مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

نقد و بررسی سریال پرحاشیه ترکیه؛ «قیام عثمان» را ببینیم؟

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


سریال تاریخی ترکی قیام عثمان یا در اصل “بنیاد: عثمان” که با چندین عنوان انگلیسی دیگر نیز شناخته می شود – مانند “عثمانی” و “بنیاد: عثمان” – ساخته مهمت بوزداغ است که کار سینمایی خود را با مستند آغاز کرد. اما در نهایت با یک سری اسپین آف موفق. متین گونای و فتحی بایرام کارگردانان فصل اول و دوم این سریال هستند و احمد یلماز کارگردانی فصل سوم تا پنجم را بر عهده داشته است. در این پست به بررسی سریال رستاخیز عثمان می پردازیم.

نقد و بررسی سریال رستاخیز عثمان

خلاصه سریال عثمان کورلوس: سریال عثمان به شرح زیر است; مبارزات داخلی و خارجی عثمان غازی یا عثمان اول و چگونگی تأسیس و کنترل امپراتوری عثمانی به تصویر کشیده شده است. مبارزات او علیه امپراتوری بیزانس و ایلخانان (سلسله ای از مغولان) و چگونگی استقلال او از سلجوقیان روم و ایجاد یک کشور مستقل که می تواند مایه مباهات ترکان در رم باشد نیز ارائه شده است. شام. دوران بیزانس و مغول. طبیعی است که عثمان در این راه با بسیاری از دشمنان و خائنان روبرو شود و همه این موانع را پشت سر بگذارد و در نهایت با کمک خانواده و دوستان وفادارش موفق شود.

لیست عوامل و نمایندگان سریال قیام عثمان

نویسنده: مهمت بوزداغ، کارگردانان: احمد یلماز، متین گونای، فتحی بایرام، فیلمنامه نویسان: زینپ بکر بوزداغ، مهمت بوزداغ، آتیلا انگین و… مدیران فیلمبرداری: عمر فاروق کاراجان، اوی کوبیلای و… تدوین: یارکین سان و آکیف اوزکان و… آهنگساز: زینپ آلاسیا و آلپای گلتکین

بازیگران: بوراک اوزچیویت (عثمان اول)، بوراک چلیک (گوزتوگ)، اوزگه تورر (بالا هاتون)، یلدیز چاگاری آتکسوی (مالهون هاتون)، ساروهان هونیل (علیشار)، نورالدین سونمز (بامسی) و …

داستان سریال عثمان از کجا شروع شد؟

ظهور عثمان ماجراهای سریال دیگری از مهمت بوزداغ با عنوان “Diriliş: Ertuğrul” را دنبال می کند که در سال های 2014 تا 2019 در قالب 5 فصل تولید شده است. همانطور که از نامش پیداست، به زندگی ارطغرول، پدر عثمان اول می پردازد. این سریال در ترکیه و کشورهای دیگر مانند پاکستان و آذربایجان با استقبال خوبی روبرو شد، اما در چند کشور عربی ممنوع شد و حتی علیه آن فتوا صادر شد. اما «قیام عثمان» پس از موفقیت «قیام ارطغرل» در همان روستای ریوا در استان استانبول تولید شد.

استقبال مخاطبان از سریال عثمان

میانگین امتیاز حدود یازده هزار کاربر IMDB برای این سریال ترکی – که در رده اکشن و ماجراجویی قرار می گیرد – 7.5 از 10 است. سریال “قیام ارطغرول” مانند سریال قبلی Mehmet Bozdag با استقبال بسیار خوبی در ترکیه روبرو شد. قسمت چهارم شکست از فصل اول این سریال در کانال ترکی “ITV” در دسامبر 2019 رکورد جذب بینندگان تلویزیون را به نام خود ثبت کرد.

بوزداغ ادعا می کند که این سریال در آلبانی موفقیت زیادی کسب کرد و به “پربیننده ترین سریال تلویزیونی” تبدیل شد. سریال «قیام عثمان» یکی از معروف‌ترین سریال‌های ترکیه‌ای سال‌های اخیر، از ژانویه ۲۰۲۱ در خاورمیانه از طریق سرویس پخش مجازی و آنلاین «نور پلی» منتشر شده است. این سریال در پاکستان محبوبیت زیادی داشته و به زبان اردو در دسترس است. قسمت پنجاه و نهم این سریال رکورد بیننده در پاکستان را شکست. پس از این موفقیت ها، اسد قیصر، سخنگوی مجلس ملی پاکستان از صحنه های «قیام عثمان» بازدید کرد.

حقایقی در مورد سه شخصیت سریال قیام عثمان

بالا خاتون یا رابعه بالا خاتون (1258-1324) همسر دوم عثمان قاضی یا عثمان اول و دختر شیخ ادب علی (ادی بالی) بود. عثمان اولین بار در سال 1280 با ملحون هاتون (ملحون سلطان) دختر عمر عبدالعزیز بیگ وزیر مقتدر سلجوقی ازدواج کرد. بالا خاتون و نام آن جنجال های زیادی برانگیخت و حاصل کار بسیاری از مورخان آن دوره تاریخی است که نام آن را به ترتیب «میلهون بالا خاتون» و «ربیعه بالا خاتون» ثبت کرده اند.

از این رو در تاریخ عروج از دختر اعدهبلی به عنوان «ربیعه» و در اسناد سه مورخ برجسته دیگر (اشق پاشازاده یا درویش احمد، کمال پاشازاده یا ابن کمال، نشری یا مولانا محمدنشری) از او یاد شده است. تحت نام “مالحون”؛ مورد اخیر توسط برجسته ترین مورخ معاصر عصر عثمانی، پروفسور احمد شمشیرگل تأیید شده است. به هر حال چه نام کوچک این شخصیت ملحون باشد و چه رابعه، بدون شک نام دوم او بالا بوده و به همین دلیل در سریال «قیام عثمان» از او با عنوان «بالا» یاد می شود. علاوه بر این، باید بدانید که این اختلاف جنجال دیگری در مورد تعداد همسران عثمان اول به راه انداخت.

دوندار بی

دوندار بیگ (یا دوندار گازی که شایسته این عنوان بود) عموی عثمان اول بود. جنگجوی شجاع و معروف، مردی مهربان و محبوب؛ وفادار به برادر و متعهد به خانواده و ملتش؛ اما متاسفانه او یک نقطه ضعف داشت که باعث شد اشتباهات زیادی مرتکب شود و مشکلات زیادی ایجاد کند: او را فالگیر می گویند.

بر اساس منابع تاریخی، زمانی که ارطغرل غازی درگذشت، قبیله او و قبایل همجوار آن آشفته شدند. دوندار با هدف حفظ وحدت طوایف ترک و البته رهبر جدید طایفه کی (یا کی) – و با توجه به سن و موقعیت و تجربه اش در اطاعت از برادر بزرگترش – خود را به عنوان نامزد معرفی کرد. با این حال، عثمان اول توانست قلب مردم را تسخیر کند و به دلیل استراتژی ستودنی و تعالی اخلاقی خود به عنوان رهبر جدید انتخاب شد. دوندار عصیان و اعتراض نکرد و از برادرزاده خود حمایت کرد، اما پس از مدتی زخمی کهنه دوباره ظاهر شد و او با برخی از تصمیمات عثمان مخالفت کرد. دوندار قاضی در 96 یا 98 سالگی درگذشت، اما این سوال باقی است که آیا او به مرگ طبیعی درگذشت یا به دست عثمان؟ البته اکثر مورخان با مرگ طبیعی او موافقند. از سوی دیگر، اعتقاد بر این است که دوندار ازدواج کرده و صاحب فرزند شده است، اما هیچ اطلاعاتی درباره همسر و/یا فرزندانش در هیچ کجا ثبت نشده است.

شیخ ادب علی (ادی بالی)

مولانا شیخ ادب علی (1206-1326)، از اعضای فرقه بکتاشیان و اخوان، از شیخ بانفوذ صوفی بود که در محافل مذهبی از احترام زیادی برخوردار بود و در شکل گیری و توسعه سیاست های دولت عثمانی تأثیر زیادی داشت. او که فردی ثروتمند بود، به نیازمندان کمک می کرد، از تحصیل بسیاری از دانش آموزان حمایت می کرد، سرمایه گذار برنامه های مختلف اسلامی در سراسر آناتولی بود و تمام تلاش خود را برای آشنایی ترک ها با اصول اسلام به کار می گرفت. او که گاهی از او به عنوان ملا یاد می شود، بنیانگذار معنوی اولین قاضی امپراتوری عثمانی بود. وی در 120 سالگی در بیلجک درگذشت. یک ماه بعد دختر و دامادش چهار روز بعد با عثمان وداع کردند.

نقد سریال

منبع: آل نیوز

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *