مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

شاخص آلودگی هوا در وضعیت خطرناک؛ راه‌هایی برای در امن بودن کودکان و سالمندان

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


بعدی- بر اساس اعلام سامانه پایش کیفیت هوای کشور در روزهای اخیر، هوا در وضعیت ناسالم و آلوده قرار دارد و تمامی گروه های سنی را در معرض خطر قرار می دهد.

به گزارش فردا آلودگی هوا یکی از معضلات پیچیده ای است که به سرعت در حال گسترش در سراسر جهان است. آلودگی هوا نه تنها به عنوان یک مشکل زیست محیطی بلکه به عنوان یک چالش بزرگ بهداشت عمومی در نظر گرفته می شود. حال باید دید کدام گروه بیشتر در معرض خطر هستند.

آلودگی هوای تهران یکی از مشکلات عمده شهروندان و دولت در فصول سرد سال است. توسعه صنایع و افزایش آلاینده ها از مهم ترین عوامل آلودگی هوا در فصل زمستان است.

شاخص آلودگی هوا

شاخص آلودگی هوا یا شاخص کیفیت هوا یک معیار عددی مهم است که برای اندازه گیری میزان آلودگی هوا در یک منطقه و شهر استفاده می شود. به طور کلی، شاخص کیفیت هوا نشان دهنده کیفیت هوای محیط است و نشان می دهد که چقدر تمیز یا آلوده است.

در واقع این شاخص برای مهم ترین آلاینده های هوا شامل ذرات معلق، دی اکسید نیتروژن، ازن سطح زمین، مونوکسید کربن و دی اکسید گوگرد محاسبه می شود. هر چه AQI بالاتر باشد، آلودگی هوا برای افراد بیشتری خطرناک می شود.

شاخص آلودگی هوای تهران

بر اساس سیستم جهانی کیفیت هوا، شاخص های کیفیت هوا به شش دسته تقسیم می شوند.

نشانگر درجه بهداشتی یا تمیز

شاخص کیفیت هوا در این سطح بین 0 تا 50 است که به رنگ سبز نشان داده شده است. این وضعیت نشان دهنده هوای تمیز و مطلوب با حداقل خطرات سلامتی است.

شاخص میانگین

شاخص کیفیت هوا در این سطح بین 51 تا 100 است که در شرایط عادی قابل قبول است. اما گاهی ممکن است برای افراد حساس مشکلات تنفسی ایجاد کند. رنگ زرد برای نشان دادن این شاخص استفاده می شود و گروه های حساس باید فعالیت های سنگین و طولانی مدت در فضای باز را کاهش دهند.

شاخصی ناسالم برای گروه های حساس

در این حالت مقدار شاخص بین 101 تا 150 است و برای افرادی که در سلامت کامل هستند مشکلی ایجاد نمی کند. اما برای گروه های حساس، از جمله بیماران قلبی عروقی، بیماران تنفسی، سالمندان و مادران باردار، می تواند خطرناک باشد، چیزی که رنگ نارنجی برای نشان دادن آن استفاده می شود.

شاخص ناسالم

سطح کیفی هوا در این ایالت از 151 تا 200 متغیر است و هوا برای همه افراد خطرناک است. اما برای گروه های حساس، خطرات بالقوه جدی تری وجود دارد. رنگ قرمز نشان دهنده این شاخص است و همه باید از فعالیت های سنگین اجتناب کنند.

یک شاخص بسیار ناسالم

در این منطقه سطح کیفی هوا بین 201 تا 300 است و استفاده از رنگ بنفش برای نشان دادن این وضعیت هشداری جدی برای سلامتی همه است.

نشانگر خطرناک

شاخص کیفیت در این مورد بالاتر از 300 است و وضعیتی فوری و بسیار خطرناک برای سلامتی انسان محسوب می شود. این حالت به رنگ قهوه ای به نظر می رسد و احتمال مشکلات قلبی بسیار زیاد است.

بر اساس اعلام شرکت پایش هوا، تهران از ابتدای امسال 5 روز هوای پاک، 175 روز قابل قبول، 78 روز ناسالم برای گروه های حساس و 4 روز ناسالم داشته است.

کدام گروه ها بیشتر تحت تاثیر آلودگی هوا هستند؟

گروه های حساس شامل سالمندان، بیماران قلبی و ریوی، زنان باردار و کودکان هستند که به دلیل غلظت آلاینده ها در معرض خطرات جبران ناپذیری قرار دارند. افراد مبتلا به دیابت نیز به دلیل خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بیشتر از سایر گروه ها در معرض خطر هستند.

دکتر محرقان پور فوق تخصص ریه از تاثیر آلودگی هوا می گوید وی در مورد گروه‌های حساس معتقد است: «افراد دارای ریه‌های حساس در صورتی که برای مدت طولانی در معرض آلودگی هوا قرار گیرند، ممکن است به مدت طولانی در معرض آلودگی هوا قرار گیرند، ممکن است با زایمان زودرس یا سقط جنین مواجه شوند».

کودکان نیز به دلایل زیر بیشتر تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می گیرند:

1. کودکان زمان زیادی را در خارج از منزل سپری می کنند و در معرض آلودگی قرار می گیرند، بنابراین نسبت به وزن و سطح ریه های خود مقادیر بیشتری از آلاینده های هوا را استنشاق می کنند.

2. کودکان بیشتر از بزرگسالان مستعد ابتلا به آسم هستند.

3. اعضای بدن کودکان به دلیل اینکه در سنین رشد هستند به هر آسیبی حساس است.

برای مقابله با آلودگی هوا چه بخوریم؟

برای کاهش اثرات آلودگی هوا می توانیم از مواد غذایی و ویتامین های زیر استفاده کنیم.

ویتامین C

ویتامین C در کاهش اثرات آلودگی هوا بسیار موثر است. از آنجا که قوی ترین آنتی اکسیدان بدن است، به صورت محلول در سراسر بدن وجود دارد. سبزیجاتی مانند گشنیز، فلفل سبز، آویشن و اسفناج منابع غنی هستند. میوه هایی مانند پرتقال، گریپ فروت، کیوی و گوجه فرنگی نیز سرشار از ویتامین C هستند. ساده ترین راه برای دریافت دوز مورد نیاز بدن افزودن دو عدد لیمو به رژیم غذایی است.

ویتامین E

این ویتامین محلول در چربی اولین خط دفاعی بدن در برابر آسیب بافتی است. روغن آفتابگردان، سبوس برنج و زیتون از مهمترین منابع این ویتامین هستند. ادویه هایی مانند فلفل قرمز، پاپریکا و میخک نیز سرشار از ویتامین E هستند و می توانید مصرف آنها را در رژیم غذایی روزانه خود افزایش دهید.

کلسیم

کلسیم نقش شگفت انگیزی در کاهش تاثیر آلودگی ایفا می کند که به افزایش سلامت سیستم تنفسی و حفظ تعادل اسیدیته در بدن کمک می کند، که مقابله با چالش های ناشی از آلودگی هوا را آسان تر می کند. محصولات لبنی، سنجد و کنجد منابع غنی کلسیم هستند.

برای مقابله با آلودگی هوا چه کنیم؟

اقدامات زیر را برای مبارزه با اثرات آلودگی هوا انجام دهید.

1. در خانه بمانید

کودکان و سالمندان را تشویق کنید تا حد امکان در خانه بمانند و از ورود هوای آلوده به خانه جلوگیری کنید.

2. بدون ورزش

از انجام کارهای سنگین و ورزش در فضای باز خودداری کنید

3. به نظافت منزل توجه کنید

در روزهای آلودگی هوا کارهایی که باعث افزایش آلودگی هوا می شود انجام ندهید و به نظافت منزل توجه ویژه داشته باشید. از قلیان و سیگار در داخل خانه استفاده نکنید و با دستمال مرطوب خانه را گردگیری کنید.

4. از دستگاه های تصفیه هوا استفاده کنید

یک اتاق تمیز برای افراد حساس در نظر بگیرید. دستگاه های تصفیه هوا نیز در این زمان راه حل خوبی هستند، زیرا می توانند ذرات آلاینده هوا را از داخل خانه حذف کنند.

5. از ماسک N95 استفاده کنید

اگر در این زمان ها مجبور به ترک خانه هستید، از ماسک های یکبار مصرف N95 استفاده کنید که 95 درصد ذرات آلوده را فیلتر می کند.

هوای این روزهای تهران به دلیل افزایش سرما و پدیده وارونگی هوا برای افراد جامعه ناسالم است. اما افراد مسن و کودکان بیشترین آسیب را می بینند و تنفس هوای شهر برای آنها خوشایند نیست.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *