طرز تهیه دلمه اسفناج؛ بمب آهن و انرژی
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک وقتی صحبت از غذاهای لذیذ و خاطره انگیز به میان می آید، بدون شک دلمه یکی از بهترین هاست. کلمه dolme یا dolma یک کلمه ترکی است که به معنای «پر» است. دلمه در بین کشورهای ترک و عرب زبان، ایران، بالکان، قفقاز، روسیه و به طور کلی منطقه خاورمیانه بسیار محبوب است و یکی از غذاهای اصلی مردم این کشورهاست. در ایران دلمه غذای بسیار پرطرفداری است و در شهرهای مختلف به روش های مختلفی طبخ می شود. گال انواع مختلفی دارد. مهم ترین نکته در تهیه دلمه این است که شکم سبزیجاتی مانند برگ مو، بادمجان، سیب زمینی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و کلم را با موادی مانند برنج، لوبیا و گوشت پر می کنند و در سس خوشمزه و غلیظی می پزند. دلمه اسفناج یک دلمه بسیار خوشمزه و مقوی است. برای تهیه آن باید مواد دلمه را به جای برگ های کرک دار وسط برگ های بزرگ و پهن اسفناج قرار دهید. جالب است بدانید که اسفناج بر خلاف سبزیجات دیگر در عرض ده دقیقه بلافاصله آماده سرو است. اگر می خواهید دلمه اسفناجی خوشمزه و هیجان انگیز را در خانه تهیه کنید، این مطلب را با آموزش دلمه اسفناج ما دنبال کنید.
مواد لازم
-اسفناج پهن برگ: 20 عدد
گوشت چرخ کرده: 150 گرم
لپه پخته: 100 گرم
برنج پخته: سه چهارم فنجان
دولامی سبزیجات (شامل ترخون، شوید، ریحان، موسیر و مرزه): 5 قاشق غذاخوری
پیاز درشت: 1 عدد
نمک، زردچوبه، تخم گشنیز و فلفل سیاه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
آب جوش: نصف فنجان
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
زعفران تخمیر شده: نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه این دلمه خوشمزه ابتدا پیاز را رنده کرده و در تابه ای با کمی روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود سپس گوشت چرخ کرده و کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و گشنیز آسیاب شده را اضافه کنید. دانه ها روی گوشت بپاشید و مواد را هم بزنید. بعد از کشیدن آب گوشت، برنج و لپه پخته شده را اضافه کنید و هم بزنید، سپس سبزی دلمه را داخل تابه بریزید. مواد را هم بزنید و بعد از حدود دو دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله بعد مقداری برگ اسفناج را در کف قابلمه یا تابه پهن قرار دهید. حالا یک برگ اسفناج بردارید و کل ساقه را بردارید. یک قاشق غذاخوری از مواد دلمه را وسط برگ اسفناج بریزید و لبه های برگ را به هم بریزید و کاملا ببندید و دلمه را در قابلمه قرار دهید. بقیه پوست ها را به همین ترتیب می پوشانیم و روی هم می گذاریم. حالا آب در حال جوش را با آبلیمو و نمک و زعفران مخلوط کرده و روی پوست ها بریزید. درب قابلمه را ببندید، قابلمه را روی اجاق بگذارید و ده دقیقه بگذارید بماند. بعد از ده دقیقه سس اسفناج خوشمزه و مقوی آماده سرو است.
نکات مهم
1- برای تهیه پوسته اسفناج حتما از برگ های پهن اسفناج استفاده کنید و کل ساقه اسفناج را جدا کنید. می توانید به جای سبزیجات تازه از همان مقدار سبزیجات خشک استفاده کنید.
2- از آنجایی که این دلمه خیلی سریع آماده می شود، باید تمام مواد آن کاملا پخته شده باشد، پس حتما برنج و کدو را از قبل بپزید.
3- این دلمه بعد از ده دقیقه دم کشیدن آماده می شود و نیازی به فشار دادن آن با بشقاب یا این چیزها نیست، پس نگران افتادن دلمه نباشید.