طرز تهیه گردو پلو با مرغ؛ پلو مخلوط خوشمزه و مقوی
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک پلو مخلوط جایگاه ویژه خود را در سفره ایرانیان دارد. پلو پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو، داک پلو و… از جمله انواع پلوهای مخلوط هستند که در مهمانی ها طرفداران خاص خود را دارند. گردو پلو با مرغ یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین انواع پلو مخلوط به حساب می آید، زیرا از مخلوط برنج با مرغ، زرشک، کشمش، گردو، زعفران و غیره تهیه می شود. اگر به دنبال تهیه غذاهای جدید و لذیذ برای اعضای خانواده خود هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه گردو پلو با مرغ همراه باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
پیاز: 1 عدد
سینه مرغ: 1 عدد
گردو خرد شده: 1 پیمانه
زرشک: نصف پیمانه
کشمش بلوی: نصف پیمانه
نمک، فلفل قرمز، زیره و دارچین: به میزان لازم
زعفران، کره سنگین: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این برنج مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و به مدت ۴ ساعت کنار بگذارید. پیاز را خلال می کنیم و در ماهیتابه مناسبی با کمی روغن می گذاریم و روی اجاق گاز می گذاریم تا پیاز نرم و طلایی شود. سینه مرغ را خلال کنید و به پیازها اضافه کنید سپس زردچوبه، نمک، فلفل قرمز، زیره و پودر دارچین را روی مرغ بریزید و با پیاز تفت دهید. در مرحله بعد زعفران غلیظ را روی مواد بریزید و کشمش و زرشک شسته شده را اضافه کنید. بعد از سی ثانیه گردوی خرد شده را داخل مواد بریزید و سپس اجاق گاز را خاموش کنید. حالا نوبت آبکش کردن برنج است. کف قابلمه را در قابلمه مورد نظر قرار دهید و مقداری از برنج آبکش شده را داخل کاسه بریزید و مقداری از مواد مرغ را روی برنج بریزید. دوباره برنج را می ریزیم و مقداری از مواد زعفران و مرغ را روی برنج می ریزیم و این کار را ادامه می دهیم تا مواد برنج و مرغ تمام شود. روی سطح برنج کمی زعفران و روغن بریزید و روی آتش بگذارید. بعد از 45 دقیقه، گردویی خوشمزه شما آماده سرو است، میل کنید.
نکات مهم
1- برای صاف کردن برنج به این نکات توجه کنید. پس از شستن برنج، آب گرم و نمک را به آن اضافه کنید. به اندازه ای نمک اضافه کنید تا کمی شورتر از حد معمول شود. اجازه دهید برنج چند ساعت خیس بخورد. برای کیفیت بهتر، بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت با نمک خیس کنید. اگر وقت دارید حتما برنج را از شب قبل خیس کنید. برای صاف کردن برنج، قابلمه را دو سوم آب پر کنید و روی آتش بگذارید. به آن نمک اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه کرده اید خالی کنید و برنج را در آن خیس کنید سپس برنج خیس خورده را در آب در حال جوش بریزید.
درجه حرارت برای جوشیدن برنج نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط به زیاد باشد. در قابلمه را نپوشانید و صبر کنید تا آب برنج بجوشد. وقتی آب دوباره به جوش آمد، برنج را چند بار و با احتیاط هم بزنید تا دانه های آن خرد شود. مراقب باشید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج را باید ده تا چهارده دقیقه بجوشانید. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. برنج زمانی که دانه های آن نرم است برای آبکشی مناسب است. اما مغزش همچنان سخت است. بعد از صاف کردن برنج، آن را بگذارید تا کاملا آبکش شود. سپس روی برنج آب سرد می ریزیم تا دانه ها نپزد و همچنین نمک اضافی بین دانه های برنج گرفته شود تا برنج شور نشود. اگر می خواهید برنج طولانی تر شود، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک فنجان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث شوکه شدن برنج و بلندتر شدن آن می شود. مراقب باشید از وسط برنج آب سرد اضافه نکنید. اما خیلی آرام برنج را در اطراف خود اضافه کنید.
۲- سعی کنید همیشه از زرشک تازه استفاده کنید. زرشک نباید خیلی داغ باشد. چون رنگش عوض میشه لازم نیست زرشک را روی آتش نگه دارید تا پف کند. اگر بیش از حد گرم شود، رنگ آن برمی گردد و تیره تر می شود. استفاده زیاد از ترشی شکر زرشک را خارج می کند و در عین حال به براق شدن آن کمک می کند. بنابراین در صورت تمایل می توانید هنگام تفت دادن زرشک ها کمی شکر به آن اضافه کنید. نکته مهم دیگر در مورد زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار خیساندن در آب پاک نمی شود. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را تمیز کرده و در آبکش یا الک قرار دهید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و آن را زیر شیر آب بکشید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید می بینید که داخل کاسه پر از سنگریزه شده است. باید این کار را ادامه دهید تا آب باقیمانده در کاسه کاملا شفاف شود.
3- سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری تخمیر کنید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین روش تخمیر زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر آسیاب کنید. سپس به ازای یک قاشق چایخوری زعفران، دو قاشق غذاخوری آب جوش و دو تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد. زعفران را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و قبل از استفاده اجازه دهید در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده، بقیه زعفران را در یخچال قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای دانستن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.