عباس پالیزدار کیست؟ / بیوگرافی و داستان شهرت و زندان
۱ دقیقه خوانده شدهبعدی- عباس بالیزدار نامی بود که در دهه 80 و اوایل دهه 90 بسیار شنیده می شد. یکی از اعضای کمیته تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضائیه که در چندین سخنرانی فساد بزرگی را افشا کرد اما در نهایت او بود که راهی زندان شد. این روزها نام بالیضدار به واسطه مصاحبه صریح و مفصلش با سایت خبری ایران دبان بار دیگر بر سر زبان ها افتاده است. یک نوع مصاحبه از سخنرانی دهه 80 که این بار ممکن است صریح تر از نمونه های قبلی باشد.
به گزارش فردا پالیزدار یکی از جذاب ترین شخصیت های دو دهه اخیر است. او یکی از اعضای کمیته تحقیق و تفحص شورا از قوه قضائیه بود، اما سوابق حرفه ای و حرفه ای او کاملاً مشخص نیست. اما او در آخرین مصاحبه خود تا حدودی به این سوال پاسخ داد. برخی به اشتباه او را نماینده مجلس می خوانند در حالی که بالیضدار هرگز نماینده مجلس نبود و به عنوان کارشناس و دبیر کمیسیون تحقیق و تفحص زیر نظر کمیسیون اصل 90 مجلس فعالیت می کرد.
کنده های صیقلی
وی در آخرین مصاحبه خود نحوه عضویت خود در هیئت مدیره را اینگونه بیان کرد: «در آن زمان طرحی با عنوان «شناسایی تنگناهای مشکلات صنعت در تولید کشور» مطرح شد و من رئیس خانه صنعت ایران بودم و به عنوان یک تشکل صنعتی برای تحقق این طرح وارد مرکز تحقیقات هیأت شد و از طرفی بحث تدوین چشم انداز بیست ساله مطرح شد و مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی پیشنهاد من را به آقای محسن رضایی – دبیر انجمن صنفی – پیشنهاد داده بود. مجمع تشخیص مصلحت نظام در آن زمان – و در نامه خود نوشت: «تدوین چشم انداز بیست ساله در بخش صنعت و استفاده از تولید کشور از جانب ایشان مسلم است. من همکاری خود را با شورا و سیستم تشخیص مزایا آغاز کردم. اما در آن زمان با افرادی مواجه بودیم که ادعا می کردند با فساد مبارزه می کنند. آقایان زاکانی، کاتوزیان، خانم آگرلو، آقای کامران و تعدادی دیگر با 23 نماینده حضور داشتند. آنها بر این اساس ایستادند که ما می خواهیم با فساد مبارزه کنیم.»
وی در سال 1388 در گفت و گو با روزنامه «سیاست رز» با ابراز تأسف از عملکرد خود، سابقه همکاری خود با شورا و از طریق مرکز پژوهش ها را از دوره شورای چهارم اعلام کرد. بالیضدار پس از کشفیاتش در 31 خرداد 1386 دستگیر شد. مصاحبه ای که در تاریخ 31 خرداد 1386 در سایت عصر ایران منتشر شد نشان می دهد که این فاطمه آجرلو، نماینده وقت کرج در مجلس بود که بالیضدار را به این کمیته دعوت کرد: «من هستم. به هیچ وجه مخالف دعوت آقای بالیضدار نیستیم.» به کمیته جستجو و تحقیق، من این کار را کردم و پشیمان نیستم و تا الان فکر میکنم او در کارش مهارت داشت و کارشناس خوبی بود و به همین دلیل از او دعوت کردیم تا در کمیته کار کند. به عنوان یک کارشناس صنعت، پس از پایان کار، کار را متوقف کرد. همچنین به عنوان یک کرد قصد دارم از تمامی رسانه ها و خبرگزاری هایی که این شایعات را مطرح کرده اند شکایت کنم.
موضوعات تحقیق و تحقیق
مجلس در تاریخ 8 آذر 1382 طرح تحقیق و تفحص قضایی را با اکثریت 165 رأی تصویب کرد که این طرح در 19 آبان ماه سال جاری با امضای 100 نماینده مجلس هفتم تقدیم شد. بر اساس گزارشهای موجود، این طرح با محوریت «بررسی وضعیت زندانهای کشور، عزل و انتصابات در قوه قضائیه، استفاده از اختیارات شخصی مقامات قضایی، عملکرد دستگاههای مشمول اختیارات این مرجع و نحوه برخورد» بوده است. با موارد مفاسد اقتصادی». گزارش تحقیق ارائه شده توسط مجلس نمایندگان در 1 ژوئن 2007 از قوه قضاییه قرائت شد.
سخنرانی در همدان
نام بالیضدار با سخنرانی اش در همدان در جامعه پیچید. او در 24 اردیبهشت، دو هفته قبل از قرائت این گزارش در مجلس، به دانشگاه بو آلسینا همدان رفت و در سخنرانی خود اسامی را فاش کرد. دلیل این سخنان را در این قسمت از آخرین گفت و گوی او می خوانید: «این گزارش در مجلس خوانده شد، اما از زمانی که با شهدا عهد و پیمان بستم و دست گذاشتم، نام هایی مانند الف، ب، ج و… در مورد قرآن در مجلس، اگر به شرط عدم ذکر اسامی به ترتیب حروف الفبا وارد شوم و حتماً اعلام می کنم «اسامی را افشا کردم با اینکه هزینه سنگینی چون حبس متحمل شدم».
بالیضدار در سخنان همدان اسامی کامل را ذکر کرد و شروع به افشاگری کرد. در پایان، دیدم مردی آمد و نوشت که پسرش معلول جسمی است، گفت من می خواهم یک موسسه توانبخشی را باز کنم که پسرم بتواند به آن موسسه توانبخشی برود و اجازه دهید 100 200 نفر را نگه داریم 300 معلول آنجاست، پسرم پاسخگوی آنها خواهد بود […]گفت نیاز به حمایت دارم، نمی توانم هزینه کنم و سیستم باید به ما کمک کند. چه کار باید بکنیم؟ به این مرد یک معدن خاص بدهید، معدن سنگ دهابید در فارس. آقا این سنگ مرمر بهترین سنگ مرمر دنیاست و از منابع انفال جمهوری اسلامی است. من آن را به شما می دهم بله، آن را به من بدهید. معامله انجام شد و این معدن به این آقا سپرده شد. بعد از مدتی دوباره گفت: آقا این برای من کافی نیست […]زنجان را هم به ما بدهید. چهار تایی که پیدا کردیم…
سخنرانی پالیسدار در دانشگاه همدان – اردیبهشت 1396
،[یکی از حاضر خواستار اعلام اسم فرد میشود] اگر اجازه بدهید نامی نمی برم. شاید بعضی ها خدای نکرده… [تعداد بیشتری خواستار اعلام اسم فرد مورد اشاره میشوند]خب بعضی ها فکر می کنند اگر اسمی را بیاورید مردم به دینشان ایمان نمی آورند. من این اعتقاد را ندارم، دین مردم ما به علما مربوط نمی شود، زیرا آنها این اعتقاد را دارند. [اعتراض جمعی. یکی از دانشجویان میگوید بگویید تا پشت سرش نماز نخوانیم.]نه دیگر، اگر بگوییم و شما نماز نخوانید، این امکان ندارد. [ادامه همهمه]خوب، من به برخی از آنها اشاره می کنم…»
دستگیری و حبس
پالیزدار دو هفته بعد از این سخنرانی و در خرداد ۱۳۸۶ به دستور سعید مرتضوی در سمت دادستان عمومی و انقلاب تهران بازداشت و روانه زندان شد. دادگاه خرداد ابتدا در سال ۱۳۸۷ وی را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، افشای اسناد محرمانه، خیانت در امانت، کسب ثروت غیرقانونی، تهمت، تهمت و نشر اکاذیب به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کرد. در تیرماه ۱۳۸۷ وکیل وی اعلام کرد که پالیزدار با پرداخت وثیقه ۳۵۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده است. وی در سال 1368 در دادگاه تجدیدنظر از اتهام اقدام علیه امنیت ملی تبرئه شد، اما دادگاه سایر اتهامات وی را که شامل افشای اسناد محرمانه، خیانت در امانت و هتک حیثیت بود تایید کرد و حکم وی به شش سال کاهش یافت. . . وی در مهرماه 1390 برای اجرای حکم بازداشت و به زندان افتاد. مدتی به دلیل عوارض شیمیایی و با نامه پزشکی قانونی از زندان آزاد شد. اما پس از آن، مشخص نیست که او چند سال را در زندان گذرانده است. چون هیچ خبری در این زمینه نیست.