مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

عده‌ای در کشور ما کاپیتان‌های گل به خودی اقتصادی محسوب می‌شوند

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- مرکز آمار ایران گزارش نرخ رشد اقتصادی شش ماهه اول سال 1403 هجری قمری را منتشر کرد. بر اساس این آمار، تولید ناخالص داخلی ایران به قیمت های ثابت 1400 تا پایان تابستان سال جاری بدون احتساب نفت به 3837 میلیارد تومان و با احتساب نفت به 4872 میلیارد تومان رسید. بدین ترتیب نرخ رشد اقتصادی ایران طی شش ماهه 1403 هجری قمری با نفت 4 درصد و بدون نفت 6/2 درصد بوده است. همچنین اعلام شد که نرخ رشد اقتصادی تابستان 1403 هجری قمری به 3.4 درصد رسیده است. این آمار به معنای کاهش 1.3 واحد درصدی نسبت به فصل بهار است.

به گزارش فردا این آمار در حالی منتشر می شود که تیم اقتصادی دولت همچنان بر رشد اقتصادی 8 درصدی تاکید دارند. عبدالناصر همتی چندی پیش درباره رشد اقتصادی کشور گفت: رشد اقتصادی ما در کشور 3 یا 4 درصد بود و گاهی به 12 درصد هم می رسید اما به دلیل شوک های نفتی بود که می خواهیم به رشد اقتصادی 8 درصدی برسیم برای سرمایه گذاری بین 120 تا 130 میلیارد دلار باید منابع تامین شود، بنابراین دستیابی به رشد 8 درصدی تا حدودی مشکل است که پیش بینی بودجه 3.5 درصدی است، اما هدف 8 درصد است و باید این اتفاق بیفتد. اگرچه همتی می گوید رشد باید به 8 درصد برسد، رئیس مجلس اینگونه فکر نمی کند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نمایندگان اخیرا گفته است: با سرمایه گذاری فعلی نمی توانیم به رشد اقتصادی 8 درصدی برسیم و درآمد خانوارها نامتعادل است.

با توجه به این شرایط سوالاتی مطرح می شود از جمله اینکه علت این شرایط چیست و کاهش رشد اقتصادی در کشور چه پیامدهایی دارد؟ علی قنبری، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با همه در یک او به این سوالات پاسخ داد:

برخی از افراد در کشور ما رهبران موفقیت اقتصادی محسوب می شوند

عده ای در کشور ما خود را سردمدار اقتصاد می دانند/ ای کاش تلاش برای مبارزه با حجاب صرف مبارزه با عقب ماندگی اقتصادی شود/ طلا داریم در زمینه محدودسازی رشد اقتصادیعلی قنبری به همه در یک گفت: رشد اقتصادی در واقع افزایش تولید کالاها و خدمات اقتصادی نسبت به دوره زمانی دیگر است بر اساس تولید ناخالص ملی (GNP) یا تولید ناخالص داخلی (GDP) اما چرا این عدد مهم است زیرا رشد اقتصادی یکی از مهمترین شاخص های یک اقتصاد سالم است و تأثیر مثبتی بر سطح درآمد و اشتغال دارد؟ شش عامل مهم رشد اقتصادی شامل منابع طبیعی، سرمایه یا زیرساخت فیزیکی و جمعیت یا نیروی کار است منابع انسانی، پیشرفت تکنولوژیکی و وجود قوانین مناسب، حالا ببینیم در این زمینه ها چه کاری انجام داده ایم یا در حوزه فناوری چه کرده ایم؟ چه قوانینی به طور کامل از سازنده حمایت کرده ایم؟

وی افزود: اتفاقاً باید به شش عامل محدودکننده رشد اقتصادی بپردازیم و در این زمینه متخصص هستیم: پایین بودن خدمات بهداشتی و درمانی ناشی از مهاجرت پرسنل پزشکی و کمبود تجهیزات لازم. ” زیرساخت ها، فرار سرمایه کشور، مشکلات سیاست خارجی، تحریم ها، عدم حضور در عرصه اقتصاد بین الملل در کنار مشکلات زیست محیطی. در چنین شرایطی که در بسیاری از شاخص های رشد اقتصادی عقب هستیم، برخی از آقایان نگران نرخ جریمه بی حجابی هستند یا اینکه بعد از چندین بار بی حجابی فرد را به زندان می اندازند. برخی دیگر عمدا یا ناآگاهانه با هر نوع کاهش تنش با غرب و توسعه اقتصادی پایدار مبارزه می کنند. در واقع برخی در کشور ما خود را سردمدار اقتصاد می دانند و اصلا نمی فهمند که به دلیل محدودیت روابط با اروپا و تحریم ها چه بر سر معیشت مردم، رشد اقتصادی و توسعه کشور آمده است. اکنون موضوع کم حجابی مردم را در تنگنای بیشتری قرار داده است یا باعث تنگناهای معیشتی و مشکلات اقتصادی شده است؟ وضعیت معیشتی مردم وخیم است. هیچ‌کدام از ما مخالف گسترش فرهنگ اسلامی و کاهش نابرابری‌های اجتماعی نیستیم، اما امیدوارم در مبارزه با حجاب برای مبارزه با عقب ماندگی اقتصاد کشور نیز همین تلاش و تلاش را انجام دهیم.

تنها راه رسیدن به رشد بیش از 8 درصد لغو تحریم هاست

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: شرایط کشور در این مقطع زمانی حساس و خطرناک است، یکی از مهمترین عوامل رشد در ایران، رشد سرمایه گذاری یا رشد سرمایه ثابت ناخالص بوده است شکل گیری در ده سال اخیر برابر با منهای 1.6 درصد و در 20 سال گذشته با در نظر گرفتن نرخ استهلاک سرمایه بین 10 تا 30 درصد و رشد منفی کل سرمایه گذاری در سال 2018 برابر با 0.3 درصد بوده است. در سال های گذشته می توان در نظر گرفت که موجودی سرمایه ثابت در ایران در سال های گذشته کمتر و کمتر شده است این آمار وقتی بیشتر نگران کننده می شود که به یاد بیاورم چه مقدار از نیروی کار تحصیل کرده، باهوش و با استعداد ما در حال هدر رفتن است و به دلیل تحریم ها و عدم تمایل سرمایه گذاران داخلی و خارجی به چه میزان سرمایه نیاز داریم و داریم از دست می دهیم.

وی افزود: از زمان اعمال تحریم ها و قرار گرفتن آن در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، گرانی مبادلات و مبادلات، هزینه صادرات و واردات را افزایش می دهد و صنایع داخلی کشورمان در حال از دست دادن توانایی خود هستند. برای رقابت.» با وجود صنایع خارجی در بازارهای بین المللی، شما ندارید و این نه تنها پتانسیل رشد صادرات خالص را به میزان قابل توجهی محدود می کند، بلکه هزینه واردات را افزایش می دهد و به عنوان یک عامل بازدارنده برای رشد تولید عمل می کند. در نتیجه و با وجود تحریم های موجود، احتمال جهش خالص صادرات به عنوان ضریب رشد 8 درصدی در سال های آینده دور از انتظار خواهد بود. ضمناً در اینجا سخنان آقای همتی را نقل می کنم که اخیراً گفته بود در دو سال و هشت ماه گذشته مجموع سرمایه خارجی جذب شده به کشورمان تنها 2.1 میلیارد دلار بوده است و محدودیت های ناشی از تحریم ها را مقصر دانسته است. و گروه ضربت با توجه به همه این مسائل، معتقدم تنها راه رسیدن به رشد بیش از 8 درصد در سال های آینده، رفع تحریم ها و تطبیق قوانین داخلی با قوانین و استانداردهای FATF برای رفع موانع رشد است. تجارت و سرمایه گذاری خارجی و همچنین برای حل تنش های سیاسی داخلی.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *