مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

فورا ۹ لیتر آب و غذا ذخیره کنید!

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


9 لیتر آب و غذا را فوراً صرفه جویی کنید!

بعدی- مری کرانکویست; استاد تاریخ مدرن در دانشگاه لینشوپینگ سوئد.

به گزارش همه در یک به نقل از مجله گفتگو; با توجه به تشدید جنگ در اوکراین و ادامه بیش از دو سال آن و در عین حال آسیب به زیرساخت های زیردریایی منطقه بالتیک و تشدید مواضع مرتبط با آغاز جنگ هسته ای روسیه، بسیاری از کشورهای جهان شهروندان منطقه به خود توصیه های مختلفی می کنند تا بدانند چگونه خود را برای یک بحران یا بهتر است بگوییم یک وضعیت جنگی غیرعادی آماده کنند.

دولت های منطقه بالتیک (استونی، لیتوانی و لتونی) که با روسیه مرز مشترک دارند، به طور مرتب اطلاعات عمومی را با تمرکز بر این موضوع به روز کرده اند و شهروندان را از آنچه باید بدانند در دهه گذشته آگاه می کنند. طبیعتاً به نظر می رسد رویکرد آنها تا حد زیادی تحت تأثیر سیاست های اتحاد جماهیر شوروی سابق و اشغال این کشورها باشد. کشورهای بالتیک اکنون نگران هستند که خاطرات آن زمان زنده نشود.

در آن سوی دریای بالتیک نیز آماده سازی اضطراری مردم در کشورهایی مانند دانمارک و نروژ به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت. فرآیند اطلاع رسانی در دانمارک مستقیماً به جنگ مربوط نمی شود، بلکه به بحران های دیگری مانند شرایط آب و هوایی نامساعد یا حملات سایبری اشاره دارد. این توصیه ها بر چگونگی آماده سازی شهروندان برای زندگی بدون برق، آب و البته غذا برای حداقل سه روز تمرکز دارد.

بدیهی است که به آنها توصیه می شود حداقل 9 لیتر آب و البته کنسرو بنوشند. مرکز خبری نروژ همچنین از وضعیت اضطراری صحبت می کند که در آن شهروندان تا یک هفته به برق دسترسی نخواهند داشت. این نشان می دهد که در صورت حمله اتمی باید غذا، کبریت، شمع و قرص ید در دسترس داشته باشند.

ماه گذشته فنلاند و سوئد که اخیراً به ناتو ملحق شده‌اند، کمپین‌ها و تمرین‌های مربوط به آمادگی در شرایط اضطراری عمومی را آغاز کردند. هر دو کشور از شهروندان خود می خواهند که آمادگی خود را برای رویارویی با شرایط اضطراری و غیر منتظره افزایش دهند. با این حال، آنها در میزان جدی گرفتن تهدیدها و آماده کردن مردم تفاوت زیادی دارند.

به عنوان مثال، بروشور سوئدی “در صورت وقوع بحران یا جنگ” به صورت دیجیتالی در دسترس است، اما این بروشور همچنین برای 5.2 میلیون خانوار سوئدی در این ماه ارسال شد. جلد زرد کتابچه دو سرباز مسلح، یک کشتی جنگی و یک هواپیمای جنگنده را نشان می دهد.

* نقشه همسایگی کشورهای بالتیک و اسکاندیناوی با روسیه

9 لیتر آب و غذا را فوراً صرفه جویی کنید!
در این کتابچه، خوانندگان می توانند در مورد سیستم های هشدار، پناهگاه های ایمن، و تخلیه اضطراری، و همچنین امنیت دیجیتال و آمادگی خانه اطلاعات کسب کنند. این کتابچه اینگونه آغاز می شود: “ما در دوران عدم اطمینان و عدم اطمینان زندگی می کنیم. درگیری های مسلحانه در حال حاضر در قسمت ما از جهان در حال افزایش است.”

همچنین در این کتابچه توصیه های کاربردی در مورد نگهداری مواد غذایی بدون برق و دسترسی به کمک های اولیه و آب ارائه شده است. در این کتابچه تاکید شده است که یک بحران احتمالی می تواند به حدی جدی باشد که زنجیره تامین مختل شود و امکان عرضه کالا به انبارها وجود نداشته باشد و در نتیجه انبارها تمام شود. این کتابچه همچنین تاکید می‌کند که بهتر است افراد مقداری پول نقد داشته باشند، زیرا در صورت بروز بحران، پول دیجیتالی مانند کارت اعتباری ممکن است دیگر مفید نباشد. بروشور تاکید می کند: “یک انبار اضطراری برای خود و خانواده خود بسازید. می توانید با خرید یک یا دو مورد اضافی در کنار همه خریدهای معمولی خود، به این امر کمک کنید.”

این کتابچه همچنین توضیحی درباره مفهوم سوئدی “دفاع روانی” ارائه می دهد. پدیده ای که از سال 2022 در قالب یک سازمان در سوئد فعال بوده است. همانطور که وب سایت بنیاد می گوید، دفاع روانی به “قابلیت های ترکیبی جامعه برای شناسایی و مبارزه با نفوذ اطلاعات مخرب علیه سوئد توسط قدرت های خارجی متخاصم” اشاره دارد.

طبق دستورالعمل های دولت فنلاند، آماده شدن برای رویدادها یا بحران ها نیاز به رویکرد متفاوتی دارد. تصویر روی جلد بروشور دولت فنلاند بیشتر ماهیت استعاری دارد. این شعار در این کتابچه نوشته شده است: “افراد آماده با تحولات غیر منتظره بهتر برخورد می کنند.” این پوستر همچنین دو زن را در شرایط بارانی نشان می داد که تنها یکی از آنها چتر در دست داشت. با این حال، راهنماهای آنلاین موضوعات مختلفی از جمله درگیری مسلحانه، تروریسم، آلودگی آب و قطع برق را در اختیار مخاطبان قرار می دهند.

* جلد بروشور دولت سوئد در مورد وضعیت اضطراری در این کشور
9 لیتر آب و غذا را فوراً صرفه جویی کنید!

در این مرحله، این سوال مطرح می شود که چرا سوئد خود را برای جنگ و قطعی گسترده برق آماده می کند، اما فنلاندی ها برای وضعیت کاملا متفاوتی آماده می شوند. آیا همچنان به اینترنت دسترسی خواهید داشت؟

پیشینه تاریخی متفاوت

با نگاهی به تاریخ های مختلف این کشورها و روابط آنها با روسیه می توان تا حدودی به تفاوت جهت گیری های دولت های بالتیک و اسکاندیناوی پی برد. سوئد در طول جنگ جهانی دوم بی طرف بود و مانند نروژ و دانمارک اشغال نشده بود. با این حال، شباهت های زیادی بین مقاومت اوکراین و فنلاند در برابر تهاجم شوروی به سرزمین هایشان بین سال های 1939 و 1940 وجود دارد.

پس از معاهده مسکو در سال 1940، فنلاند 11 درصد از خاک خود را به اتحاد جماهیر شوروی سابق واگذار کرد. الکساندر استاب که اکنون رئیس جمهور فنلاند است، گفت: «پس از حمله روسیه به اوکراین، پیوستن کشورش به ناتو قطعی شد». فنلاندی ها تاریخ خود را به یاد می آورند و معتقدند روسیه ممکن است دوباره به کشورشان حمله کند.

*نمونه ای از عناصر اساسی وضعیت اضطراری در سوئد که نویسنده این گزارش آن را حفظ کرده است
9 لیتر آب و غذا را فوراً صرفه جویی کنید!

سوئد همچنین سابقه طولانی در راه اندازی کمپین های اطلاعاتی برای مردم خود دارد و البته برنامه های دفاع مدنی بلندپروازانه ای در مقایسه با اکثر کشورها دارد. در سال 1943، دولت سوئد برای اولین بار جزوه ای با عنوان «اگر جنگ به سوئد آمد: دستورالعمل هایی برای شهروندان سوئدی» برای جمعیت خود منتشر کرد. این بولتن اطلاعات مختلفی در مورد آژیرها، پناهگاه ها و قطعی برق ارائه می کرد. در عین حال به موضوعات جاسوسی، شایعات و چگونگی تقویت اراده برای دفاع از کشور اشاره شد.

در دوران جنگ سرد، دولت سوئد نسخه های به روز شده مختلفی را به مردم این کشور ارائه کرد که عمدتا بر این نکته تاکید داشت که مردم در صورت وقوع جنگ هسته ای چه باید بکنند. چندین دهه است که اطلاعات ذکر شده به طرق مختلف از جمله بروشورهای راهنمای تلفن در سوئد منتشر و در دسترس عموم قرار گرفته است.

بین سال های 1996 تا 2004، سوئد سازمان دفاع مدنی را منحل کرد و در دهه 2000 متوجه شد که این تصمیم چندان منطقی نیست. در سال 2017، سوئد که قبلا خدمت اجباری اجباری را لغو کرده بود، آن را دوباره برقرار کرد. در سال 2018، پس از دهه‌ها سکوت در مورد موضوع دفاع غیرنظامی و آمادگی عمومی، دولت سوئد روش‌های قدیمی دوران جنگ سرد خود را مجدداً بررسی کرد. نسخه جدیدی از کتابچه ها بین شهروندان سوئدی توزیع شد. شش سال بعد، نسخه جدید دیگری از راه رسید.

در همین حال، فنلاندی‌ها به تقویت پایگاه دفاعی خود در دهه‌های 1990 و 2000 ادامه دادند، زیرا اعتماد کمتری به چشم‌انداز صلح داشتند. تا کنون آنها ظاهراً تمایلی برای نشان دادن آمادگی خود برای احتمالات مرتبط با جنگ ندارند. برخلاف سوئدی ها، فنلاندی ها نیازی به یادآوری ندارند که جنگ می تواند برای آنها به یک واقعیت عینی تبدیل شود. مرزهای گسترده فنلاند با اتحاد جماهیر شوروی سابق این پیشنهاد را به واقعیت تبدیل کرده است که این کشور باید با تهدیدات مربوط به نفوذ روسیه مقابله کند. طبیعتا فنلاندی ها ابتکارات مختلفی را در این زمینه در دستور کار قرار داده اند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *