مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

کشف تازه باستانی در دشت مشهد

تبلیغات بنری


باستان شناسان یکی از اولین مراکز استقرار را در دشت مشهد و حوضه ککشفرود در تل قدرآباد شناسایی کرده اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، تپه قدرآباد محوطه ای ماقبل تاریخ در دشت مشهد و در حوزه آبخیز جاده کشف است که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. توسعه زمین های کشاورزی و استقرار بخش عمده ای از تپه، که قبل از سال 1375 در این منطقه رخ داد، منجر به باقی ماندن بخش کوچک تری از تپه شد. بنابراین در سال 1402 بر روی این تپه حدس زده شد تا منطقه و حریم آن مشخص شود. به گفته باستان شناسان، وسعت تقریبی این تپه از مرکز کنونی آن تا شعاع 120 متری امتداد دارد و لایه های بارگا در فاصله 120 متری از هر طرف تپه پیدا شده است.

اکنون باستان شناسان اعلام کرده اند که برنامه چینه نگاری تپه قادرآباد در دشت توس (حوضه ککشافرود) به پایان رسیده است و یکی از مهمترین نتایج تایید فرضیه توالی فرهنگی و استقرار از دوران نوسنگی تا عصر مفرغ قدیم در تاریخ است. این تپه

کشف جدید باستان شناسان در دشت مشهد

محمدصادق داوری که رئیس اداره آثار باستانی تل قادرآباد بود، درباره نتایج کاوش های انجام شده در این منطقه گفت: تل قدیرآباد یکی از مهم ترین سکونتگاه های حوضه ککشافرود و عامل اصلی شکل گیری و شکل گیری حوضه آبریز ککشافرود است. این آبادی شریان حیاتی به نام «ککشافرود» است که از فاصله حدود 170 متری شمال شرقی تپه می گذرد. ارتفاع تپه قادرآباد از سطح زمین های اطراف حدود 9 متر است. در سال جاری با حمایت اداره کل میراث فرهنگی استان خراسان رضوی و مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، لایه بندی این تپه با هدف شناخت توالی فرهنگی استقرار در حوضه انجام شد. . و حواشی کشف رود و دشت طوس یکی از مهمترین نتایج تایید فرضیه توالی فرهنگی بوده و استقرار در این تپه از عصر نوسنگی تا عصر مفرغ قدیم بوده است.

رئیس شورای باستان شناسی تپه قدیرآباد با بیان اینکه منطقه ای که در سال گذشته در برنامه پهنه بندی به دست آوردیم بیانگر شکل گیری سکونتگاه شهری در اواخر هزاره چهارم و اوایل هزاره سوم قبل از میلاد است و تخریب و کاوش های زیادی صورت گرفته است استفاده از بیل مکانیکی به پایان رسیده است، بنابراین اجازه دهید در مورد بدنه تپه حدس بزنیم. به همین دلیل دو حلقه چاه برای حفاری به عمق تقریبی 30 سانتی متر در قسمت های شمالی و جنوبی تپه ایجاد شد و با رسیدن یکی از این چاه ها به سطح زمین اطراف، چاهی به مساحت 2×2 متر ایجاد شد. در پایین آن ایجاد شده و در خاک بکر حفر شده است.

داوری افزود: علاوه بر این دو چاه، یک چاه طبقه نیز در قسمت شرقی رشته تپه فعلی احداث شد که تا خاک بکر نیز اکتشاف شد و مهم ترین یافته این فصل گمانه زنی، شناسایی چندین حلقه مختلف است. چاه ها مراحل معماری قائم الزاویه

این باستان شناس از شناسایی تعداد زیادی سفال از دوره های مختلف در این مناطق خبر داد که نشان می دهد در وجود این سفال تردید وجود دارد و افزود: به دلیل اینکه حفاران غیرمجاز حفره های زیادی بر روی تپه حفر کردند و خاک از تپه حفاری شد. حفاری بر روی تپه انبار قرار داده شده است

کشف جدید باستان شناسان در دشت مشهد

این باستان شناس گفت: شواهد حاکی از آن است که تل قدیرآباد یکی از اولین هسته های سکونتگاهی در دشت مشهد و حوضه کشف رود به شمار می رود. از طرفی بقایای جانوری بسیاری از چاه های چینه شناسی و بقایای مختلف گیاهی به دست آمد.

داوری افزود: بر این اساس می توان مطالعات مختلفی در مورد نحوه زندگی و همچنین پوشش گیاهی و وضعیت زیست اقلیمی مردم ساکن در حوزه ککشفرود در هزاران سال قبل از میلاد انجام داد. با توجه به اینکه خراسان و به ویژه حوزه ککشافرود در ادبیات باستان شناسی کشور منطقه ای تقریباً سفید رنگ است، هدف اصلی ما ارائه یک گاهشماری مطلق و جمع آوری نمونه های تاریخ گذاری مطلق از اقشار مختلف بود که خوشبختانه محقق شد.

وی افزود: نمونه های زیادی برای گاهشماری مطلق گرفته شد تا جدول گاهشماری مطلق برای فرهنگ های منطقه خراسان به ویژه حوضه ککشافرود ارائه شود.

رئیس هیئت آثار باستانی قدیرآباد گفت: امیدواریم این داده ها مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج آن در آینده منتشر شود. تپه قادرآباد یکی از معدود زیستگاه هایی است که امروزه به دلیل رسوب زیاد در کوه های بینالود و مسجد هزار در دشت مشهد دست نخورده باقی مانده است.

داوری گفت: به احتمال زیاد بیشتر سکونتگاه های پیش از تاریخ در زیر لایه های رسوبی مدفون شده اند که ضخامت تقریبی آنها در برخی نقاط حدود 7 متر است.

وی با بیان اینکه امیدواریم مسئولان محلی و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تدابیری برای ادامه کاوش در این تپه بیندیشند، گفت: ادامه کاوش مستلزم تامین اعتبار و همچنین به رویکرد مسئولان است. از آنجایی که خراسان، به ویژه حوزه کاشف رود، رابط فرهنگ های آسیای میانه و فلات ایران است، علاوه بر موضوعات ذکر شده، نتایج چنین تحقیقاتی می تواند بخشی از رابطه فرهنگ های فلات ایران و ایران را روشن کند. آسیای مرکزی.

رئیس شورای آثار باستانی قدیرآباد بر لزوم حفاظت از بقایای معماری شناسایی شده در این تپه و همچنین بقایای محدود تپه در اثر حفاری های غیرمجاز و فرسایش ناشی از بارش های جوی و ایجاد پایگاه باستان شناسی و موزه تخصصی تاکید کرد. برای حوضه جاده کاشف در این منطقه.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *