طرز تهیه ترشی کلم بقچهای؛ خوشمزهترین ترشی که تابهحال خوردهاید!
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک ترشی ها مخلفات خوشمزه ای هستند که همراه با غذا سرو می شوند و تنوع زیادی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است. اما برخی ترشی ها هستند که مواد آن را می توان در تمام فصول سال تهیه کرد. ترشی کلم که این روزها رواج پیدا کرده یکی از ترشی های خوشمزه ایرانی است که دستور پخت متفاوتی دارد. در این روش مواد ترشی را در وسط یک برگ کلم پیچیده و در مخلوط سرکه و آب قرار می دهند تا پخته و نرم شوند. این ترشی طعم و عطر فوقالعادهای دارد و با غذاهایی مانند لوبیا پلو، ماکارونی، عدس پلو، سیر و … میآید. اگر می خواهید این ترشی متفاوت و خوشمزه را در خانه به روشی آسان تهیه کنید، این مطلب را با آموزش ترشی کلم دنبال کنید.
مواد لازم
– کلم سفید بزرگ: 1 عدد
لب وسط: 3 عدد
هویج: 3 عدد
سیر: 1 حبه
– فلفل دلمه ای: 10 عدد
برگ کرفس: 4 شاخه
نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
نمک: 3 قاشق غذاخوری
آب جوشیده ولرم: 1 فنجان
سرکه قرمز: 1 فنجان
طرز تهیه
برای تهیه این ترشی خوشمزه ابتدا یک قابلمه مناسب را پر از آب کنید سپس مقداری نمک داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد سپس کلم را که به درستی شسته شده است در قابلمه قرار دهید. کلم را باید تقریباً دو تا سه دقیقه بجوشانید تا برگهای آن نرم شوند. پس از آن کلم را از آب در حال جوش خارج کرده و کنار می گذاریم تا سرد شود سپس برگ های کلم را یکی یکی جدا می کنیم و روی حوله ای تمیز می گذاریم تا خشک شود. در همین حین لب را پوست کنده و به صورت سنگ های قیمتی برش داده و در ظرف مناسبی قرار دهید. هویج را درشت رنده کرده و به لیپو اضافه کنید. حدود 5 تا 6 عدد فلفل دلمه ای را خرد کرده و به همراه سیر له شده، نمک و نعناع خشک به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. بعد از خشک شدن برگ های کلم، یکی دو قاشق غذاخوری از مواد را بردارید و در وسط کلم بریزید، سپس برگ را به شکل ورقه یا دلمه بغلتانید. حالا جوانه ها را یکی یکی در یک کاسه بزرگ یا شیشه ترشی قرار دهید و فلفل دلمه ای و برگ کرفس را در کنار جوانه ها قرار دهید. وقتی شیشه پر شد روی برگ های کلم آب جوش ولرم و سرکه بریزید تا شیشه پر شود. حالا درب شیشه را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود سپس شیشه را به مدت یک هفته در جای خشک و خنک بگذارید تا دم بکشد و بنوشید.
نکات مهم
1- سرکه انواع مختلفی دارد و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم تری نسبت به سرکه سفید دارد.
2- ترشی ها را در ظرف شیشه ای بریزید. ظرفی که در آن قصد ترشی را دارید باید کاملا تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی پوسیده می شود. پوشش شیشه ای نباید زنگ زده یا فرورفته باشد. در ظرف را محکم ببندید تا هوا به بیرون نشت نکند. اگر هوا باشد ترشی خراب می شود.
3- در هنگام خرید لیپو باید توجه داشته باشید که کیفیت لیپو باید کوچک و سفت باشد و رنگ آن نارنجی روشن باشد. اگر لب ها خیلی بزرگ هستند و ریشه های پشمی زیادی دارند، هرگز آنها را نخرید. چون لب کهنه رو نشون میده لبی که خیلی بزرگ است معمولا در وسط جامد است و مغز بالغ نیست. به طور کلی، همیشه سعی کنید لیپوماتیک کوچک یا متوسط بخرید، زیرا پختن آنها راحت تر است.