خانه «طاق کسری» در کرج برندۀ جایزه جهانی معماری شد
۱ دقیقه خوانده شدهبالکن یکی از اصیل ترین عناصر معماری ایرانی به شمار می رود و همواره فضای ارتباطی درون و بیرون بوده است. در این پروژه، ایوان نه تنها زنده می شود، بلکه معنای تازه ای نیز به آن داده می شود. جایی که تاریخ و مدرنیته در کنار هم فضاهای متفاوتی را ایجاد می کنند.
به گزارش فرادید. این طرح بر روی یک ویلای قدیمی که حدود 50 سال پیش ساخته شده است، اجرا شده است. ویلایی با سقف های کم، دیوارهای ضخیم و پنجره های کوچک که در فضا بسته به نظر می رسد. با این حال، قلب این خانه، اتاق نشیمن، بهترین مکان برای ایجاد یک تغییر بزرگ بود. معماران تصمیم گرفتند سقف این بخش را بالا ببرند و با ساخت طاق بزرگی به ارتفاع 7 متر رو به حیاط، رواقی جذاب بسازند. این بالکن اکنون مکانی منحصر به فرد برای نشستن و تماشا است.
طاق دیگری نیز در داخل حیاط ساخته شده و هماهنگی زیبایی با ایوان خانه ایجاد کرده است. بین این دو طاق استخر کوچکی وجود دارد که حس طراوت و ارتباط با طبیعت را افزایش می دهد. در اینجا آلاچیق از حالت سنتی خود فراتر رفته و بین آلاچیق مدرن و مدل باستانی ایرانی قرار دارد. همان الگویی که در ساختمان های باستانی مانند قوس فراکتال می بینیم.
اما خلاقیت این طراحی به اینجا ختم نمی شود. معماران یک عنصر سرگرم کننده را به این فضا اضافه کردند: یک تاب! چراغی ساده که یادآور شادی های دوران کودکی است و حس زندگی و پویایی را به حیاط می بخشد.
در طراحی این فضا به گذشته اشاره شده است اما نه به صورت مستقیم. آجرهایی که با دقت در کنار هم قرار گرفته بودند و نوری که از میان آنها می تابد حس آرامش و زیبایی خاصی ایجاد می کرد. این فضایی است که گذشته را در دل خود نگه می دارد و نیازهای امروز را برآورده می کند.