم است برای آبکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است. بعد از اینکه برنج را از آب خارج کردیم، می گذاریم تا کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد می ریزیم تا دانه ها نپزد و همچنین نمک اضافی بین دانه های برنج گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما به آرامی برنج اطراف خود را اضافه کنید.
2- در استفاده از زعفران در پخت این غذا آزاده عمل کنید. هر چه زعفران بیشتر باشد، عطر و طعم هویج پلو مشخص تر می شود. اگر غذای شیرین دوست ندارید، می توانید شکر را از دستور حذف کنید. مقدار دارچین اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد.
3- سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری تخمیر کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش تخمیر زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس به ازای یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.