دسر کرم لوتوس؛ دسر لطیف و خوشمزه برای شب یلدا
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک شیرینی ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین غذاها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوه ای به دلیل عطر و طعم بسیار لذیذ و لذت بخشی هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً بعد از غذا سرو می شوند. زیرا شیرینی موجود در آن به هضم بهتر غذا کمک می کند. دسر خامه نیلوفر یک نوع دسر مجلسی خوشمزه و لطیف است که از مخلوط خامه نیلوفر با شیر و خامه و … تهیه می شود و ظاهری بسیار زیبا و مجلسی دارد. این دسر خوشمزه برای سرو شب یلدا نیز بسیار مناسب است. اگر از طرفداران بیسکویت و کرم نیلوفر آبی هستید، این دسر خوشمزه برای شماست در ادامه این مطلب با طرز تهیه دسر خامه نیلوفر همراه باشید.
مواد لازم
شیر: 4 فنجان
شکر: سه چهارم فنجان
خامه صبحانه: 200 گرم
خامه نیلوفر آبی: 3 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: 4 قاشق غذاخوری
وانیل: 1 قاشق چایخوری
آب سرد: نصف فنجان
طرز تهیه
برای تهیه دسر کرم نیلوفری خوشمزه ابتدا پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و کنار بگذارید تا اسفنجی شود. شیر و شکر و وانیل را در قابلمه مناسبی می ریزیم و روی اجاق می گذاریم و مدام هم می زنیم تا شیر و شکر حل شود و مخلوط کم کم گرم شود. در مرحله بعد پودر ژلاتین را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. خامه صبحانه را که به دمای محیط رسیده است روی بخار آب در حال جوش قرار دهید و مدام هم بزنید تا خامه نرم شود سپس خامه نرم شده را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شود. حالا اجاق گاز را خاموش کنید. خامه نیلوفر را که قبلا روی بخار آب در حال جوش قرار دادید هم بزنید تا کاملا رقیق شود سپس خامه را به دسر اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد دسر مخلوط شود. حالا مخلوط آب نبات را در قالب مورد نظر می ریزیم و به مدت 6-5 ساعت در یخچال می گذاریم تا نبات سفت شود.
برای خارج کردن نبات از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و به مدت 5 دقیقه بیرون بگذارید تا خنکی یخچال بررسی شود. سپس یک چاقوی تیز و باریک دور تابه بکشید تا آب نبات از تابه جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، آب نبات به راحتی و بدون نیاز به آب جوش به قابلمه برمی گردد. بقیه قالب ها را باید در یک قابلمه آب جوش بریزید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، آب نبات خیلی سریعتر از یک دقیقه از قالب خارج می شود، در حالی که قالب های پلاستیکی و چدنی به زمان بیشتری نیاز دارند. مراقب باشید قالب را برای مدت طولانی در آب جوش نگه ندارید. زیرا آب نبات در این حالت آبکی خواهد بود و با برگرداندن ظاهر زیبایی نخواهد داشت. پس به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب در آمده، دوباره در ظرف سرو مورد نظر خود قرار دهید و روی دسر را به دلخواه تزیین کنید و نوش جان کنید.
نکات مهم
ژلاتین ماده ای بی رنگ و بی مزه است که از کلاژن موجود در برخی از قسمت های بدن حیوان به دست می آید. همیشه از روش بن ماری برای حل کردن پودر ژلاتین استفاده کنید. به این ترتیب کاسه حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب در حال جوش قرار دهید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا ذوب کنید، بوی نامطبوعی ایجاد می کند. یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین باید در ظرف دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری شود. بعد از بازکردن بسته حاوی پودر ژلاتین تا 6 ماه فرصت استفاده دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست می دهد.