لوکوم انار و پسته؛ شیرینی خوشمزه مخصوص شب یلدا
۱ دقیقه خوانده شدههمه در یک همانطور که می دانیم شب یلدا یکی از سنت های دیرینه ماست. در این شب طولانی خانواده ها دور هم جمع می شوند و با هم میوه و تنقلات مخصوص می خورند. معروف ترین خوراکی های این شب انار و هندوانه از قدیم الایام تا به امروز است که خانم ها و آقایان شیک پوش سعی می کنند برای این شب شیرینی ها و غذاهایی با تزئیناتی شبیه انار یا هندوانه تهیه کنند. لوکوم یک دسر معروف ترکی و یکی از غذاهای سلطنتی دوران عثمانی است. در ترکیه این دسر با چای و قهوه سرو می شود. لذیذ که شباهت زیادی به دلایت یا باسلوق دارد معمولا از مخلوط کردن آب با نشاسته، گلاب و آب میوه هایی مانند انار، لیمو و … تهیه می شود و بسیار خوشمزه و خانگی است. لوکوم انار و پسته یک دسر میوه ای خوشمزه و خوش رنگ است که می توانید آن را برای شب یلدا در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
آب انار طبیعی: 1 فنجان
شکر: سه چهارم فنجان
آب: نصف فنجان
نشاسته ذرت: نصف فنجان
گلوکز: 2 قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
جولپ: 6 قاشق غذاخوری
آب سرد برای حل کردن ژلاتین: یک چهارم فنجان
پسته خام: 1 فنجان
طرز تهیه
برای درست کردن این لوکوم خوشمزه باید حوصله کافی داشته باشید. ابتدا پسته ها را داخل سینی فر می ریزیم و پهن می کنیم و سینی را در فر 180 درجه به مدت 10 دقیقه قرار می دهیم تا پسته ها برشته شوند سپس از فر خارج می کنیم تا پسته ها خنک شوند. در مرحله بعد پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید و کنار بگذارید تا اسفنجی شود. حالا نشاسته ذرت و شکر و آب را در قابلمه مناسبی ریخته و خوب هم می زنیم تا نشاسته ذرت حل شود سپس انار و گلاب را اضافه کرده و قابلمه را روی آتش می گذاریم. دمای اجاق گاز باید متوسط تا کم باشد. حالا باید حدود نیم ساعت مواد را مدام هم بزنید. بعد از این مدت باید پودر ژلاتین اسفنجی و گلوکز را به مواد کاسه اضافه کنید. در این مرحله باید 30 دقیقه دیگر به هم زدن مواد لوکوم ادامه دهید تا کم کم غلیظ شود و آب اضافی آن گرفته شود.
پس از سفت شدن مواد، پسته ها را اضافه کنید و دوباره مواد لوکوم را حدود 10 دقیقه هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و در وسط قابلمه جمع شوند. حالا کف یک سینی یا روی میز کار را چرب کرده و نخل لوکوم را روی میز یا سینی قرار دهید. کف دستتان را با کره چرب کنید سپس لوکوم را به شکل مربع کمی ضخیم روی میز بمالید. لوکوم را به مدت نیم ساعت در دمای اتاق بگذارید و سپس خنک کنید. حالا آب نبات چوبی را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. حتماً کف دست خود را روغن کاری کنید. هر قسمت از لوکوم را بردارید و روی سطحی که چرب کرده اید صاف کنید و روی پیشخوان بچرخانید. در آخر تکه های لوکوم را در نشاسته ذرت بغلتانید و سپس آنها را داخل سینی که از قبل چرب کرده اید، لوله کنید. حالا سینی را به مدت 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا لوکوم استراحت کند. در آخر لوکوم را از یخچال خارج کرده و هر لوله را با کمک قیچی آشپزخانه یا چاقو به اندازه بند انگشت یا بزرگتر برش دهید و در ظرف مورد نظر خود قرار دهید و نوش جان کنید.
نکات مهم
گلوکز مایعی است که در نتیجه هیدرولیز نشاسته با اسید یا آنزیم به دست می آید. این مایع چسبناک، شفاف، بی بو و عسل مانند است. گلوکز در رنگ های سفید و زرد شفاف در لوازم قنادی موجود است. از گلوکز مایع در تهیه انواع کیک، بیسکویت، بیسکویت و شکلات استفاده می شود. مدت زمان نگهداری گلوکز در منزل شش ماه است و نیازی به نگهداری آن در یخچال نیست.
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفید دارد. نشاسته ذرت نیز بافت نرمی دارد، بنابراین اگر کمی بین انگشتان خود بمالید، صدای جیرجیر می شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع شیرینی ها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت متفاوت است و این دو را نمی توان به جای هم استفاده کرد. نشاسته ذرت را می توانید در بسته بندی های سالم از آبنبات فروشی ها تهیه کنید.
همانطور که می دانیم گلاب عصاره معطر گل رز است و بهترین آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تولید می شود. امروزه در تمامی فروشگاه ها و سوپرمارکت ها بطری های گلاب را در اشکال و برندهای مختلف می بینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و بوی گلاب اصلی را در خود ندارند. گلاب اصل دارای رایحه گل رز بوده و بوی اسیدی نمی دهد. رنگ گلاب اصلی شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل نیز طعمی تلخ و سنگین دارد. پس در هنگام خرید گلاب به این نکات توجه کنید.