مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

پوسیدگی مغز؛ کلمه برتر سال و درگیری نسل زد با آن

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


دفعه بعد – پس از رای گیری عمومی در بین 37000 نفر، دانشگاه آکسفورد کلمه “پوسیدگی مغز” را به عنوان کلمه سال انتخاب کرد.

بر اساس این گزارشپوسیدگی مغز به معنای «تخریب وضعیت روحی و فکری انسان» است. این پدیده به‌ویژه به دلیل مصرف بیش از حد محتوای بی‌ارزش در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی رخ می‌دهد که نشان‌دهنده یکی از خطرات درک شده زندگی مجازی و نحوه استفاده ما از شبکه‌های اجتماعی است. آیا شما هم زمان زیادی را در فضای مجازی می گذرانید؟ باید بدانید که با ادامه این کار مغزتان پوسیده می شود.

محققان آکسفورد «پوسیدگی مغز» را به عنوان کلمه سال خود برای سال 2024 انتخاب کردند تا نگرانی‌ها در مورد تأثیر نسل Z در معرض محتوای بیش از حد بی‌معنی آنلاین را منعکس کنند.

پوسیدگی مغز چیست؟

پوسیدگی مغز برای اولین بار توسط دیوید ثورو، نویسنده “والدن” در سال 1854 ابداع شد. ثورو در نتیجه گیری های خود از تمایل جامعه به بی ارزش ساختن و ساده سازی ایده های پیچیده انتقاد می کند، که او آن را دست کم گرفتن تلاش های صرف شده در تفکر می داند راهی برای کاهش پوسیدگی سیب زمینی آیا نباید برای درمان پوسیدگی مغز که مهمتر است تلاش کرد؟

محتوای بی کیفیت و کم ارزش در شبکه های اجتماعی و تاثیر منفی آن بر ذهن و افکار نوجوانان و جوانان باعث پوسیدگی نورون های مغز می شود. در واقع شبکه های مجازی با تولید محتوای بی کیفیت، عادات ذهنی افراد به ویژه نوجوانان را تغییر می دهند.

دانشگاه آکسفورد: معرفی اصطلاح جدید

رابطه بین شبکه های اجتماعی و پوسیدگی مغز

همه ما می دانیم که زیاده روی در هر زمینه ای پیامدهای منفی دارد و این در مورد زمانی که در شبکه های اجتماعی می گذرانیم نیز صدق می کند. اما آسیب و زوال مغز فقط مربوط به زمان آنلاین نیست. نوع محتوایی که می بینیم نیز نقش مهمی دارد.

1. حضور بی مورد و بیش از حد در شبکه های اجتماعی

هنگامی که تلفن شما همیشه در دسترس است – که برای بسیاری از افراد صدق می کند – تمایل دارید دائماً پیام ها و رسانه های اجتماعی خود را بررسی کنید. پس از مدتی، ممکن است حتی متوجه نشوید که چقدر زمان صرف انجام آن کرده اید. این زمان صفحه نمایش به راحتی می تواند جایگزین فعالیت های دیگری مانند مطالعه، ورزش یا حتی خیال پردازی شود. علاوه بر این، وقتی دائماً در معرض محتوای جدید هستید، مغز شما زمان کافی برای پردازش و هضم آن را ندارد. این وضعیت شبیه به خوردن غذاهای ناسالم به طور مداوم در طول روز است. اگرچه ممکن است از آن لذت ببرید، اما به بدن (یا مغز) آنچه واقعاً برای عملکرد مطلوب نیاز دارد، نمی دهد.

پلتفرم هایی مانند TikTok، Instagram و Twitter طوری طراحی شده اند که به راحتی اعتیاد آور باشند. همانطور که به صفحه نمایش خیره می شوید، ذهن شما در دنیایی از محتوای بی ارزش به دام می افتد. با گذشت زمان، این ممکن است تمرکز بر روی کارهای پیچیده تری را که نیاز به توجه مداوم دارند دشوارتر کند. لایک‌ها، نظرات و اعلان‌ها نیز به سرعت دوپامین را آزاد می‌کنند که ممکن است انگیزه شما را برای شرکت در فعالیت‌های ذهنی مهم‌تر کاهش دهد.

2. فقدان چالش های فکری

تماشای فیلم های کوتاه سرگرم کننده است، اما اگر این تنها کاری است که انجام می دهید، مغز شما به اندازه کافی ورزش نمی کند. مغز خود را به عنوان یک ماهیچه در نظر بگیرید و مانند هر عضله دیگری، برای قوی ماندن نیاز به ورزش دارد. اگر همیشه محتوای بی کیفیت را در شبکه های اجتماعی می بینید، به این معنی است که مغز شما به اندازه کافی به چالش کشیده نمی شود. وقتی تمام وقت خود را در رسانه های اجتماعی می گذرانید، به راحتی می توانید مسائلی را که واقعاً شما را به فکر فرو می برند از دست بدهید. مانند یادگیری یک مهارت جدید یا خواندن یک کتاب خوب. امتحان کردن فعالیت‌های جدید باعث می‌شود مغز شما به روش‌های مختلف کار کند که به حفظ سلامت آن کمک می‌کند. اما وقتی مغز شما به لذت فوری محتوای آنلاین عادت می کند، پیدا کردن انگیزه برای مقابله با چالش های دشوارتر می تواند مشکل ساز شود.

دانشگاه آکسفورد: معرفی اصطلاح جدید

مقابله با پوسیدگی مغز

اگر به دنبال راه هایی برای بهبود عملکرد مغز خود هستید، نکات زیر را امتحان کنید تا به شما در مبارزه با پوسیدگی مغز کمک کند تا بتوانید هوشیار، متمرکز و روحیه خوبی داشته باشید.

1. زمان صرف شده در شبکه های اجتماعی را کاهش دهید.

قانون 20-20-20 را دنبال کنید: هر 20 دقیقه، 20 ثانیه استراحت کنید و به چیزی در فاصله 60 سانتی متری نگاه کنید. این می تواند به کاهش فشار چشم و خستگی ذهنی کمک کند. از برنامه های مدیتیشن برای آرامش بدن و ذهن خود و کاهش زمان صرف شده در شبکه های اجتماعی، به خصوص قبل از خواب استفاده کنید.

2. به دنبال محتوای با کیفیت و ارزشمند باشید.

فقط افراد یا صفحاتی را دنبال کنید که محتوای ارزشمند، مثبت و آموزنده ای ارائه می کنند که ذهن شما را تحریک یا تحریک می کند. اگر نمی‌توانید اکانت‌هایی را که بر شما تأثیر می‌گذارند لغو فالو کنید – به عنوان مثال، اگر دوستتان از عدم فالو کردن شما احساس ناراحتی می‌کند، استفاده از گزینه بی‌صدا می‌تواند راه‌حل خوبی باشد.

3. در فعالیت هایی شرکت کنید که مغز و ذهن شما را به چالش می کشد.

یک مهارت یا دسته بندی جدید پیدا کنید، خود را به چالش بکشید و اهداف بلندمدتی را که با کسب و کار شما همسو هستند تعیین کنید. فعالیت های مختلفی وجود دارد که می تواند به تحریک ذهن کمک کند، از جمله جدول کلمات متقاطع، سودوکو و بازی های فکری. این فعالیت‌ها نه تنها به تقویت ذهن شما کمک می‌کنند، بلکه به یک سرگرمی عالی نیز تبدیل می‌شوند و می‌توانند به کاهش استرس پس از یک روز کاری طولانی کمک کنند.

4. ورزش منظم و ورزش بدنی.

فعالیت هایی مانند پیاده روی، دویدن و شنا می توانند جریان خون را در مغز بهبود بخشند. روال خود را با انواع مختلف ورزش از جمله یوگا، رقص یا ورزش های گروهی ترکیب کنید. این می تواند به شما کمک کند با انگیزه بمانید و در فعالیت های خود مشارکت بیشتری داشته باشید.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *