مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

کشف شواهد وجود اقیانوس باستانی در سیاره سرخ

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


فضاپیمای ژورنگ چین شواهد جدیدی برای این نظریه پیدا کرده است که مریخ زمانی اقیانوس بزرگی داشته است. دانشمندان چینی می گویند که خط ساحلی این اقیانوس را پیدا کرده اند، اما برخی از دانشمندان خارجی این نتایج را زیر سوال می برند.

به گفته دیجیاتو، امروزه می دانیم که در گذشته های بسیار دور، مریخ دارای حجم های آبی بسیاری شبیه به زمین بوده است، اما این نظریه که میلیاردها سال پیش، اقیانوسی به اندازه یک سوم سطح مریخ روی آن وجود داشته است. بسیار بحث برانگیز است

در سال 2021، فضاپیمای جورونگ چینی در نیمکره شمالی سیاره سرخ و در منطقه اتوپیا فرود آمد. مکانی که قبلاً شواهدی از آب باستانی در آن مشاهده شده بود.

دانشمندان چینی می گویند شواهد مختلف وجود یک اقیانوس باستانی را در محل فرود جورونگ در مریخ نشان می دهد. چنین شواهدی شامل مخروط های توخالی، حوضچه های چند ضلعی، و نهرهای حکاکی شده است.

در تحقیقات قبلی، پیشنهاداتی ارائه شده است که مخروط‌های توخالی و دهانه‌ای شکل از جریان‌های گلی تشکیل شده‌اند که اغلب در مناطق حاوی آب و یخ یافت می‌شوند. داده های مریخ نورد، داده های ماهواره ای و تحلیل های روی زمین نشان می دهد که خط ساحلی نزدیک به محل کاوشگر بوده است.

یک فضاپیمای چینی شواهدی از یک اقیانوس باستانی در سیاره سرخ کشف کرد

دانشمندان تخمین می زنند که این اقیانوس در حدود 3.7 میلیارد سال پیش بر اثر سیل تشکیل شده است. سپس آب های آن یخ زد و یخ خشکی را در امتداد ساحل شست. سپس یخ 3.4 میلیارد سال پیش ناپدید شد.

شواهد موجود در محیط چین مشکوک است

دانشمندان چینی اذعان دارند که این نتایج وجود یک اقیانوس بزرگ در مریخ را ثابت نمی کند. تا زمانی که نمونه هایی از این منطقه به زمین آورده نشده و به دقت مورد بررسی قرار نگیرند، نتایج آنالیز نهایی نیست.

تعدادی از دانشمندان آمریکایی نیز نتایج این مطالعه جدید را زیر سوال می برند. آنها می گویند که دانشمندان چینی به تأثیر باد بر رسوبات و سطح مریخ توجه کافی نداشته اند. مریخ، بر خلاف اجرام مانند ماه، از نظر زمین شناسی بسیار فعال است.

مدل‌های قبلی نشان می‌دهند که حتی با پایین‌ترین نرخ فرسایش در مریخ، هر اثری از خطوط ساحلی در طی میلیاردها سال ناپدید می‌شد. البته گاهی اوقات برخورد شهاب سنگ ها می تواند سنگ ها و رسوبات اقیانوسی را از زیر زمین به سطح زمین بیاورد.

اگرچه شواهد وجود اقیانوس مریخی به طور کلی مشکوک است، اما این منتقدان مانند همتایان چینی خود معتقدند که در گذشته های دور اقیانوسی در این سیاره وجود داشته است. آنها امیدوارند در آینده شواهد قابل اعتمادتری پیدا شود.

بسیاری از دانشمندان بر این باورند که حیات روی زمین یا در اعماق اقیانوس ها به وجود آمده است، جایی که گازها و مواد معدنی از زیر زمین وارد بستر دریا شده اند، یا در تقاطع آب و خشکی، در استخرهای اقیانوسی. کشف شواهد قطعی از یک اقیانوس باستانی در مریخ نشان می دهد که زمین تنها سیاره منظومه شمسی نیست که می تواند میزبان حیات باشد.

دانشمندان چینی نتایج مطالعه خود را در مجله Scientific Reports منتشر کردند.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *