رسانه آمریکایی: جنگندههای اف ۱۴ ایران بهروز شدهاند
۱ دقیقه خوانده شدهرسانههای آمریکایی در یادداشتی درباره استفاده ایران از جنگندههای گرومن اف-۱۴ تامکت نوشتند که ناوگان هواپیماهای تامکت که تهران همچنان با آنها پرواز میکند، طی چندین دهه اصلاح و تغییر شکل داده است تا در عصر جدید هوانوردی موثر واقع شود.
به گزارش ایسنا؛ در یادداشت منتشر شده در مجله نشنال اینترست آمده است: F-14 Tomcat برای اولین بار در بیش از پنج دهه استفاده شد. در حالی که این جنگنده ها با هواپیماهای جدیدتر و نسل بعدی در ایالات متحده جایگزین شده اند، در ایران همچنان در خدمت هستند.
روزنامه آمریکایی نوشته تهران، دشمن اصلی آمریکا، این جنگنده ها را در ابتدای انقلاب اسلامی و قبل از سقوط شاه ایران وارد کرد. ناوگان تامکتهایی که هنوز از تهران پرواز میکنند، طی سالها اصلاح شدهاند تا برای استفاده در عصر جدید هوانوردی مناسب باشند.
هواپیماهای اف 14 ایرانی در آسمان تهران
دلیل محبوبیت F-14
بر اساس این گزارش، تامکت ها محصول جانبی برنامه جنگنده آزمایشی تاکتیکی نیروی دریایی آمریکا در دهه 1950 بودند. بر اساس این دستورالعمل، مأموریت نیروی دریایی و هوایی آمریکا استفاده از یک دستگاه واحد برای دستیابی به اهداف تعیین شده در مأموریت های هر دو نیرو بود.
به عبارت دیگر، این ماشین جدید قرار بود به عنوان یک جنگنده بمب افکن و رهگیر عمل کند. شرکت سازنده دفاعی Northrop Grumman در نهایت برای تولید این محصول قرارداد بسته شد که نمونه اولیه آن F-14 بود که به یک جنگنده هوا به هوا تبدیل شد که قادر به پرواز با سرعت بیش از 2.2 ماخ بود.
این مقاله ادامه می دهد: گربه های قاتل قرار بود کشنده باشند. هر کدام از این جنگنده ها مجهز به یک توپ جنرال الکتریک ام-61 ای-1 هستند که گلوله های 20 میلی متری شلیک می کند. این جنگنده همچنین مجهز به هشت سایت برای حمل سلاح و مهمات از جمله حملات موشکی هوا به هوای کوتاه برد، میان برد و دوربرد «آیام-9»، «آیام-54» و «آیام-» است. مدل های 7 اینچی “.
علاوه بر این، F-14 Tomcat توانایی حمله به مهمات هوا به زمین مانند بمب های خوشه ای CBU و بمب های Rockeye را دارد.
نشنال اینترسنت نوشت: تامکت به دلیل توانایی های برجسته و حرفه ای خود بلافاصله تبدیل به یک جنگنده محبوب شد. این جنگنده مخصوصاً برای خلبانان ایرانی ایده آل تلقی می شد، زیرا عملاً عملکرد جنگنده های MiG-25 Foxbat دوران شوروی را که در دهه 1970 بر فراز ایران پرواز می کردند، به چالش می کشید.
سپس ریچارد نیکسون، رئیس جمهور آمریکا که در دوران ریاست جمهوری خود به دنبال متحدین در منطقه آسیا بود، در نهایت ترجیح داد 79 جنگنده تامکت را به ایران در غرب آسیا بفروشد.
ایران اف 14
مهندسی معکوس موفق F-14
مجله نشنال اینترست در پایان این مقاله با اشاره به توان دفاعی ایران برای استفاده از این جنگنده ها مطابق با چالش ها و نیازهای هوانوردی و رزمی امروز نوشت: از زمان سقوط رژیم پهلوی در ایران، آمریکا به دنبال محدود کردن هوا بوده است. ناوگان برای جمهوری اسلامی ایران ایران طی سالها با خرید این قطعات، موانع ایجاد شده توسط واشنگتن را با مهندسی معکوس قطعات این جنگندهها دور زده است.