مجله اینترنتی همه در یک

رسانه تخصصی اینترنتی همه در یک

خواص نان خمیرترش برای روده و معده

۱ دقیقه خوانده شده

تبلیغات بنری


در اکثر جوامع نان مهمترین یا یکی از اصلی ترین مواد غذایی در رژیم غذایی افراد را تشکیل می دهد و دقیقا به همین دلیل باید به کیفیت و شرایط تهیه آن توجه ویژه ای داشت. متأسفانه کیفیت نان در کشور ما چندان خوب نیست و طرز تهیه آن جای نقد فراوان دارد.

به گزارش پایگاه خبری عصر ایران، امروز در مورد نان مخمر صحبت می کنیم. در حال حاضر بسیاری از شرکت های عرضه کننده نان آماده، نان خمیر ترش را در لیست محصولات خود قرار می دهند که شاید کمتر مورد استقبال مردم قرار گیرد.

نان خمیر ترش نانی است که از تخمیر طولانی مدت خمیر با استفاده از لاکتوباسیل ها و مخمرهای فعال طبیعی تولید می شود. در مقایسه با نان هایی که با استفاده از مخمرهای کشت شده تهیه می شوند، این نان ها معمولاً به دلیل اسید لاکتیک تولید شده توسط باکتری لاکتوباسیلوس، طعم کمی ترش دارند.

نان خمیر ترش یکی از قدیمی ترین انواع نان خمیر مایه در جهان است و فواید بالقوه ای برای سلامتی بسیاری دارد، اما این نان برای همه افراد به خصوص مبتلایان به بیماری سلیاک مناسب نیست.

خصوصیات نان خمیر شده

ارتقاء سلامت روده

نان خمیر مایه از تخمیر آرد و آب تهیه می شود. خمیر ترش عمدتا حاوی باکتری های اسید لاکتیک و مخمرهایی با خواص پری بیوتیک و پروبیوتیک است که می تواند به بهبود سلامت روده کمک کند.

در حالی که این پروبیوتیک ها معمولاً در دمای بالای اجاق دوام نمی آورند، نان خمیر ترش حاوی پری بیوتیک هایی است که باکتری های سالم روده را تغذیه کرده و از هضم غذا حمایت می کند. باکتری اسید لاکتیک موجود در مخمر این نان، پری بیوتیک هایی مانند بتا گلوکان آزاد می کند که باعث بهبود فعالیت پروبیوتیک ها در دستگاه گوارش می شود.

پری بیوتیک چیست؟ پری بیوتیک ها ترکیباتی هستند که در غذاها یافت می شوند و باعث رشد یا فعالیت میکروارگانیسم های مفید مانند باکتری ها و قارچ ها می شوند.

خصوصیات نان مخمری / طرز تهیه آن چگونه است؟

می تواند منجر به هضم بهتر غذا شود

باکتری های اسید لاکتیک موجود در نان خمیر ترش، کربوهیدرات های غیر قابل هضم آرد را تجزیه می کنند.

در طی تخمیر، پروتئولیز اتفاق می‌افتد که پروتئین‌های نان خمیر شده را به پپتیدهای فعال زیستی و اسیدهای آمینه به راحتی قابل هضم تجزیه می‌کند.

شواهد محدود نشان می دهد که نان خمیر ترش ممکن است به کاهش علائم گوارشی در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر کمک کند. تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اثرات نان خمیر ترش بر هضم غذا لازم است.

مواد ضد مغذی را کاهش دهید

ضد مغذی ها ترکیبات گیاهی هستند که می توانند جذب و استفاده از برخی مواد مغذی را مهار کنند. اسید فیتیک، یک ماده ضد مغذی رایج در غلات، حبوبات و مغزها، به مواد معدنی مانند آهن، روی و کلسیم متصل شده و از جذب آنها جلوگیری می کند.

فرآیند تخمیر نان خمیر ترش اسید فیتیک را تجزیه می کند و به بدن کمک می کند تا مواد مغذی بیشتری را از نان جذب کند.

به مدیریت و کاهش سطح قند خون کمک کنید

نان خمیر ترش نسبت به سایر انواع نان دارای شاخص گلیسمی (GI) کمتری است. سیستم گوارش سرعت افزایش سطح قند خون را در یک مقیاس از 0 تا 100 اندازه گیری می کند. تحقیقات نشان می دهد که بار گلیسمی پایین در نان خمیر ترش ممکن است به دلیل اسیدهای آلی (استیک و لاکتیک) باشد که در طی تخمیر تولید می شوند.

اسید استیک می تواند به کند شدن تخلیه معده کمک کند، در حالی که اسید لاکتیک با گلوتن تعامل می کند تا در دسترس بودن نشاسته را کاهش دهد و به جلوگیری از افزایش قند خون کمک کند.

غذاهای با GI بالا (آنهایی که GI بالاتر از 70 دارند) به سرعت جذب می شوند و باعث افزایش سریع قند خون می شوند، در حالی که غذاهای با GI پایین (آنهایی که GI کمتر از 55 دارند) به آرامی هضم می شوند و منجر به افزایش تدریجی قند خون می شوند. .

نان خمیر ترش نسبت به نان سبوس دار و نان سفید شاخص گلیسمی بسیار پایین تری دارد. یک برش متوسط ​​نان سبوس دار با وزن 30 گرم دارای GI 71 است، در حالی که همان مقدار نان دارای GI 54 است.

تحقیقات نشان داده است که نان خمیر ترش، به ویژه زمانی که با آرد کامل تهیه شود، نسبت به سایر انواع نان، قند خون را پس از مصرف کمتر افزایش می دهد. با این حال، شواهد بیشتری برای تایید این نتایج مورد نیاز است. بنابراین، ممکن است گزینه مناسب تری برای افراد مبتلا به دیابت باشد.

پیشگیری از بیماری های جدی

نان سبوس دار با خمیر ترش، جزء رژیم غذایی مدیترانه ای، می تواند یک مکمل سالم برای رژیم غذایی با GI پایین باشد. تحقیقات نشان می دهد که رژیم های غذایی با شاخص گلیسمی پایین ممکن است به کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. آنها همچنین می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهند و از کنترل وزن حمایت کنند.

حاوی گلوتن کمتری است

گلوتن، پروتئینی که در گندم، چاودار و جو یافت می شود، می تواند باعث مشکلات گوارشی در افراد مبتلا به اختلالات مرتبط با گلوتن مانند بیماری سلیاک، حساسیت به گلوتن و عدم تحمل گلوتن شود.

تحقیقات نشان می دهد که فرآیند تخمیر در نان خمیر ترش مقداری از گلوتن موجود در گندم را تجزیه می کند که ممکن است آن را برای افراد مبتلا به حساسیت خفیف به گلوتن قابل تحمل تر کند. با این حال، افراد مبتلا به بیماری سلیاک نباید آن را مصرف کنند و باید از تمام غذاهای حاوی گلوتن خودداری کنند.

نان خمیر مایه را تغذیه کنید

تغذیه نان خمیرترش بسته به نوع آرد، سایر مواد مصرفی و طرز تهیه می تواند متفاوت باشد. نان خمیر ترش تهیه شده با آرد گندم معمولاً حاوی فیبر و برخی ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری نسبت به نان خمیر ترش تهیه شده با آرد سفید غنی نشده است.

به طور متوسط، یک تکه متوسط ​​از نان خمیر ترش آزمایش شده حدود 59 گرم (گرم) را فراهم می کند:

کالری: 188

پروتئین: 7.67 گرم (گرم)

چربی: 1.26 گرم

کربوهیدرات: 36.5 گرم

فیبر: 1.8 گرم

سدیم: 425 میلی گرم (میلی گرم)

تیامین (ویتامین B1): 0.252 میلی گرم

نیاسین (ویتامین B3): 3.17 میلی گرم

ریبوفلاوین (ویتامین B2): 0.218 میلی گرم

منگنز: 0.33 میلی گرم

آهن: 2.28 میلی گرم

سلنیوم: 17.5 میکروگرم

اسید فولیک (ویتامین B9): 82.6 میکروگرم

نان خمیر ترش تهیه شده با آرد غنی شده سرشار از بسیاری از ویتامین های گروه B است که در تشکیل گلبول های قرمز خون و تولید انرژی نقش دارند. همچنین منبعی غنی از منگنز، یک ماده معدنی ضروری برای تولید انرژی و سلامت استخوان، و سلنیوم، یک آنتی اکسیدان قوی است که از بدن در برابر مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند. سلنیوم همچنین برای تولید مثل سالم، عملکرد تیروئید و تولید DNA ضروری است.

نان خمیر شده با آرد غنی شده 13 درصد از آهن مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. آهن برای تشکیل هموگلوبین، پروتئین موجود در گلبول های قرمز خون که اکسیژن را از ریه ها به سایر قسمت های بدن حمل می کند، ضروری است.

خطرات

نان حاوی درصد بالایی از سدیم است، به خصوص در کشورهایی که کنترل مناسبی بر فرآیند تهیه وجود ندارد. افراد مبتلا به فشار خون بالا (فشار خون) یا بیماری کلیوی که نیاز به رژیم غذایی خاصی دارند باید در خوردن هر نوع نان بسیار حساس و محتاط باشند.

آیا هر روز نان ترش بخوریم؟

نان خمیر ترش زمانی که در حد متعادل مصرف شود می تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشد. این نان حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مهمی است و انتخاب نان سبوس دار با خمیر ترش فیبر بیشتری اضافه می کند که از هضم سالم حمایت می کند.

با این حال، مهم است که به اندازه وعده های غذایی توجه کنید، به خصوص اگر نیاز به محدود کردن کربوهیدرات دارید یا در تلاش برای کاهش وزن هستید. ترکیب نان خمیر ترش با چربی های سالم و پروتئین های بدون چربی می تواند به تثبیت سطح قند کمک کند.

تبلیغات بنری

منبع : پایگاه خبری fararu

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *